鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83550 693
cedric523 發表於 2008-7-19 09:08:28 |顯示全部樓層
但我好鬼鐘意睇同買精品野 ......
回復

巴巴閉 發表於 2008-7-20 13:12:57 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿 於 2008-7-16 23:25 發表

咁你遲D會唔會講埋你o既親身經歷比我地知?

會呀 ~ 寶瓶 ^^
趁今日有d時間 ~ 一陣會post 埋比你地睇 ^^

sunday 你地無出街咩 ?
回復

巴巴閉 發表於 2008-7-20 13:16:53 |顯示全部樓層
原帖由 sammy 於 2008-7-17 00:08 發表
我一直都想聽下有冇case係兩個以上有

兩個以上陰陽眼嘅人同時見到就好似無聽過 ,因我身邊比較少兩個陰陽眼嘅人同一時間出現 ~
但同時間一班人本身無陰陽眼一齊見到就試過 ... ^^"

回復

巴巴閉 發表於 2008-7-20 14:06:40 |顯示全部樓層
我諗我唔算有陰陽眼 ,因為我唔係成日見到 ~

記得第一次見到 ,當時我大約 4 歲 ~
去婆婆屋企 ,婆婆住係兩層高嘅村屋 ,而婆婆間屋位於村內"詞堂" (即係拜神地方)旁邊 ~
通常我地幾個小朋友 ,晚飯後都會出門外玩 ~
我哥哥大我 3 年 ,佢同幾個男仔都跑得好快 ,成日掉低左我 ~

有一晚 ,玩玩下我又唔見左佢地 ~
我知佢地就係附近 ,因為我仲聽到佢地把聲 ~
正當我想行過去時 ,我見到d野令我即時停低 ~
當時我背住"詞堂" ,距離我一屋位置 ,牆邊有一個只有上半身嘅人 ~
我睇唔到佢係男定女 ,我估佢係男 ,因為雖然只得上半身 ,但感覺好高大 ,飄得都好高 ~

因果時太細 ,仲未即時知道咩事 ,我有懷疑過會唔會係晒衫 d衫 ~
但我好似望極都好矇 ,灰灰白白嘅人型 ~

我又無近視點會咁矇 ??
回復

carlo 發表於 2008-7-21 03:19:10 |顯示全部樓層
一次追睇番晒幾頁 , 好驚呀 ! 因為妳地寫得太好 , 好有現場感 ! thank you!
回復

alexander 發表於 2008-7-23 10:51:25 |顯示全部樓層
有冇人睇左今個星期的 '怪談' 呀?
點解我睇黎睇去都覺得個女人係精神病多D.
各位有乜意見交流一下丫.
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-23 10:58:54 |顯示全部樓層
原帖由 alexander 於 2008-7-23 10:51 發表
有冇人睇左今個星期的 '怪談' 呀?
點解我睇黎睇去都覺得個女人係精神病多D.
各位有乜意見交流一下丫.

我冇睇怪談,我覺得好假囉!o個 d 野邊會比你影?佢影人被鬼上身,其實十隻有八隻都係想投胎,邊度會週圍攪人、上人身!你見到、 feel 度係你時運底 or 真係唔好彩遇到件惡、想攪事嘅!所以怪談太誇張啦!
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-8 12:07:51 |顯示全部樓層
天呀!尋晚都係初七啫,小強就開始係我屋企出現啦!師父又話係路過?佢走左入我睡房呀!結果咪幫佢早 d 投胎囉!幾時至過完個七月?我由尋日放工到今朝起身已經見到 3 隻啦!救命!今年唔好比我再見到老鼠,我會癡線架!媽呀!救我!
回復

jellyfishy 發表於 2008-8-8 14:55:41 |顯示全部樓層
原帖由 巴巴閉 於 2008-7-16 18:48 發表
之後"明明表妹"間中係學校都會見到 ...
每次見到多數都係課室內牆角嘅半空中 ,只得上半身 ,而靈體大多為綠色 ...

最特別一次 ,又係半夜醒 ,但今次佢無喊 ,剩係驚到成晚瞓唔到 ...(人大左開始習慣)
第二朝 ,佢即同佢 ...

嘩~ 好恐怖姐~
回復

alexander 發表於 2008-8-9 00:32:05 |顯示全部樓層
原帖由 巴巴閉 於 2008-7-20 14:06 發表
我諗我唔算有陰陽眼 ,因為我唔係成日見到 ~

記得第一次見到 ,當時我大約 4 歲 ~
去婆婆屋企 ,婆婆住係兩層高嘅村屋 ,而婆婆間屋位於村內"詞堂" (即係拜神地方)旁邊 ~
通常我地幾個小朋友 ,晚飯後都會出門外玩 ~
我 ...

有d好高o架,仲有d 好似拇指姑娘咁, 係隻鞋度.
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-9 12:41:23 |顯示全部樓層
原帖由 alexander 於 2008-8-9 12:32 AM 發表

有d好高o架,仲有d 好似拇指姑娘咁, 係隻鞋度.

細成咁??
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-8-13 18:56:45 |顯示全部樓層
星期一半夜(即星期二凌晨)發生:
個晚唔知做乜咁眼訓,向廳到訓到死豬咁,我老公見我咁好訓就由得我向廳開冷氣訓啦,點知半夜比幾個細路仔d"捉依因"聲嘈醒,心想,邊家人咁唔生性,12點幾仲玩,起身想入房訓喇,點知起身望下個鐘,下3點幾啦,正想開口鬧人之際, e 7月 wow,收下火先,等你玩埋呢幾日,房都唔入啦,費事嘈醒老公,向疏化再訓過
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-13 19:18:56 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-8-13 18:56 發表
星期一半夜(即星期二凌晨)發生:
個晚唔知做乜咁眼訓,向廳到訓到死豬咁,我老公見我咁好訓就由得我向廳開冷氣訓啦,點知半夜比幾個細路仔d"捉依因"聲嘈醒,心想,邊家人咁唔生性,12點幾仲玩,起身想入房訓喇,點知起身望下 ...

比我係你一定第一時間入房攬住老公訓!
回復

jacky 發表於 2008-8-13 19:22:03 |顯示全部樓層
jacky仔未遇過靈異事件
冇得吹水呀
回復

羊咩咩 發表於 2008-8-13 23:05:11 |顯示全部樓層
原帖由 jacky 於 2008-8-13 07:22 PM 發表
jacky仔未遇過靈異事件
冇得吹水呀

咪傻啦~~~!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-8-14 10:12:56 |顯示全部樓層
我都係第一次聽得咁清楚咋
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-8-13 19:18 發表

比我係你一定第一時間入房攬住老公訓!

我都唔驚,唔好嚇親佢啦

回復

prodorothyhkg 發表於 2008-8-14 10:17:33 |顯示全部樓層
我都懷疑我係咪女人,蛇虫鼠蟻唔驚,鬼鬼怪怪唔驚,連人地血流披面都唔驚.......
弊,冇得咋嬌添......

回復

羊咩咩 發表於 2008-8-14 10:40:17 |顯示全部樓層
呢兩個星期唔知係咪日又所思,夜有所夢,晚晚都夢到個d野,我個兩隻貴婦狗又唔生性,一反常態,深夜一到時間就吠
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-8-14 10:41:20 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-8-14 10:40 發表
呢兩個星期唔知係咪日又所思,夜有所夢,晚晚都夢到個d野,我個兩隻貴婦狗又唔生性,一反常態,深夜一到時間就吠

係咁架啦!仲有兩個星期呀!忍下啦!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-8-14 10:41:48 |顯示全部樓層
過埋今晚個心應該會平靜d啦

e唔係今晚關門咩??

回復