積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324459 4062
cobie 發表於 2009-3-22 00:33:20 |顯示全部樓層
517# JicJicmom

積媽,我家貓小姐昨日趕雀雀時.跳左落我盆沙律生菜苗度呀,多左幾個'濃',激死我!
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:36:13 |顯示全部樓層

積媽,我家貓小姐昨日趕雀雀時.跳左落我盆沙律生菜苗度呀,多左幾個'濃',激死我!
cobie 發表於 2009-3-22 00:33

做多錯多~
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-22 00:42:55 |顯示全部樓層
哼 ! 如果我家寶寶響度 , 隻雀一定唔可能咁放肆的 !!!!!!
================================

唉! 我D狗狗真係唔爭氣嘞, 連我心愛嘅苦瓜苗都俾雀雀啄咗個芯呀! ...
花園仔 發表於 2009-3-22 00:21

茄茄好冤枉 .......... 娘家裝修我行唔到入去摘左個茄佢, 由得佢 拋頭露面咁 .........嗚 .........
我前晚唯有伸手入鐵絲網入面剪左另外2隻茄落黎 , 咁0岩仲要比人經過睇到以為我半夜三更黎偷茄 .....
老師你有無同狗狗訓下話呢 ? 我一激氣就要同貓地們講下野 ......
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-22 00:43:32 |顯示全部樓層
做多錯多~
may.sun 發表於 2009-3-22 00:36

美新 ~~~ 寶寶係我另一隻貓來 ~~~ 響天台度黑色0個隻呀 ~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-22 00:44:24 |顯示全部樓層

cobie 發表於 2009-3-22 00:33

.................. 咁 ...... 我諗我家寶寶趕雀0既話 ...可能成棵茄都會塌埋. .......
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:47:30 |顯示全部樓層
美新 ~~~ 寶寶係我另一隻貓來 ~~~ 響天台度黑色0個隻呀 ~~
JicJicmom 發表於 2009-3-22 00:43

佢--------->
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-22 01:01:41 |顯示全部樓層
今晚做左好多野呀 ..........
同百香果剪頭髮 , 削根轉盤換泥 ........ 想死咁滯.....呢盤百香果極削 ~ 咁耐得一隻果 ~ 皆因當日唔識種野 , 所謂基肥 = 十零粒苦煉肥 ( !!!!!!!!!!!) 仲有一粒果係唔係真係要叩頭謝恩 ?
今次轉左隻細盤 , 加大量自制堆肥, 骨粉 , 花生麩 , 豐收一號 ~ 希望今年會有好成績 ~~
剪左出黎0既枝條 , 為免出事 , 留左幾條壯D0既去插枝 , 萬一母株有乜野冬瓜豆腐都仲有個後著呀 ............
另外又將幾棵瓜同茄定植左 ~  好累 ~~ 要去訓喇 ~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-23 10:56:43 |顯示全部樓層
呢2棵椰花 ..... 比多一星期佢 ......再係咁唔出花 , 我就 ..........
"魚果 .....名里棗至定分酒 ......."
P1140577R (Small).jpg
百香果剪左頭髮 ......仲留左幾條用黎植髮 ......
P1140804 (Small).JPG
呢個位又要再規劃一下喇 ~~ ^.^
P1140805 (Small).JPG
羅馬生菜好精神 !!! 加油快D大比我食 ~~
P1140809 (Small).JPG
尋日買0既日本小甜薯苗轉左盤 ~~
P1140802 (Small).JPG
公主牌士多啤梨 ~
P1140816 (Small).JPG
美新牌紅菜頭 ( 希望佢生生性性唔好又要我唱歌......)
P1140803 (Small).JPG
回復

花園仔 發表於 2009-3-23 11:05:49 |顯示全部樓層
523# JicJicmom
老師你有無同狗狗訓下話呢 ?
===================

好多人都覺得奇怪, 問點解你D狗識聽人話嘅!
咁, 你話嘞....
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-23 11:11:05 |顯示全部樓層
523# JicJicmom
老師你有無同狗狗訓下話呢 ?
===================

好多人都覺得奇怪, 問點解你D狗識聽人話嘅!
咁, 你話嘞....
花園仔 發表於 2009-3-23 11:05

我覺得貓貓狗狗一定識聽人話架 !!!! 尤其是食得健康0個D .......
如果唔係點解次次陳積積整爛野我一叫佢就要 LEI 埋 ?????????
回復

kwanyeehui 發表於 2009-3-23 11:21:25 |顯示全部樓層
果晚係咪仁濟籌款?
隻狗識計加減數, 答案數字幾多就吠幾多聲.
細佬仔有時都無咁聽話.
回復

花園仔 發表於 2009-3-23 11:28:09 |顯示全部樓層
530# JicJicmom
我覺得貓貓狗狗一定識聽人話架 !!!! 尤其是食得健康0個D .......
如果唔係點解次次陳積積整爛野我一叫佢就要 LEI 埋 ?????????
======================================

講起陳積就好笑嘞!
我D狗重勢利過陳積, 咁, 你梗話我冇教育啦!
唔係啵, 佢地最叻咪同陳積一樣識得擦鞋同磡人開心囉!
唔識嗰D仲以為佢地好乖添, 點知相反係曳野黎架, 仲要唔俾你講佢曳添!
回復

may.sun 發表於 2009-3-23 11:36:57 |顯示全部樓層

紅菜頭,快d大~~紅菜頭,快d大~~紅菜頭,快d大~~
日本小甜薯..食得ga~~
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-23 13:20:18 |顯示全部樓層
紅菜頭,快d大~~紅菜頭,快d大~~紅菜頭,快d大~~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(21).gif
日本小甜薯..食得ga~~http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(29).gif ...
may.sun 發表於 2009-3-23 11:36

食得架 ~~~~
吉吉島超市 $ 18.90 / 一大包 ~~
回復

月光光 發表於 2009-3-23 13:36:45 |顯示全部樓層
我係X平記度都見到有日本小甜薯盆栽買,都幾靚o
回復

農夫 發表於 2009-3-23 13:46:27 |顯示全部樓層

尋日買?咁快出葉既?
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-23 13:49:39 |顯示全部樓層
530# JicJicmom
======================================

講起陳積就好笑嘞!
我D狗 ...
花園仔 發表於 2009-3-23 11:28

=========================================
介紹你識呀花老師 ~~ 佢就係日日嘈之巴閉0既陳積積喇 !
http://www.youtube.com/watch?v=TDaHkok--hk
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-23 17:44:49 |顯示全部樓層
http://hkplants.com/attachments/forumid_20/0903231053cd819e330ae8c13b.jpg
尋日買?咁快出葉既?
農夫 發表於 2009-3-23 13:46

我買0既係甜薯苗呀 ~~~ 唔係買甜薯嘛 ~~~
回復

曇花一現 發表於 2009-3-23 22:45:37 |顯示全部樓層
呢2棵椰花 ..... 比多一星期佢 ......再係咁唔出花 , 我就 ..........
"魚果 .....名里棗至定分酒 ......."
JicJicmom 發表於 2009-3-23 10:56

當你唔埋佢地 ... 佢地就會爭氣
回復

花園仔 發表於 2009-3-23 22:51:52 |顯示全部樓層
537# JicJicmom
介紹你識呀花老師 ~~ 佢就係日日嘈之巴閉0既陳積積喇 !
=================================

唔係丫! 把聲唔錯啵, 睇吓幾時黎錄音室試吓音啦!
回復