鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83696 693
羊咩咩 發表於 2008-5-5 13:05:15 |顯示全部樓層
..................你成日都見到喎~~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-5-5 16:17:18 |顯示全部樓層
嘩!好寒呀!諗起個畫面都毛管棟..............
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-5 16:26:10 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-5-5 04:17 PM 發表
嘩!好寒呀!諗起個畫面都毛管棟..............

你個d都好利害,真係令人驚架
回復

FD113 發表於 2008-5-5 16:43:09 |顯示全部樓層
所以點解話... 拜過神的祭品,好多人都唔會食呢!
回復

alexander 發表於 2008-5-5 16:52:00 |顯示全部樓層
係呀,有時都見得幾密下. 不過90%以上都係佢有佢我有我, 冇互動性架
回復

alexander 發表於 2008-5-5 17:00:09 |顯示全部樓層
我記得嗰次公司係去 泰國分公司訓練+旅遊.

唔記得係第1晚定第2晚, 我同事好鐘意睇波, 一返到房就即開電視簡好台睇波, 咁就攞衫沖涼, 就係我除曬衫較好水溫的時候....全房冇曬電.
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-5-6 11:22:45 |顯示全部樓層
原帖由 alexander 於 2008-5-5 17:00 發表
我記得嗰次公司係去 泰國分公司訓練+旅遊.

唔記得係第1晚定第2晚, 我同事好鐘意睇波, 一返到房就即開電視簡好台睇波, 咁就攞衫沖涼, 就係我除曬衫較好水溫的時候....全房冇曬電. ...

...........??  你講完拿?
回復

alexander 發表於 2008-5-6 13:27:39 |顯示全部樓層
原帖由 虛宿寶瓶 於 2008-5-6 11:22 發表

...........??  你講完拿?

未架, 好多字打丫ma, 又打得慢又唔恐怖所以咪慢慢黎o羅.

....全房冇曬電, 咁我第1時間就話:玩野呀!跟住圍住條毛巾走出黎睇下, 我同事已然飛去到門口, 我咪叫佢找另一個同事call 人上黎睇下, 如是這我就圍住條毛巾按住度門係度等(廢事走出走廊啦,都冇着衫), 其間我望返入浴室見到有黑影閃過幾次,咁我都當係走廊d光照入黎自己郁所以有影閃過.

等到服務員黎到見到黑曬就睇一睇近門口個大制, 跟住個服務員就用對講機一大堆泰文,冇耐就黎多一個服務員,攞住支細個箱頭筆的電洞照2照個大制就講2句咩cup兩cup 就全部走曬.跟住一路都冇返上黎.

我見2條友仔神色咁cup兩cup 就走左, 咪借左同事個電話着灯入浴室着返d衫, 其間係入面都見到有黑影閃來閃去.但都當係d光照到自己郁所以有影閃過.換完衫出返黎就執返曬d野(都係用手提電話灯照住黎睇).執完就放曬d行李出走廊, 為左查明係咪有野, 我就自已攞住部手機入返浴室照下, 一入去我就即刻照浴缸,因為幾次都係浴缸入面有黑影, 一照過去我就見到佢係浴缸中間位閃去浴簾, 望過去浴簾好明顯一'達'黑色由浴簾中間向上閃走左.跟住我就同個同事去左其他同事間房等, 差唔多半個鐘都冇上黎(所以我相信d服務員係知咩事的),
我同事就搵人幫我地轉房.

其實一d都唔恐怖. 係期間我個同房係等服務員等等下閃左人.得返我1個係度等(冇義氣).

回復

carlo 發表於 2008-5-6 17:21:19 |顯示全部樓層
原帖由 alexander 於 2008-5-6 13:27 發表

未架, 好多字打丫ma, 又打得慢又唔恐怖所以咪慢慢黎o羅.

....全房冇曬電, 咁我第1時間就話:玩野呀!跟住圍住條毛巾走出黎睇下, 我同事已然飛去到門口, 我咪叫佢找另一個同事call 人上黎睇下, 如是這我就圍住條毛 ...

妳都好大膽
回復

carlo 發表於 2008-5-6 17:26:01 |顯示全部樓層
原帖由 cross 於 2008-5-5 09:37 發表
我呢排水箱壞左.
入水極慢
應該係塞左
有冇cherk過會唔會係水箱問題?

我昨日去 10 蚊店果陣唔發覺有 magic 野既 ? 唔通早得滯 ?
回復

carlo 發表於 2008-5-6 17:44:46 |顯示全部樓層
原帖由 wetfish 於 2008-4-30 17:38 發表
黎料喇 !

有一日,一個男仔駕住一架車去旅遊

佢咁岩去到一條村前面,架車就死左火

佢心諗橫掂都係喇,不如去條村到搵個師傅搞搞佢啦

於是佢係條村到搵左個修理汽車的

師傅:哇,你架車好殘喎,幫你整無問題,不 ...

:icon30 :icon30
回復

alexander 發表於 2008-5-6 17:56:40 |顯示全部樓層
泰國真係好鬼勁架.
回復

carlo 發表於 2008-5-6 18:09:18 |顯示全部樓層
原帖由 alexander 於 2008-5-5 12:59 發表
講開廁所, 我有一單發生係07年尾的. 地點係公司.

話說公司去員工旅行, 因為班機好早, 要早上5點到機埸,咁我同另外2個同事就夜晚11點幾返公司, 諗住差唔就夠鐘就call 的士一齊去機埸. 有幾個鐘頭就緊係打下機先 ...

我奶奶都係用 ikea 既白色 "立" 蠋 , 供奉我老爺架 ......
回復

alexander 發表於 2008-5-6 18:42:08 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-5-6 18:09 發表

我奶奶都係用 ikea 既白色 "立" 蠋 , 供奉我老爺架 ......

我都係上次見到d野食生日臘燭先知,原來d野係唔係淨係食白臘燭架.

泰國我都係去過5-6幾次,好似得一次係冇野羅. 泰國酒店冇曬灯總共2次, 唱歌2次.
我連4面彿廟都唔會入.
回復

carlo 發表於 2008-5-9 01:38:53 |顯示全部樓層
原帖由 alexander 於 2008-5-6 18:42 發表

我都係上次見到d野食生日臘燭先知,原來d野係唔係淨係食白臘燭架.

泰國我都係去過5-6幾次,好似得一次係冇野羅. 泰國酒店冇曬灯總共2次, 唱歌2次.
我連4面彿廟都唔會入. ...

好驚 ............
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-9 17:45:32 |顯示全部樓層
我屋企日日都點蠟燭,不過係香薰蠟燭同香薰機
回復

Monse 發表於 2008-5-10 00:23:15 |顯示全部樓層
嘩!羊咩咩同Alexander 你兩個講既野好得人驚呀,屋企得番我一個人咋,一路睇一路周圍望,好寒呀!今晚真係後悔睇左黎個Post呀,點算呀今晚好驚呀實瞓唔著啦。
回復

jacky 發表於 2008-5-10 09:23:56 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-5-9 17:45 發表
我屋企日日都點蠟燭,不過係香薰蠟燭同香薰機

我屋企都係
回復

羊咩咩 發表於 2008-5-10 11:20:01 |顯示全部樓層
原帖由 jacky 於 2008-5-10 09:23 AM 發表

我屋企都係

Monse屋企都點香薰架~~
前排幫人買左檸檬味,點知後尾佢話唔要,咁未自己要左囉~~點左,成個廳都有陣洗潔晶味咁呀~~!
回復

jacky 發表於 2008-5-10 13:40:26 |顯示全部樓層
我有隻薰衣草香薰
點完之後好似d殺蟲臭丸果d味
我仲問呀媽
你又買左臭丸牙
回復