積積媽的瓜瓜菜菜果果 (UPDATE @10/5/2012 )

作者: JicJicmom 發表于 2009-1-6 09:38:41
324460 4062
BanbieChan 發表於 2009-3-21 09:53:57 |顯示全部樓層
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
都話佢地個個都差一忽架喇~~~ XDDDDDDDDDDDDDDD
JicJicmom 發表於 2009-3-20 11:47

佢哋3個係 partner 互補不足咋~
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-21 10:17:06 |顯示全部樓層
你地好犀利呀,估唔到一盆辣椒,一年多d就繁殖到第三代~
盆母株就o黎要bye bye啦,所以我最近都落o左十幾粒種子,希望可以趕得切o係母株bye bye前結到果~ ...
ChrisTsui 發表於 2009-3-20 18:07

唔怕 ~~~ 我呢度仲有後著 !!!! 我又下種 ~~
回復

月光光 發表於 2009-3-21 10:21:20 |顯示全部樓層
積媽究竟種左幾多嘢?要搵計數機篤篤o
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-21 10:22:20 |顯示全部樓層
積媽究竟種左幾多嘢?要搵計數機篤篤o
月光光 發表於 2009-3-21 10:21

XDDDDDDDDDDDDDDD
種完食完就無架喇 ~~ XDDDDDDDD
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-21 10:33:46 |顯示全部樓層
may.sun集合~
回復

may.sun 發表於 2009-3-21 10:36:42 |顯示全部樓層
http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(21).gifmay.sunhttp://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/love/l%20(354).gif集合~
BanbieChan 發表於 2009-3-21 10:33

要落一落街,約30mins返,你吹住先
回復

BanbieChan 發表於 2009-3-21 10:37:26 |顯示全部樓層
要落一落街,約30mins返,你吹住先
may.sun 發表於 2009-3-21 10:36

等你~
回復

may.sun 發表於 2009-3-21 11:27:03 |顯示全部樓層

返黎....

積媽..小潺好靚女
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-21 11:40:04 |顯示全部樓層
返黎....

積媽..小潺好靚女
may.sun 發表於 2009-3-21 11:27

怪唔之得當日你會看上佢喇 ~~~ XDDDDDDDDDDDDDDDD
回復

may.sun 發表於 2009-3-21 12:01:31 |顯示全部樓層
怪唔之得當日你會看上佢喇 ~~~ XDDDDDDDDDDDDDDDD
JicJicmom 發表於 2009-3-21 11:40

積媽,我棵蕃茄有花la(我己搖過佢)..我5理佢,佢自己懂大肚嗎(因常有little fly 飛,會傳花粉的ma?)

ps:次次入黎都5記得講d果醬好好味呀,多謝積媽
回復

ChrisTsui 發表於 2009-3-21 15:18:36 |顯示全部樓層
hi~~chris 我借ga,你可上網訂
may.sun 發表於 2009-3-20 22:30

ps:次次入黎都5記得講d果醬好好味呀,多謝 ...
may.sun 發表於 2009-3-21 12:01 [/quote]
唔該may.sun影本書比我睇,聽日放假,出去搵o下先~

我都係唔記得同積媽講,d果醬好好味,我一個人食晒,冇請師傅食~
回復

llaus 發表於 2009-3-21 15:24:11 |顯示全部樓層
[quote]
積媽,我棵蕃茄有花la(我己搖過佢)..我5理佢,佢自己懂大肚嗎(因常有little fly 飛,會傳花粉的ma?)

唔使理佢
由得佢就有果果吃
等收果果啦
回復

ChrisTsui 發表於 2009-3-21 15:30:05 |顯示全部樓層
[quote]尋晚整整下野 , 發現響chris tsui 送我0既風雨蘭盤入面有棵野生左出黎 ~
我會掘出黎另外用盤種, 睇下係乜野黎 ~ 應該唔係野草喇 ~~ 佢好"認真" 咁生出黎架喎 ~~~

風雨蘭入面棵o野會唔會係"蛇滅門"呢?
因為我好耐之前落過幾次種子,等o左好耐好耐,一粒都發唔到,所以d泥曬完之後用o左o黎種風雨蘭~
如果係就好lu~

btw,刺芫荽係草民兄比種子我o架,快d種多d擺o係你娘家度驅蛇呀~
回復

llaus 發表於 2009-3-21 15:30:51 |顯示全部樓層
我棵已結果果啦
都無理佢地
只是間唔中醒d肥田料佢地咋
回復

ChrisTsui 發表於 2009-3-21 15:36:54 |顯示全部樓層
http://a5556.myweb.hinet.net/msn/e_word/ew%20(202).gif早晨呀http://lanshinetweb.myweb.hinet.net/msn/l_word/lw%20(122).gif
佢哋3個係  ...
BanbieChan 發表於 2009-3-21 09:53

3隻馬騮係唔係o係吉吉島買o架?
我早幾日去將軍澳o個間,見有好多新o既小動物實q,有鴨,牛,豬...,都幾得意o架~
你得閒去睇o下o岩唔o岩用~
我買o左牛&鴨,遲d影相比你睇,o岩o既可以幫你買~
回復

may.sun 發表於 2009-3-21 21:23:04 |顯示全部樓層
ps:次次入黎都5記得講d果醬好好味呀,多謝 ...
may.sun 發表於 2009-3-21 12:01
唔該may.sun影本書比我睇,聽日放假,出去搵o下先~

我都係唔記得同積媽講,d果醬好好 ...
ChrisTsui 發表於 2009-3-21 15:18

5好客氣la~

我棵已結果果啦
都無理佢地
只是間唔中醒d肥田料佢地咋
llaus 發表於 2009-3-21 15:30

g道蛙哥
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-22 00:00:01 |顯示全部樓層
娘家蕃茄 .....無左喇 ....仲係最大0個隻呀 .....嗚 .....
P1140616 (Small).JPG
P1140617 (Small).JPG
哼 ! 如果我家寶寶響度 , 隻雀一定唔可能咁放肆的 !!!!!!
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:13:46 |顯示全部樓層
寶寶=積 積
回復

花園仔 發表於 2009-3-22 00:21:27 |顯示全部樓層
517# JicJicmom
哼 ! 如果我家寶寶響度 , 隻雀一定唔可能咁放肆的 !!!!!!
================================

唉! 我D狗狗真係唔爭氣嘞, 連我心愛嘅苦瓜苗都俾雀雀啄咗個芯呀!
回復

may.sun 發表於 2009-3-22 00:30:20 |顯示全部樓層
517# JicJicmom
================================

唉! 我D狗狗真係唔爭氣嘞, 連我心愛嘅苦瓜苗都俾雀雀啄咗個芯呀! ...
花園仔 發表於 2009-3-22 00:21

5同雀雀玩的狗狗
回復