積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324397 4062
BanbieChan 發表於 2009-9-30 12:47:04 |顯示全部樓層
1976# BanbieChan
XDDDDDDDDDDDDDDD
總覺得呢D風氣響香港玩唔起黎.....
我有一年響超市買左一D玩具南瓜返屋企做擺設 , 都比阿娘話唔知買黎做乜........
JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:27

咁今年又買多個睇下佢仲問唔問~
回復

ChrisTsui 發表於 2009-9-30 12:48:00 |顯示全部樓層
1979# ChrisTsui
無緊要呀 chris ~~~ 又唔係D咩緊要野~~~
12/10 我拎呢本同9月0個本比你呀 ~~
JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:43

好o丫~唔該積媽,我下次唔會咁失魂o架啦~~~
btw,見到呢d o野,諗起三x行又開番啦,今日放假,陣間去睇o下有冇萬勝節o既裝飾品賣先~~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:49:37 |顯示全部樓層
1981# BanbieChan
唔好囉...... 而家佢唔會問架喇.... 不過肯定會比陳積積+陳雞包分屍........
過年時, 有長輩送我一對慈菇 , 放得好埋都比佢地了左出來玩......玩到身首異處........
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-30 12:49:41 |顯示全部樓層
積媽, 如妳在 HOLLOWEEN 期間過黎會見到D前園整得好靚架

我去年影咗好多得意嘅相呀, 如有興趣, 可以去曇花樹睇吓架!
新仔 發表於 2009-9-30 12:38

新仔大佬

我仲記得係你生日呢~
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-30 12:51:34 |顯示全部樓層
1981# BanbieChan
唔好囉...... 而家佢唔會問架喇.... 不過肯定會比陳積積+陳雞包分屍........
過年時, 有長輩送我一對慈菇 , 放得好埋都比佢地了左出來玩......玩到身首異處........ ...
JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:49

呢個爭寵嘅梗冇淨定啦~
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:54:07 |顯示全部樓層
1982# ChrisTsui
我早2星期去睇有好多呀 ~~~~ 我買左2個印度style 0既紅色馬賽克垂吊燈罩 / 燭台 , 一個萬聖節花插+燭台 (2用) , 同埋一個古舊 FEEL 0既鏤花木盒, 一百個大洋咋~~~
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-30 12:55:29 |顯示全部樓層
我早2星期去睇有好多呀 ~~~~ 我買左2個印度style 0既紅色馬賽克垂吊燈罩 / 燭台 , 一個萬聖節花插+燭台 (2用) , 同埋一個古舊 FEEL 0既鏤花木盒, 一百個大洋咋~~~ ...
JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:54

咁筍....
回復

小寶 發表於 2009-9-30 13:02:17 |顯示全部樓層
積媽~你睇!你送的翠妃有成績啦!需然不及小寶的翠妃王!也算有D成果呢!
lamolympia 發表於 2009-9-28 07:36 PM

呀lamo你e隻好靚呀! 我果隻苦瓜食左喇, 好好味, 少苦但多甘,正呀
今日我都收左個, 仲有隻過之前的,但因為呢幾日做野做到天荒地老, 地老天荒, 所以太遲收, 黃黃地
回復

ChrisTsui 發表於 2009-9-30 13:02:42 |顯示全部樓層
咁筍....http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(51).gif
BanbieChan 發表於 2009-9-30 12:55

係o架~三x行周不時有正o野執.積媽好介紹~
你去唔去呀?
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-30 13:17:10 |顯示全部樓層
係o架~三x行周不時有正o野執.積媽好介紹~
你去唔去呀?
ChrisTsui 發表於 2009-9-30 13:02

請問在哪裡架~
回復

ChrisTsui 發表於 2009-9-30 13:27:41 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(100).gif請問在哪裡架~
BanbieChan 發表於 2009-9-30 13:17

o係洗衣街,唔記得幾多號,陣間去留意o下,返o黎話你知~~
我出發啦~~~
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-30 13:28:56 |顯示全部樓層
o係洗衣街,唔記得幾多號,陣間去留意o下,返o黎話你知~~
我出發啦~~~
ChrisTsui 發表於 2009-9-30 13:27

買多D啦~
回復

muitau 發表於 2009-9-30 14:20:44 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(100).gif請問在哪裡架~
BanbieChan 發表於 2009-9-30 13:17

佢係旺角洗衣街, 即花墟背向豐田車行過對面馬路, 再直行約3分鐘
記得行埋譚才記  (旺角洗衣街175號地下)
回復

muitau 發表於 2009-9-30 14:26:14 |顯示全部樓層
我早2星期去睇有好多呀 ~~~~ 我買左2個印度style 0既紅色馬賽克垂吊燈罩 / 燭台 , 一個萬聖節花插+燭台 (2用) , 同埋一個古舊 FEEL 0既鏤花木盒, 一百個大洋咋~~~ ...
JicJicmom 發表於 2009-9-30 12:54

佢啲野訂價較高同企得硬,我鐘意譚才多啲!

識搵或者運氣好係譚才會搵到太子大廈、連渣核、bed & bath等有售既傢俱精品,
我係過佢到買上海灘既薑味蠟燭,
間鋪賣$3xx, 佢$20@, 仲有好多好多.........
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-30 14:29:02 |顯示全部樓層
1994# muitau
我上次掃左佢一堆pier 39 0既燭台 ~~~ 仲有一堆草莓罐.......
回復

muitau 發表於 2009-9-30 14:35:10 |顯示全部樓層
pier 好多人唔識寶, 佢啲野好鬼靚,
不過看檔個阿姐同我講佢地間office搬埋上大陸,
來日會無佢啲野賣喇.

你個係蠟台係咪好似手提燈罩,啡色果隻?
我都有入喎!
回復

kerorozIL 發表於 2009-9-30 20:16:55 |顯示全部樓層
外國D人會瘋狅玩
成晚冇得靚靚地
回復

ChrisTsui 發表於 2009-9-30 23:12:19 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(52).gif買多D啦~
BanbieChan 發表於 2009-9-30 13:28

公主~
三x行o係洗衣街149號~
譚才x都o係洗衣街,比較近花墟o個邊~
回復

may.sun 發表於 2009-10-7 08:09:40 |顯示全部樓層
積媽,有喜訊,你送比我的貴妃有7個瓜女,2隻塵工授粉,日日漲大中~
回復

曇花一現 發表於 2009-10-9 14:11:48 |顯示全部樓層
我去年影咗好多得意嘅相呀, 如有興趣, 可以去曇花樹睇吓架!
新仔 發表於 2009-9-30 12:38

新仔大佬
今年都要影多d靚相比我地睇呀...唔該 add10icon
回復