請問邊度有平單車賣?

作者: 羊咩咩 發表于 2008-11-17 09:11:33
5159 17
請問各位邊度有平單車賣?大約一個月前我0係大圍買左架24吋淑女型單車,架車好靚,我好滿意,但不幸琴日發現架車連兩條車鎖都比人偷左,被偷個架唔計配件雜費買左$650,所以想0係度問問各位邊度有差唔多車款,但平既單車舖有售,唔該晒~~
cross 發表於 2008-11-17 09:52:55 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-11-17 09:11 發表
請問各位邊度有平單車賣?大約一個月前我0係大圍買左架24吋淑女型單車,架車好靚,我好滿意,但不幸琴日發現架車連兩條車鎖都比人偷左,被偷個架唔計配件雜費買左$650,所以想0係度問問各位邊度有差唔多車款,但平既單車舖 ...

我好耐之前都買單車..但係好快得番個車架..
之後都淨係間中假日租同朋友玩下算
回復

everydayfan 發表於 2008-11-17 11:23:45 |顯示全部樓層
淑女車成650又真係幾貴播, 我大約3年前買既都只係400蚊左右..
不過我係元朗買, 對你黎講遠左少少...
回復

羊咩咩 發表於 2008-11-17 13:01:12 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-11-17 11:23 AM 發表
淑女車成650又真係幾貴播, 我大約3年前買既都只係400蚊左右..
不過我係元朗買, 對你黎講遠左少少...

三年前係呢個價,上當年唔係買都有留意過價,前一年開始巳經冇晒$500以下車款
我都係由將軍澳特登去大圍買,睇唔啱將軍澳車款
回復

羊咩咩 發表於 2008-11-17 18:17:22 |顯示全部樓層
麻煩晒各位~以家唔駛煩啦!
多謝王爺送架二手摺車比我,多謝晒~
我女都話要同王爺講句多謝喎~多謝!!
回復

八王爺 發表於 2008-11-17 23:45:06 |顯示全部樓層
我影啲相,明天貼出黎,你睇過啱先攞喇!

唔使咁早講多謝。
回復

heiheimama 發表於 2008-11-18 09:19:02 |顯示全部樓層
咦王爺你架車唔係一早送左出去嗎?
回復

八王爺 發表於 2008-11-18 10:38:44 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-11-18 02:19 發表
咦王爺你架車唔係一早送左出去嗎?

無人聯絡我喎? 果個人係咪聽見各位好多有关單車的負面消息,所以打消咗騎車的冧法?

咩咩,快啲黎睇 版!
回復

羊咩咩 發表於 2008-11-18 20:27:04 |顯示全部樓層
王爺~我要呀~多謝!
失左之後我會加碼珍惜,用兩條粗鏈再加條粗鎖鏈鎖住佢
回復

amyfung 發表於 2008-11-18 20:41:54 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-11-17 09:11 AM 發表
請問各位邊度有平單車賣?大約一個月前我0係大圍買左架24吋淑女型單車,架車好靚,我好滿意,但不幸琴日發現架車連兩條車鎖都比人偷左,被偷個架唔計配件雜費買左$650,所以想0係度問問各位邊度有差唔多車款,但平既單車舖 ...

me too thx
回復

cross 發表於 2008-11-18 20:51:16 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-11-18 20:27 發表
王爺~我要呀~多謝!

要剪你有何難
回復

八王爺 發表於 2008-11-18 23:00:18 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-11-18 13:27 發表
王爺~我要呀~多謝!

唔使鎖。
用完摺埋收係屋企。
如果出街,帶埋個袋,摺好放入袋裏,搵間店鋪放底,翻轉頭攞。
若係相熟有買開嘢的鋪頭一定無問題。
女兒若是附近返學用,放入學校都好安全。
回復

lameric 發表於 2008-11-18 23:28:05 |顯示全部樓層
要小心俾人 "TART" 咗條櫈柱同張櫈. 我阿哥有日放工返嚟踩單車無櫈坐... 跟住仲買唔番條咁長嘅櫈柱添... !!!條鍊一定要鎖埋張櫈.

回復

八王爺 發表於 2008-11-19 00:01:12 |顯示全部樓層
原帖由 lameric 於 2008-11-18 16:28 發表
要小心俾人 "TART" 咗條櫈柱同張櫈. 我阿哥有日放工返嚟踩單車無櫈坐... 跟住仲買唔番條咁長嘅櫈柱添... !!!條鍊一定要鎖埋張櫈.

哩個 貼士 都好好!
回復

cross 發表於 2008-11-19 08:38:21 |顯示全部樓層
原帖由 lameric 於 2008-11-18 23:28 發表

我試過得番個架咋啵= =咁點鎖
回復

羊咩咩 發表於 2008-11-19 13:45:49 |顯示全部樓層
之前架車兩條鏈係鎖前呔同鐡架,後呔同車架,可能係鎖鏈唔夠粗,至比人偷到,我女個架條鏈粗過我,冇事~
回復

farfeifar 發表於 2008-11-19 16:21:53 |顯示全部樓層
我都試過比人偷o左我架淑女單車一號...
之前係用鋼線鎖比人剪呀~
而家我架淑女單車二號就用返u字鎖,
粉陣好多! 同埋唔好成日抹車~
太新淨會成為目標的~hehe
回復

羊咩咩 發表於 2008-11-19 17:38:26 |顯示全部樓層
原帖由 farfeifar 於 2008-11-19 04:21 PM 發表
我都試過比人偷o左我架淑女單車一號...
之前係用鋼線鎖比人剪呀~
而家我架淑女單車二號就用返u字鎖,
粉陣好多! 同埋唔好成日抹車~
太新淨會成為目標的~hehe ...

我新車冇一星期巳經車身花花地~
回復