積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324399 4062
JicJicmom 發表於 2009-9-17 08:58:37 |顯示全部樓層
1921# 惡姨
去玩喇梗係 ~~~~
回復

月光光 發表於 2009-9-17 15:39:24 |顯示全部樓層
今日響天台做左2粒鐘 , 買左2隻大花盤 , 換左雞蛋花佢 ~
又丟左d種唔到 + 打殘左0既植物 .執到咁上下, 又落雨 , 於是大條理由走番落黎 ~~~
奸奸上網申請左米國 visa ( 想死咁滯 ...... 填咁多野 ........又 load 得 ...
JicJicmom 發表於 2009-9-17 00:44

積媽,今次又可以大買特買喇,買多d特別d既種子番黎o
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-17 15:45:30 |顯示全部樓層
我去親呢D地方玩 ...都係買埋D唔等使野......
廚具 .... 杯碟碗刀叉匙 .....裝修野都買一堆 =__="" 有次仲想買個水煲返來 (好靚的 ~ 塘瓷外殼米白底藍花 , 鵝蛋形的 ~~~ 後來比大夫眼掘掘至作罷 ..... )
今次要去 HOME DEPOT , WALMARK 呢D地方大掃特掃 !!!
回復

muitau 發表於 2009-9-17 16:15:45 |顯示全部樓層
有次仲想買個水煲返來 (好靚的 ~ 塘瓷外殼米白底藍花 , 鵝蛋形的 ~~~)JicJicmom 發表於 2009-9-17 15:45

好一個塘瓷外殼!!!
自我懂事以來我都知呢味野好睇唔好洗, 一跌就崩,
崩左又黑色一撻仔, 之不過果撻仔都足以"催委"成個器皿外觀!
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-17 16:45:53 |顯示全部樓層
1925# muitau
都話明"唔等使" , 所以咪比人眼掘掘我囉 .....
以前積媽0既婆婆煮野好叻 , 積媽成日黐響廚房等飲/食頭啖湯 , 對於呢D塘瓷野 , 有好深情意結 ~
回復

farfeifar 發表於 2009-9-17 17:19:17 |顯示全部樓層
積媽幾多號出發呀?記得買多d野返來比我地呀!
回復

muitau 發表於 2009-9-17 17:28:23 |顯示全部樓層
積媽幾多號出發呀?記得買多d野返來比我地呀!
farfeifar 發表於 2009-9-17 17:19

你隻野忙成咁都仲掛住...........
回復

may.sun 發表於 2009-9-17 17:40:05 |顯示全部樓層
1928# muitau

有得上都5上米蝕比公司~~
回復

may.sun 發表於 2009-9-17 17:41:28 |顯示全部樓層
好一個塘瓷外殼!!!
自我懂事以來我都知呢味野好睇唔好洗, 一跌就崩,
崩左又黑色一撻仔, 之不過果撻仔都足以"催委"成個器皿外觀!
muitau 發表於 2009-9-17 16:15

所以我剩係欣賞下就夠嘞!!
回復

kerorozIL 發表於 2009-9-17 17:54:33 |顯示全部樓層
1925# muitau

有時真係好睇5好使
回復

lamolympia 發表於 2009-9-17 18:01:41 |顯示全部樓層
積媽去邊度旅遊呀?
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-17 23:29:21 |顯示全部樓層
阿花 & 各位好友~~~
呢d仲使你教0既???? 我呢幾個月節衣縮食都係等住去血拚 !!!XD
種子 , 園藝用品 , 廚具, 家品 , 杯杯碟碟, LE CREUSET ...........
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-17 23:30:41 |顯示全部樓層
1932# lamolympia
唔係去旅遊喇 , 去 HEA 下0者~
去米國阿姨度 HEA , 無乜特別地方去, 叫做陪阿娘出去行下咁0者~~^^
回復

fianfumy 發表於 2009-9-18 00:30:47 |顯示全部樓層
積媽 : LE  CREUSET  我沒有去開倉呀 , 我這星期都真係幾忙呀 !

我有一個少少要求 , 就係我上次去米國好後悔沒有寄名信片比自己呀 , 積媽如你方便可否寄張比我呀 , 我近2年開始好儲名信片囉 , 方便記得先啦  !   

最緊要一件事就是要幫我留意一下米國你所遇到的型仔靚仔的鬼佬呀 , 有就帶件比我 , 要後生呀 , 唔要老餅呀 !
回復

Jennie 發表於 2009-9-18 16:26:15 |顯示全部樓層
Fian, 偷運人蛇係會坐監架噃, 你都唔想見唔到積媽架!
回復

lamolympia 發表於 2009-9-18 21:25:26 |顯示全部樓層
1932# lamolympia
唔係去旅遊喇 , 去 HEA 下0者~
去米國阿姨度 HEA , 無乜特別地方去, 叫做陪阿娘出去行下咁0者~~^^
JicJicmom 發表於 2009-9-17 23:30

咁積積邊個照顧佢呀?
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-19 00:29:59 |顯示全部樓層
1937# lamolympia

大夫囉 ~~~~ 大夫唔係同我一齊去嘛 ~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-19 00:31:19 |顯示全部樓層

1935# fianfumy

無問題喇 ~~~ 有0既話一定寄比你 !!!
至於靚仔 ...... 我去親d地方 , 見到0既一定係住家男人喎 ~~ 0岩使嘛 ? XDDDDDDDDDDD
至於 LE CREUSET ,我真係唔甘心響香港買 !!!!!
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-19 00:32:21 |顯示全部樓層
1936# Jennie

睇中0既 , 梗係叫佢自己買機票飛過黎喇 ~~ 要我以身犯險 , 咪玩我喇 .....
回復

lamolympia 發表於 2009-9-19 00:40:53 |顯示全部樓層
1937# lamolympia

大夫囉 ~~~~ 大夫唔係同我一齊去嘛 ~~
JicJicmom 發表於 2009-9-19 00:29

咁大夫咪自由囉!發達啦!
回復