鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83491 693
笨笨 發表於 2007-8-13 02:20:32 |顯示全部樓層
係喎~~~剛剛想起以前一套外國恐怖電影(有幾集架)

電影名好像是鬼娃娃,lee套電影我細細個都覺得好恐怖架,

內容係講個壞人就黎死個陣入咗個公仔裡面,之後繼續殺人

大個咗再睇返就唔覺咁恐怖咯,感覺好假了  ^^"
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-13 02:26:39 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2007-8-13 02:20 AM 發表
係喎~~~剛剛想起以前一套外國恐怖電影(有幾集架)

電影名好像是鬼娃娃,lee套電影我細細個都覺得好恐怖架,

內容係講個壞人就黎死個陣入咗個公仔裡面,之後繼續殺人

大個咗再睇返就唔覺咁恐怖咯,感覺好假了  ^^" ...

呢套野比我感覺恐怖在佢地點去殺人
回復

笨笨 發表於 2007-8-13 02:32:42 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-13 02:26 發表

呢套野比我感覺恐怖在佢地點去殺人

^^  咩咩仲唔瞓,妳都係仲睇鬼故呀
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-13 02:34:14 |顯示全部樓層
唔係,我睇第二d野,我涼都仲未沖,一間去架啦
回復

loklok 發表於 2007-8-13 03:21:53 |顯示全部樓層
我僅試過一次比鬼壓
一壓完就發到104度的燒...
回復

海豚yan 發表於 2007-8-13 09:31:27 |顯示全部樓層
原帖由 lok168168 於 2007-8-13 03:21 發表
我僅試過一次比鬼壓
一壓完就發到104度的燒...

哎呀呀,搞到我都諗番起以前撞鬼既經歷添……驚驚……

不過算啦,撞多幾次之後就慣嫁啦,我都慣左囉~~
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-13 13:14:19 |顯示全部樓層
原帖由 海豚yan 於 2007-8-13 09:31 AM 發表

哎呀呀,搞到我都諗番起以前撞鬼既經歷添……驚驚……

不過算啦,撞多幾次之後就慣嫁啦,我都慣左囉~~

講呢聽下~~~呢度標題係鬼故(真人真事)呀嘛
回復

笨笨 發表於 2007-8-13 16:02:14 |顯示全部樓層
嗯~~~~講左個心舒服d架~~(有聽眾麻)
回復

noel 發表於 2007-8-13 16:32:23 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2007-8-13 16:02 發表

嗯~~~~講左個心舒服d架~~(有聽眾麻)
:D
回復

lolo 發表於 2007-8-13 20:04:55 |顯示全部樓層
嘩 ... 今日七月初一
好有氣氛喎
繼續 ... 唔好俾佢停
回復

海豚yan 發表於 2007-8-13 20:55:43 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-13 13:14 發表

講呢聽下~~~呢度標題係鬼故(真人真事)呀嘛

第一次就係七歲個陣,個時我沖緊涼,得我同阿媽係屋企。
之後就聽到阿爸番黎既聲,仲係到叫︰阿女~
咁岩我又唔記拎睡衣wo,叫佢幫我拎啦,點知叫左好多次都唔應,咪叫阿媽攞lo……
出黎之後,搵左好耐都唔見阿爸,問下先知,原來佢仲番緊工,咁到底係邊個叫我呀?

第二次九歲個陣,係鬼壓床,人地鬼壓床淨係成身動唔到,但係我個次就有d唔同,感覺就係有個人,捉實自己既手手腳腳,仲捉實我條頸,完全唔可以透氣,好似想殺左自己咁,叫又叫唔到,不過一開眼就冇事啦……

第三次就係十二歲,夜晚訓到三點左右,無端端醒左,又訓唔著,大約十分鐘之後,就聽到有人同我講︰喂~乜今日咁早起身呀……

之後呢,我就成日聽到有人同我講野,不過有時係黑影。有時一日見到幾次,有時要隔幾年。

以為自己可能有精神病啦,又冇事wo,而且生活都好健康,早睡早起,五餐定時,生活冇壓力,更冇吸毒、食煙、飲酒。

所以初時真係有d驚,之後都慣左lo~~
回復

cross 發表於 2007-8-13 21:05:12 |顯示全部樓層
我成日都聽到怪聲嫁啵..
回復

小餘 發表於 2007-8-13 21:15:30 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2007-8-12 13:57 發表
呢件事係發生0係大約四五年前,
當年小女大約兩歲,啱啱開始識得講句子,但唔伶俐,不過都總算聽得明,
有一晚我去左將軍澳吉吉島玩具部諗住買個玩具bb比佢,
揀呀~~~揀,0係咁多款公仔之中,比我揀左個冇自己系列,冇自己貨 ...

噚晚夜返,所以完全唔敢開嚟睇
啱啱睇完羊咩咩呢篇............一路睇一路打冷震呀 好恐怖呀
回復

笨笨 發表於 2007-8-13 22:02:12 |顯示全部樓層
原帖由 海豚yan 於 2007-8-13 20:55 發表

第一次就係七歲個陣,個時我沖緊涼,得我同阿媽係屋企。
之後就聽到阿爸番黎既聲,仲係到叫︰阿女~
咁岩我又唔記拎睡衣wo,叫佢幫我拎啦,點知叫左好多次都唔應,咪叫阿媽攞lo……
出黎之後,搵左好耐都唔見阿爸,問下先知,原來佢仲番 ...

嘻嘻    一日五餐   
我都係一日三餐加小食  
回復

海豚yan 發表於 2007-8-13 22:12:57 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2007-8-13 22:02 發表

嘻嘻    一日五餐   
我都係一日三餐加小食  

呵呵,冇錯呀
早餐、午餐、下午茶、晚餐、宵夜~~
放假既時候,仲係早餐同午餐之間,加多一餐添~~

回復

羊咩咩 發表於 2007-8-13 23:21:48 |顯示全部樓層
海豚yan妳一日五餐咁利害呀~?而且邊一年都仲記得利害!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我記得最後一次見野係我生完個女唔知第幾日,仲0係醫院時
有一晚深夜唔知咩鐘數,當時正訓覺中
突然全身唔郁得,但雙眼就好清楚見到有個女仔企0係我左邊床尾對住我講"媽咪~~"當時心諗"呀~~死啦!"
跟住唔知隔左幾耐,感覺好似發夢咁,個女仔帶我去遊醫院,
自己係控制唔到,但一定係我住個間醫院,因為大堂,門口位一樣
之後我同我媽講返(我媽0係醫院度做),佢話醫院大把啦~~
仲話可能個女仔細細個巳經唔0係度,可能意為我係佢媽咪喎........
回復

noel 發表於 2007-8-14 13:02:18 |顯示全部樓層
小時候都經歷過差不多嘅嘢,亦有唔少朋友 "見識"過。  覺得可能細過果陣 d腦电波比較單純,所以見到嘅機會相對大啲。   細時唔多識驚,只係好奇、唔服氣同憤怒成份居多。
回復

noel 發表於 2007-8-14 13:04:20 |顯示全部樓層
原帖由 過兒 於 2007-8-13 21:05 發表
我成日都聽到怪聲嫁啵..
係咪跌波子、拖鎖鍊嗰 d?
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-14 13:08:04 |顯示全部樓層
波子聲聽得多,原來仲有拖鎖鍊聲架?
回復

Monse 發表於 2007-8-14 13:19:31 |顯示全部樓層
嘩,黎兩日唔係好得閒少左上來,原來咁精彩,我都有幾單親身經歷(好恐怖嫁),以前我都好大膽嫁,諗著一句信念:【生平不做 虧心事就得啦】,原來真係唔係咁簡單嫁,2004果單就 攪到而家唔會去看恐怖相片,夜晚唔敢太夜返屋企。不過你地要等我忙完先可以講比你地聽啊,想番起都好驚。
回復