鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83490 693
笨笨 發表於 2007-8-24 19:05:37 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2007-8-24 13:46 發表
(亦都發覺事情唔係咁簡單,於是搵人幫手整走"佢" (其間來來回回不斷要重複件事比人聽、搵人幫手,又有朋友借出家傳定驚玉佩、又要去拜神、又要見高人、諸如此類,真係不能盡錄!) 後來我聽到o既就係佢又佛鍊、又封屋、又封身 ...

應該無事既無事既~~~

如果成日心掛掛成日都諗住,唔係咁好架,

仲會加強自己成日去諗果d野架

叫妳朋友唔好諗咁多喇
回復

笨笨 發表於 2007-8-24 19:06:52 |顯示全部樓層
係喎~~~黎緊我都要幫我老豆手,燒下街衣~~

每年都會去燒~~都唔知燒左幾多年咯~~

細細個就已經比老豆足去燒街衣

回復

janice 發表於 2007-8-24 20:03:09 |顯示全部樓層
寶瓶

我想問.....故事完左未呀??
回復

janice 發表於 2007-8-24 20:08:31 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2007-8-23 10:05 發表
我同學既細妹係唔知幾時開始就有陰陽眼佢可以睇到果D野,我係後期才知道,有時回家途中碰到佢我會即刻同佢講:得家啦,你見到咩都唔洗講我知,傾吓其他就得家啦,佢都知我驚所以佢都好識做唔講既,記得有一次大白天見到佢就好奇地 ...

嘩~~~好得人驚呀
以後日光日白行樓梯都驚驚地

7 月喇
如果大家o既髮型有瀏海
最好夾起佢
比個額頭曬下太陽
咁樣會好d ga~~~~
回復

janice 發表於 2007-8-24 20:11:37 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2007-8-24 01:45 發表

妳地班女仔女人都好大膽丫

我係8掛 ja~~~~

當事情唔係發生響自己身上
就會好大膽
但平時小小野都---->
回復

carlo 發表於 2007-8-25 00:18:46 |顯示全部樓層
寶瓶 ,

好驚丫    我有個 fd 佢未入果間屋住己經有師傳叫佢唔好入去住 ,  不過佢唔信 > 過 1 排 > 又有人同佢講再住落去要離婚 > 不過佢唔信 > 過 1 排 > 佢老公同佢講間屋有 "人" 同佢講野 .... 不過佢唔信 > 過 1 排 > 佢個女同佢講有 "人" 同佢講野 > 不過佢唔信 > 過 1 排 > 佢老公有外遇 !  好多人叫佢搬 .... 不過佢唔信 > 過 1 排 > 終於離婚 !!  不過佢仍然唔信邪 > 過 1 排 > 佢個女係學校話要跳樓 !!!!   要睇精神科 !!!!!   不過佢仍然唔信邪 > 過 1 排 > ............ 有 " 人" 叫佢自殺 !!  不過佢好堅仍然唔信邪 > 過 1 排 >  我地個個叫佢搬 ....... 佢直情唔彩我地 tim !!! 真係好擔心佢 !!!!
回復

carlo 發表於 2007-8-25 00:19:24 |顯示全部樓層
寶瓶 ,

唔記得讚妳 tim
回復

janice 發表於 2007-8-25 00:22:51 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-25 00:18 發表
寶瓶 ,

好驚丫    我有個 fd 佢未入果間屋住己經有師傳叫佢唔好入去住 ,  不過佢唔信 > 過 1 排 > 又有人同佢講再住落去要離婚 > 不過佢唔信 > 過 1 排 > 佢老公同佢講間屋有 "人" 同佢講野 ....  ...

carlo
咁點算呀
我諗你朋友比''野''迷著左喇
所以人地講咩佢都唔聽
好危險呀
回復

lolo 發表於 2007-8-25 00:29:54 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-25 00:18 發表
寶瓶 ,

好驚丫    我有個 fd 佢未入果間屋住己經有師傳叫佢唔好入去住 ,  不過佢唔信 > 過 1 排 > 又有人同佢講再住落去要離婚 > 不過佢唔信 > 過 1 排 > 佢老公同佢講間屋有 "人" 同佢講野 ....  ...

得人驚   硬頸到         
一定迷住咗  
回復

carlo 發表於 2007-8-25 00:31:48 |顯示全部樓層
janice ,

我識佢 3 yr 就講左 3 yr , 介紹我同佢識既就講左好多年
回復

janice 發表於 2007-8-25 00:33:51 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-25 00:31 發表
janice ,

我識佢 3 yr 就講左 3 yr , 介紹我同佢識既就講左好多年

我覺得一迷住左就好難搞
回復

lolo 發表於 2007-8-25 00:37:03 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-8-25 00:29 發表

得人驚   硬頸到         
一定迷住咗  

攪咩   點解剩係出得一個   其它得字(icon30icon30)嘅
回復

carlo 發表於 2007-8-25 01:02:13 |顯示全部樓層
janice ,   咪係 !

lolo , 有時係咁架 !
回復

Monse 發表於 2007-8-25 08:58:29 |顯示全部樓層
寶瓶 ,

已好嚴重喎,要做D野啦,同佢屋企人商量吓啦,如果唔係.......
回復

carlo 發表於 2007-8-25 10:16:10 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2007-8-25 08:58 發表

已好嚴重喎,要做D野啦,同佢屋企人商量吓啦,如果唔係.......

佢得老公同個女 , 我唔係好知佢屋企 d 野 ,  不過佢係暑假前叫我朋友 ( 係佢最好朋友 ) 唔好揾佢住 , 佢話唔會自殺 ..... 都係打個電話比佢先 !
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-25 12:48:35 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2007-8-25 12:18 AM 發表
寶瓶 ,

嘩~~佢咩心態呀!?假意同佢去下旅行先啦,再揾人上去佢屋企攪攪好喎~~
回復

笨笨 發表於 2007-8-25 21:50:31 |顯示全部樓層
剛剛去燒完(衣紙)

丫~~你地有無發覺

燒緊(衣紙)個陣時,旁邊都會有個好細好細既龍捲風,捲起d燒完既(衣紙)架

我老豆話~~係個d野走黎收緊燒完既野

你地有無燒(衣紙)個時留意過呢
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-8-27 10:03:02 |顯示全部樓層
寶瓶 ,

點解你朋友咁o架!信o下都冇壞姐!攪到咁o既地步.........唉!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2007-8-27 10:07:53 |顯示全部樓層
原帖由 janice 於 2007-8-24 20:03 發表
寶瓶

我想問.....故事完左未呀??

其實故事未算完。只係呢 1 part 完左!但等我嘗試組織o下先,因為比較複雜,絕對唔係三言兩語講得明白!
回復

羊咩咩 發表於 2007-8-27 11:09:49 |顯示全部樓層
原帖由 笨笨 於 2007-8-25 09:50 PM 發表
剛剛去燒完(衣紙)

丫~~你地有無發覺

燒緊(衣紙)個陣時,旁邊都會有個好細好細既龍捲風,捲起d燒完既(衣紙)架

我老豆話~~係個d野走黎收緊燒完既野

你地有無燒(衣紙)個時留意過呢 ...

係咪係個筒面燒呀?我只係燒過一次唔係咁清楚
回復