積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324372 4062
曇花一現 發表於 2009-9-6 03:08:10 |顯示全部樓層
曇花 ,
係試下放條魚仔乾響陳積積面前呀0拿 ......斯文喎 .....哼 ~
JicJicmom 發表於 2009-9-6 01:42

好想見識下當積積遇上魚仔乾
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-7 12:18:28 |顯示全部樓層
星期六執到半夜 , 殺殺殺 ..... 九層塔十足野草咁 , 殺極都有 , 甜羅勒都係 ..... 呢2隻野我以後都唔種喇 ..... 唉 ~
殺左十幾盤半生不死野 , 將小盤轉大盤 , 整齊番d ...
P1170503 (Small).JPG
nuage 上年底送的0既夜香花 , 靜雞雞地出左花苞囉 ~~ 轉左大盤比佢去爬花架 ~
P1170506 (Small).JPG
P1170507 (Small).JPG
P1170508 (Small).JPG
阿花0既茄子
日本圓茄
P1170505 (Small).JPG
白茄子
P1170504 (Small).JPG
星期六同阿花去左衫兄 ~~
買左唔係好多野咋 .....
P1170500 (Small).JPG
回復

花園仔 發表於 2009-9-7 12:27:31 |顯示全部樓層
1803# JicJicmom
========================

積媽好!
星期六我都去帮襯<衫兄>買咗大袋花生麩粉同種籽啵,
逗留咗好耐, 撞晤到你地嘅, 嘻嘻!
回復

farfeifar 發表於 2009-9-7 12:30:28 |顯示全部樓層
1804# 花園仔
實不相瞞, 我地都有意係度"伏"老師架!
不過真係撞唔正呢!
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-7 12:33:28 |顯示全部樓層
1804# 花園仔
1803# JicJicmom
積媽好!
老師好 !
積媽積爸 (即係大夫呀 ~~) 同阿花小寶為食嘛 ~ 放左工食埋 b 仔至過黎衫兄 ~ 去到都成三點幾喇 ~
我地仲響衫兄買左掃帚 同 農場雞蛋呢 ~~
我估我地響衫兄度咁嘈 , 老師響度0既話一定知係我地喇 ~ 我地成日響舖前叫到舖尾 :
阿花 . ....呢隻呀 .....
小寶 ~~ 快D過黎睇下呀 ...
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-7 12:37:32 |顯示全部樓層
1805# farfeifar

每一個入舖頭0既人 , 都會比我同阿花打雀咁眼及一及 : 然後互問 : 你估呢個係唔係老師呀0拿 .....
XDDDDDDDDDDDDDDD
回復

小寶 發表於 2009-9-7 12:38:40 |顯示全部樓層
1804# 花園仔
積媽好!
老師好!
佢地買左出口美國掃把呀!記清楚有冇見到佢地(包括我)
你有冇買到呀?
回復

花園仔 發表於 2009-9-7 13:01:42 |顯示全部樓層
積媽, 花花, 小寶好!
使乜伏吖, 聽其自然仲開心喇!
蛋蛋米米都有幫襯嘅, 我冇買嗰把掃把啵, 好唔好用亞?

B仔對我黎講就認真唔合格嘞, 我屋企整嘅比起黎佢唔夠班囉! 嘻嘻!
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-7 13:11:21 |顯示全部樓層
老師 ~~~~ 積媽上次都買左米呀 ~~ 平好多耶 ~ 最緊要係積媽阿娘唔使自己去 DAT 米 ~
我個掃帚比左阿娘用呀 ~ 未知效果好無 ~
但根據阿花話 , 掃帚頭前端0既尼龍打得好散下 ,唔會硬掘掘 , 掃地垃圾/沙塵唔會周圍彈呀 ~
B 仔呢D , 我地都係耐唔屎一次 , 有時約農友版友見面 , 要搵地方真係唔易呀 ~ 又就腳又易搵0既 , 咪 B 仔囉 ~ XD
回復

lamolympia 發表於 2009-9-7 13:17:55 |顯示全部樓層

1809#花園仔
   B仔對我黎講就認真唔合格嘞, 我屋企整嘅比起黎佢唔夠班囉! 嘻嘻[/b

絕對贊成老師所講!

回復

muitau 發表於 2009-9-7 23:39:24 |顯示全部樓層
1805# farfeifar

每一個入舖頭0既人 , 都會比我同阿花打雀咁眼及一及 : 然後互問 : 你估呢個係唔係老師呀0拿 .....
XDDDDDDDDDDDDDDD
JicJicmom 發表於 2009-9-7 12:37

嘩哈哈哈哈!!! 我去親都係咁架, 見到有可疑人物就(目及)住, 好似CID上身咁架 , 仲以為得自己咁好奇心咁強添, hehe!
回復

muitau 發表於 2009-9-7 23:42:41 |顯示全部樓層
積媽,

積積佢真係好細粒,個身一啲都唔長,的的式式咁好可愛,
毛色同pattern都好靚!
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-7 23:55:02 |顯示全部樓層
妹頭 ~~~~ 我就算一條友去衫兄, 都好 alert 架 ~ 見有人買野話 : 上網d人話 xxx 好, 有無得賣 , 我就會即刻 scan過去 .......XD
積積好老餅喇 ~ 成 8歲貓, 但骨架細, 又爛玩, 就咁睇以為佢得3-4歲 ~
回復

muitau 發表於 2009-9-8 00:06:05 |顯示全部樓層
啲人出唔出聲我都打量晒架,因為好可能第二日啲友就係到講:我尋日係3兄到點點點...睇黎都係唔好逗留咁耐, 否則神經衰弱都似!

星期六你幾點開始執天台呀? 天氣熱成咁我都拖左好耐無攪, 日日剩係淋水2次, 一星期施肥同除虫一次就線,的唔起心肝.

仲有一樣成日都忘了問你同阿花, 你地點清理個3層架0架? 個掃把伸左入去不過比前面條橫枝阻鬼住晒, 掃極都唔淨!
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-8 00:18:59 |顯示全部樓層
星期六, 我由食完飯九點幾十點執到成點鐘呀 ~~
我用D係3層白膠架(IRIS) , 會成隻搬開佢黎掃地 ~ 地面泥/枯枝葉/垃圾太多, 會阻住去水架 ~~
十蚊店有一隻扁扁平平可以180度轉0既掃帚, 我同呢支野黎掃都可以掃到8-9成出黎 , 剩下一成咪 CAKE 住響條鐵下面囉 ....
回復

cobie 發表於 2009-9-8 00:25:18 |顯示全部樓層
積媽,妹頭.我始終買唔到滿意嘅花哂頭和花洒頭水壺,請問有冇好介紹?
回復

JicJicmom 發表於 2009-9-8 00:53:15 |顯示全部樓層
哈哈哈 ~~~~ 老師呢D叫一見如故呀~~~ XD
積媽好多時去買野都係咁, 成日八卦問人地野 (老爺教架~同人地好傾D, 取經都易D ), 攪到成日比大夫問我 : 你成日黎呢度買野架 ? (有時係第一次去....都可以同人傾好耐....)
好傾 , 咪傾多句囉 ~ 又無蝕底0既 ..........
回復

真真真真真 發表於 2009-9-8 02:20:52 |顯示全部樓層
1783# JicJicmom

你的貓貓好可愛耶..
要是我家狗狗的話,
看到不明物體就速逃了
XDDDDD
回復

BanbieChan 發表於 2009-9-8 06:36:30 |顯示全部樓層
我冇去~撘唔到訕~
回復

may.sun 發表於 2009-9-8 08:48:12 |顯示全部樓層
1793# may.sun

去呀 ~~~ 幾時呀 ???? 我地 pm !!!!!!!
快 !!!
XDDDDDDDDDD
JicJicmom 發表於 2009-9-5 22:39

我等公主安排呀~~
回復