鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83542 693
prodorothyhkg 發表於 2008-9-3 15:17:52 |顯示全部樓層
add3icon add3icon add3icon
回復

carlo 發表於 2008-9-4 13:10:06 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-8-8 12:07 發表
天呀!尋晚都係初七啫,小強就開始係我屋企出現啦!師父又話係路過?佢走左入我睡房呀!結果咪幫佢早 d 投胎囉!幾時至過完個七月?我由尋日放工到今朝起身已經見到 3 隻啦!救命!今年唔好比我再見到老鼠,我會癡線架!媽呀!救我! ...

WAH !  真係好驚呀 !
回復

carlo 發表於 2008-9-4 13:19:05 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-8-13 18:56 發表
星期一半夜(即星期二凌晨)發生:
個晚唔知做乜咁眼訓,向廳到訓到死豬咁,我老公見我咁好訓就由得我向廳開冷氣訓啦,點知半夜比幾個細路仔d"捉依因"聲嘈醒,心想,邊家人咁唔生性,12點幾仲玩,起身想入房訓喇,點知起身望下 ...

嘩 ! 只係玩左一陣咋 ? 驚驚
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-9 12:17:55 |顯示全部樓層
個晚佢地玩到起碼4點幾,由我起身..........至搵耳塞再訓著,最少都一頭半個鐘啦
回復

Monse 發表於 2008-9-10 01:48:53 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-9 12:17 發表
個晚佢地玩到起碼4點幾,由我起身..........至搵耳塞再訓著,最少都一頭半個鐘啦

prodorothyhkg
你都好大膽喎,完全唔當咩一回事,你比我呀......................嚇死吖
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 11:03:18 |顯示全部樓層
我由細到大都唔驚,深信人不犯我我不犯人,而且有同d師父 同陰陽眼既朋友"king"過,佢地大多數無惡意,只你間唔中頑皮下

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 11:22:00 |顯示全部樓層
不過我向公司就成日比d頑皮鬼整古,唔知有冇post過
話說我公司之前的寫字樓是曾經 "林"過石屎簷帳篷壓死過十幾個人,每逢交租及交收文件,我通常會落2層樓到業主寫字樓,費事等架老爺升降機,但我差不多每個零月,就會有野向樓梯處"cake"我
回復

tata 發表於 2008-9-10 16:14:00 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 11:22 發表
不過我向公司就成日比d頑皮鬼整古,唔知有冇post過
話說我公司之前的寫字樓是曾經 "林"過石屎簷帳篷壓死過十幾個人,每逢交租及交收文件,我通常會落2層樓到業主寫字樓,費事等架老爺升降機,但我差不多每個零月,就會有野 ...

Cake你???咁你咪"look"落樓梯囉
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 16:21:13 |顯示全部樓層
第一次"look"左2級,第二次好彩身手敏捷即刻拿住條"符"手,跟住每次上落都拿定個"符"手,冇乜大事發生,不過有時"cake"親都鬧一兩句,叫佢咪咁百厭,鬧完成個月都冇再玩,不過之後都會再黎,又鬧過,激死
回復

tata 發表於 2008-9-10 16:23:46 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 16:21 發表
第一次"look"左2級,第二次好彩身手敏捷即刻拿住條"符"手,跟住每次上落都拿定個"符"手,冇乜大事發生,不過有時"cake"親都鬧一兩句,叫佢咪咁百厭,鬧完成個月都冇再玩,不過之後都會再黎,又鬧過,激死 ...

你好夠姜呀, 鬧佢add12icon
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 16:29:59 |顯示全部樓層
你敬我一尺我敬你一丈,我對人都算唔錯,冇做虧心事,所以冇有怕
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 16:32:03 |顯示全部樓層
不過有d唔明,佢地咁耐應該去投胎啦,仲留向樹
calling 寶瓶,知唔知點解呀?
回復

lolo 發表於 2008-9-10 17:34:31 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 16:32 發表

可能留享度同你玩開心 D 呢 add5icon
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 17:39:01 |顯示全部樓層
冇得玩啦,搬左 law
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 17:46:06 |顯示全部樓層
講開又講,仲有樣抵死野,好似 tata話土地係另一個"駝"地,我都信架,因為有一次我做好左份 report交左比老細,老細隨手放低,冇耐佢要囉黎睇,搵唔到,問我放向邊,我話交左貨冇留意,咁我地2個就周維摷,都唔見,我直覺去地主裝注香,裝完返入房向台面一望,成份野向樹
之後每逢搵唔到加上我肯定做左既野時一定先裝香,返轉頭就會見到,嚇到老細唔敢一個人留向公司

回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 17:53:41 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 16:32 發表
calling 寶瓶,知唔知點解呀?

邊個?你講係我屋企出出入入個幾個朋友?佢地剩係七月鬼門關開左至會咁樣!之後咪唔見哂囉!間唔中見到o個 d 就人人都有,冇驚喜!

哎也!冇睇你地之前講乜!答到錯哂添!

冇投胎可能係因為枉死、自殺o個隻掛,如果有人濟超渡咪走得囉,如果唔係就會做遊魂野!無聊得滯,咪係樓梯 cake 下人囉!

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 17:57:33 |顯示全部樓層
我公司舊寫字樓座大廈十幾廿年前"林"過石屎簷帳篷壓死過十幾個人,仲未去投胎,成日向機搞搞下
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 18:00:18 |顯示全部樓層
呢 d 咪枉死囉!走唔到!好可憐!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-9-10 18:01:25 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-9-10 17:53 發表

邊個?你講係我屋企出出入入個幾個朋友?佢地剩係七月鬼門關開左至會咁樣!之後咪唔見哂囉!間唔中見到o個 d 就人人都有,冇驚喜!

哎也!冇睇你地之前講乜!答到錯哂添!

冇投胎可能係因為枉死、自殺o個隻掛,如果有人濟超渡咪走得囉 ...

不過個條樓梯真係非常之好鬼陰暗,如果冇燈,真係申手不見五指,個業主又超級"姑寒"只係裝個20w燈膽

回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-9-10 18:03:12 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-9-10 18:01 發表

不過個條樓梯真係非常之好鬼陰暗,如果冇燈,真係申手不見五指,個業主又超級"姑寒"只係裝個20w燈膽

咁有冇鮮風架?
回復