鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83598 693
羊咩咩 發表於 2008-7-9 17:24:01 |顯示全部樓層
我都係講下姐,間屋好光,我諗都唔會有野
回復

cedric523 發表於 2008-7-9 17:30:36 |顯示全部樓層
其實我係男仔, 唔係女仔 ( Cedric )
Green 那個是我大約 7-8 years old 係屋企見到的, 因為佢係兩個房內, 所以我每次經過都會合上眼+跳過去個門口
我那些沒有話俾家人聽, 而且依家見唔到了
White 那個係我細個每次到我朋友家過一晚見到的, 因為角度關係, 所以我見到出面條樓梯有嘢
Black 係我早幾個星期我晨早無意間醒咗見到的 (大約 1-2 秒 )

其實可能係度睇會驚點, 到了真的見到又沒有那麼怕
唔知大家係咪驚那"無處不在"同"不知他們在哪裏"的感覺呢 ?
回復

cedric523 發表於 2008-7-9 17:31:58 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-7-9 17:24 發表
我都係講下姐,間屋好光,我諗都唔會有野

我覺得唔關光唔光事
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-9 17:35:14 |顯示全部樓層
原帖由 cedric523 於 2008-7-9 05:31 PM 發表

我覺得唔關光唔光事

光"佢"會行埋一邊嘛,夜晚就唔知
回復

RIO 發表於 2008-7-9 17:44:58 |顯示全部樓層
原帖由 cedric523 於 2008-7-9 17:30 發表
其實我係男仔, 唔係女仔 ( Cedric )

唔好意思搞錯咗.
回復

cedric523 發表於 2008-7-9 19:03:38 |顯示全部樓層
原帖由 RIO 於 2008-7-9 17:44 發表

唔好意思搞錯咗.

唔緊要 ~
回復

巴巴閉 發表於 2008-7-16 16:59:04 |顯示全部樓層
Hello , 嘩 ... 一連2日睇晒所有故事 ^^

好精彩 !! 支持真人真事 ~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-16 17:30:17 |顯示全部樓層
咁你有冇呀!講黎聽o下,唔一定係發生o向你身上嘅!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-7-16 17:32:08 |顯示全部樓層
lee版我都冇乜插咀,我信有,但唔怕,but又愛聽
回復

巴巴閉 發表於 2008-7-16 18:09:11 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-7-16 17:30 發表
咁你有冇呀!講黎聽o下,唔一定係發生o向你身上嘅!

好啦 , 睇左咁多編好野 , 係時間報答返大家喇 ~
嗯......由我身邊嘅親友講起先啦 ~

"明明表妹"細個已經有陰陽眼... (我同佢家姐好fd , 佢咩都會同我分享)
佢媽咪生左6女1仔 ,"明明表妹"年紀最細... (唔知女多會唔會陰氣重d呢?)
細個時 ,由於屋企人多 ,而屋又唔大 ,所以佢地都係打地鋪一齊瞓...
有一晚 ,"明明表妹"喊得好厲害 ,佢媽咪起身問佢咩事...
佢就指住露台猛話 : 有個鬼佬係出面... (大家心知咩黎)
之後第二日 ,再問清楚d佢見唔見到係點...
佢形容"鬼佬"係一個好高 ,得個頭 ,白髮 ,白鬍鬚嘅男人...
後期佢媽咪問完人地買左d野燒 ,但表妹仍然間中見到其他靈體 ~
回復

巴巴閉 發表於 2008-7-16 18:48:54 |顯示全部樓層
之後"明明表妹"間中係學校都會見到 ...
每次見到多數都係課室內牆角嘅半空中 ,只得上半身 ,而靈體大多為綠色 ...

最特別一次 ,又係半夜醒 ,但今次佢無喊 ,剩係驚到成晚瞓唔到 ...(人大左開始習慣)
第二朝 ,佢即同佢媽咪講尋晚件事 ...
佢話尋晚見到外(佢地果時搬左去唐樓 4/F) ,奇怪出面唔會企到人喎 ...
仲著住唐裝 ,帶住帽 ,頂帽仲有一條好似孔雀毛 ,望落好似彊屍 ...
果隻野唔郁 ,企係旁一路望住佢 ,但比同中間嘅柱遮左一邊面 ...
佢試下自己郁諗住避開佢視線 ,點知佢一郁 ,隻野又郁前少少望實佢 ...
之後佢索性大被蓋過頭 ,嘗試瞓又瞓唔著 ,又唔敢望下隻野走左未 ,跟住好攰瞓著左 ...
跟住無再見返果隻野LU...
回復

巴巴閉 發表於 2008-7-16 18:53:14 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-7-16 17:32 發表
lee版我都冇乜插咀,我信有,但唔怕,but又愛聽

我同你一樣都好中意聽鬼故架 ^^
但我自從真確咁撞過一次野後 ,就有一兩年都唔想聽 ,更加唔會睇鬼片...
不過而家刻服左LU...
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-16 23:25:07 |顯示全部樓層
原帖由 巴巴閉 於 2008-7-16 18:53 發表

我同你一樣都好中意聽鬼故架 ^^
但我自從真確咁撞過一次野後 ,就有一兩年都唔想聽 ,更加唔會睇鬼片...
不過而家刻服左LU...

咁你遲D會唔會講埋你o既親身經歷比我地知?
回復

sammy 發表於 2008-7-17 00:08:32 |顯示全部樓層
我一直都想聽下有冇case係兩個以上有陰陽眼的人同時見到一樣既野
回復

hipo 發表於 2008-7-18 18:07:07 |顯示全部樓層
真係好精彩 ! 唔好停呀 !
回復

hipo 發表於 2008-7-18 18:07:13 |顯示全部樓層
真係好精彩 ! 唔好停呀 !
回復

Tony 發表於 2008-7-18 19:57:33 |顯示全部樓層
如果我有陰陽眼就慘囉......我好驚嗰D野
回復

襲人 發表於 2008-7-18 21:53:53 |顯示全部樓層
原帖由 Tony 於 2008-7-18 19:57 發表
如果我有陰陽眼就慘囉......我好驚嗰D野  

見多幾次就唔會咁驚架啦.....
回復

cross 發表於 2008-7-19 00:34:52 |顯示全部樓層
- - 睇下聽日見唔見到番黎同大家講先
回復

peeseela 發表於 2008-7-19 00:54:27 |顯示全部樓層
好恐怖........... 有時買野真係要小心d....... 聽過人講, 去d 鋪頭買special精品都要小心,  好易買到d 來歷不明既野....
回復