鬼故(真人真事)

作者: 羊咩咩 發表于 2007-8-12 13:57:22
83603 693
candyafr 發表於 2008-7-8 22:11:43 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-7-8 22:06 發表
我女而家都長期戴住玉,唔除
自從搬左屋冇做野之後,巳經冇再賴野/賴左野都唔知
但係上兩個星期六夜晚就做"火影"時.....
當時間屋得我同我女兩個0係主房開住冷氣睇電視,其他全屋都冇開燈
咁我出左廚房開雪櫃攞野,(雪櫃 ...

咁你自己有冇戴住玉呀?
回復

lolo 發表於 2008-7-8 23:22:47 |顯示全部樓層
好似睇連載         好精彩   
回復

alexander 發表於 2008-7-8 23:56:11 |顯示全部樓層
我好細個呀媽就比玉我帶, 但佢要比我睇到都冇辦法o架.
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-9 06:42:00 |顯示全部樓層
原帖由 candyafr 於 2008-7-8 10:11 PM 發表

咁你自己有冇戴住玉呀?

冇,我個人唔多鍾意條頸有野
回復

RIO 發表於 2008-7-9 09:07:57 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-7-9 06:42 發表

冇,我個人唔多鍾意條頸有野

咁帶玉鐲子啦~
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-9 09:34:22 |顯示全部樓層
我係唔鍾意帶野,我連結婚介指都唔帶...
回復

cross 發表於 2008-7-9 09:58:33 |顯示全部樓層
真人真事
一星期死左兩個
前日做左其中一單法事後
琴日死多樣
harddisk
回復

RIO 發表於 2008-7-9 10:12:32 |顯示全部樓層
未睇最後個句就真係比你嚇死
回復

cedric523 發表於 2008-7-9 13:24:38 |顯示全部樓層
我見到那些都可以分到顏色的
1. Green : 你可以見到佢哋全身(包括個樣), 不過佢哋只會企係度, 唔會郁同螢光色的

2. White : 我見到佢哋好似一舊雲/棉花糖, 會郁的
e.g. 我見到的那一隻係不停跳繩的

3. Black : 佢哋好似黑影咁, 會郁, 可穿牆

另外有些有顏色的我不太肯定是不是幻覺或什麼, 但佢哋會好近而唔郁
而且我最近就睡覺都聽到有男仔咕嚕咕嚕聲, 但都聽唔到佢講咩, 我開燈後便聽唔到了

我每一次見到都係斜視咁望, 如果你focus望係佢哋的位置, 佢哋會消失
但你望向其他方向, 眼角位又會見到佢哋
(唔知大家 get 唔 get 到)
回復

cedric523 發表於 2008-7-9 13:27:52 |顯示全部樓層
補充 : 我阿妹之前都見到有 Red 的
佢話 : 上身係 Red , 下身係 Green , 會郁, 係女仔來的
回復

RIO 發表於 2008-7-9 13:49:51 |顯示全部樓層
好得人驚wor,
你兩姐妹都睇到
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-9 13:55:15 |顯示全部樓層
原帖由 cedric523 於 2008-7-9 13:24 發表
1. Green : 你可以見到佢哋全身(包括個樣), 不過佢哋只會企係度, 唔會郁同螢光色的

2. White : 我見到佢哋好似一舊雲/棉花糖, 會郁的

3. Black : 佢 ...

嘩~ 猛鬼街呀~~~
回復

Monse 發表於 2008-7-9 14:12:38 |顯示全部樓層
原來咁多人睇到果啲野架 ,我認識既都有兩個,一個已經搵師傅封左陰陽眼,另一個話最近黎幾年已經無睇到(突然消失)。
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-9 14:18:10 |顯示全部樓層
原帖由 Monse 於 2008-7-9 14:12 發表
原來咁多人睇到果啲野架 ,我認識既都有兩個,一個已經搵師傅封左陰陽眼,另一個話最近黎幾年已經無睇到(突然消失)。

有師夫話,生過細路仔或者大個仔大個女就無咁易睇到喎~ 
回復

alexander 發表於 2008-7-9 14:34:59 |顯示全部樓層
原帖由 cedric523 於 2008-7-9 13:24 發表

3. Black : 佢 ...

終於搵到有人同我一樣啦, 綠色係螢幕綠, 白色就一舊舊, 有時未必睇得清楚手手腳腳, 總之就係一舊啦, 好彩就睇到男定女, 不同99樣都睇唔到,點色又真係得黑影喎, 閃黎閃去咁.仲有紅色同"怪獸樣"

不過Nigu媽個friend .....藍色就真係未見過, 同d人話(或者係流傳) 流曬血呀o個d 樣都係未見過.
回復

羊咩咩 發表於 2008-7-9 14:35:04 |顯示全部樓層
我上網睇過新樓吉左成個星期,等間屋冇晒人氣
之後揾日夜晚唔呼吸,左腳入屋,之後右腳入屋
全身再向左轉,如果見到有顏色既野就係個d野
我夠期啦,唔知好冇一試,但驚驚呀~~
回復

虛宿寶瓶 發表於 2008-7-9 14:44:25 |顯示全部樓層
乜你搵D咁嘅野黎玩呀!比你見到咁又點呢?
回復

RIO 發表於 2008-7-9 14:47:16 |顯示全部樓層
係lu, 唔好搵呢d野來玩呀~
回復

alexander 發表於 2008-7-9 14:47:30 |顯示全部樓層
係啦, 唔好試呀.
回復

jellyfishy 發表於 2008-7-9 14:53:20 |顯示全部樓層
原帖由 羊咩咩 於 2008-7-9 14:35 發表
我上網睇過新樓吉左成個星期,等間屋冇晒人氣
之後揾日夜晚唔呼吸,左腳入屋,之後右腳入屋
全身再向左轉,如果見到有顏色既野就係個d野
我夠期啦,唔知好冇一試,但驚驚呀~~ ...

你貪得意咩~ 見到玩下手黑仔成年架~
回復