有朋友學過靈氣的嗎?

作者: cklife 發表于 2010-10-7 10:14:47
25484 281
prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 10:37:11 |顯示全部樓層
海底輪(Root): 已開啟 (38%)
本我輪(Sacral): 不活躍 (19%)
臍輪(Navel): 已開啟 (69%)
心輪(Heart): 不活躍 (6%)
喉輪(Throat): 已開啟 (69%)
三眼輪(Third Eye): 已開啟 (62%)
頂輪(Crown): 已開啟 (62%)
即係點呀?   

回復

jellyfishy 發表於 2011-4-19 10:59:45 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 10:55
係? 已經好大使架啦?,比我老媽子同老公睇到實丙

大洗到物質不足~  

哈..哈....好笑....  發表於 2011-6-17 08:24
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-19 10:48:43 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 10:37
海底輪(Root): 已開啟 (38%)
臍輪(Navel): 已開啟 (69%)

中間唔平衡~ 心輪(Heart): 不活躍 (6%) ...
你梗係眼訓~~~  一般心輪好受情緒, 精神和外界事物影響, 太忙太攰唔開心壓力都會影響到心輪~

物質不足, 唔夠錢用, 叫你老板俾多d你~
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 10:55:18 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-4-19 10:48
中間唔平衡~ 心輪(Heart): 不活躍 (6%) ...
你梗係眼訓~~~  一般心輪好受情緒, 精神和外界事物影響, 太忙太攰唔開心壓力都會影響到心輪~

物質不足, 唔夠錢用, 叫你老板俾多d你~
...

係? 已經好大使架啦?,比我老媽子同老公睇到實丙
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 11:13:21 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-4-19 10:59
大洗到物質不足~

應該係乜鬼都想學,可惜冇銀冇時間
真係想讀返個香薰治療師返黎
水母,記住呀 2012年聖誕後一齊讀呀
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-19 11:20:16 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 11:13
水母,記住呀 2012年聖誕後一齊讀 ...

2012 好似好遠.... 我都想讀埋香薰治療師~~~
要睇下d數字遊戲聽唔聽話了~
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-19 13:15:34 |顯示全部樓層
http://www.eclecticenergies.com/enneagram/test.php
有時間可以玩埋這個九型人格 test~~
回復

cklife 發表於 2011-4-19 19:59:58 |顯示全部樓層
海底輪(Root):        不活躍        (-6%)
本我輪(Sacral):        已開啟        (19%)
臍輪(Navel):        不活躍        (-6%)
心輪(Heart):        已開啟        (25%)
喉輪(Throat):        已開啟        (25%)
三眼輪(Third Eye):        已開啟        (56%)
頂輪(Crown):        已開啟        (56%)

死火...下三輪咁差既?喉輪都唔多惦....但我覺得我心輪唔係咁差架喎....

不過有答時自己都唔知自己算係咩程度...佢比五個位我揀....都唔係好知應該揀邊個....有D選擇障礙...

都係信靈擺多D...
回復

cklife 發表於 2011-4-19 20:01:01 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 11:13
水母,記住呀 2012年聖誕後一齊讀 ...

香薰治療師....係讀德療嗎?

要好好記性喔....我就無信心囉....
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 20:13:08 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-4-19 20:01
香薰治療師....係讀德療嗎?

要好好記性喔....我就無信心囉....

都未決定,有冇好介紹呀?
回復

jack872184 發表於 2011-4-19 20:17:53 |顯示全部樓層
海底輪(Root): 已開啟 (19%)
本我輪(Sacral): 不活躍 (6%)
臍輪(Navel): 已開啟 (44%)
心輪(Heart): 不活躍 (0%)
喉輪(Throat): 已開啟 (56%)
三眼輪(Third Eye): 已開啟 (31%)
頂輪(Crown): 不活躍 (6%
回復

cklife 發表於 2011-4-19 20:48:28 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-19 20:13
都未決定,有冇好介紹呀?

我梗係投德療一票啦.....
回復

candyafr 發表於 2011-4-20 00:27:12 |顯示全部樓層
海底輪(Root): 不活躍(6%)
本我輪(Sacral): 已開啟(19%)
臍輪(Navel):已開啟 (56%)
心輪(Heart): 不活躍(6%)
喉輪(Throat): 已開啟(44%)
三眼輪(Third Eye): 已開啟(19%)
頂輪(Crown):已開啟(19%)
咁又點啊?

回復

jellyfishy 發表於 2011-5-3 17:10:07 |顯示全部樓層
candyafr 發表於 2011-4-20 00:27
海底輪(Root): 不活躍(6%)
本我輪(Sacral): 已開啟(19%)
臍輪(Navel):已開啟 (56%)

家下先睇到添~

海底輪(Root): 不活躍(6%)    (dangerous level!) 會成日容易倦, 抵抗力差, 生殖器官容易有問題, 性冷感...
本我輪(Sacral): 已開啟(19%) (缺乏發掘自我本能, 物質感低落)
臍輪(Navel):已開啟 (56%) 實際物質感ok
心輪(Heart): 不活躍(6%) (你當時心情唔好? 定係好疲倦呀?)
喉輪(Throat): 已開啟(44%) 氣管ok
三眼輪(Third Eye): 已開啟(19%) 第六感較弱, 你梗係唔多信自己的第六感.
頂輪(Crown):已開啟(19%) 奇怪, 都市人好少咁低, 你唔似咁單純~
回復

jellyfishy 發表於 2011-5-3 17:14:56 |顯示全部樓層
jack872184 發表於 2011-4-19 20:17
海底輪(Root): 已開啟 (19%)
本我輪(Sacral): 不活躍 (6%)
臍輪(Navel): 已開啟 (44%)

海底輪(Root): 已開啟 (19%) (dangerous level!) 會成日容易倦, 抵抗力差, 生殖器官容易有問題, 性冷感...
本我輪(Sacral): 不活躍 (6%) 缺乏發掘自我本能, 物質感低落
臍輪(Navel): 已開啟 (44%) 實際物質其實已有
心輪(Heart): 不活躍 (0%) 唔係掛, 你無左心肝??!!
喉輪(Throat): 已開啟 (56%) ok, 肺呀氣管幾健康
三眼輪(Third Eye): 已開啟 (31%) 有d 直覺感喎
頂輪(Crown): 不活躍 (6%) 奇x2

講明先, 我唔係抄網站講d野, 我係用我個直覺和之前的學習得出的結論, 不喜必插~~~
回復

candyafr 發表於 2011-5-3 17:15:21 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-5-3 17:10
家下先睇到添~

海底輪(Root): 不活躍(6%)    (dangerous level!) 會成日容易倦, 抵抗力差, 生殖器官容易 ...

哈哈,好似唔多準

我氣管唔好
我第6感好準.............自己亦信
回復

jellyfishy 發表於 2011-5-3 17:16:35 |顯示全部樓層
candyafr 發表於 2011-5-3 17:15
哈哈,好似唔多準

我氣管唔好

所以覺得有d奇怪. 可能個測驗唔準.
遲幾日幫你check下啦~~
回復

candyafr 發表於 2011-5-3 17:17:42 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-5-3 17:16
所以覺得有d奇怪. 可能個測驗唔準.
遲幾日幫你check下啦~~

好啊,thanks~~
回復

jellyfishy 發表於 2011-5-3 17:17:53 |顯示全部樓層
我覺得個九型人格準d.
回復

cklife 發表於 2011-5-3 17:58:42 |顯示全部樓層
我都覺得依個唔準....我心輪無理由咁底....
回復