人在做天在看

作者: jellyfishy 發表于 2009-5-13 17:42:20
11630 149
claudiatang 發表於 2009-5-18 14:43:46 |顯示全部樓層
一個lunch 來"洗樓"睇post, 結語係 "一世修得船同渡, 百世修得共枕眠"
不懂珍惜眼前緣者, 自有另一"緣"在不遠處等待著. 所以不要再為無辜者難過, 亦不用為作孽者憤慨!  
信吓阿叔 : 波係圓既!
講真句男無原則女無品, ...
Pinkcat 發表於 2009-5-18 14:40

水母是lady呀﹗
回復

比得大帝 發表於 2009-5-18 15:45:05 |顯示全部樓層
係      十年修得船同渡, 百年修得共枕眠
回復

crazycat 發表於 2009-5-18 17:17:25 |顯示全部樓層
我都忍唔住追晒成個post...大家由第三者講到兩公婆點用錢...希望jellyfish都可以收拾心情...我都信有因果既...若然不報,時辰未到者...

我自己間唔中都會警告我相公...同佢講...如果我知道佢有出去做d咩對唔住我既野...我會不回頭咁走...仲有...我仲加多左一樣...如果佢有日變左爛賭吸毒...我都會毫不猶豫咁走...

不過我都唔係好管佢...錢點用我唔知...總之佢負擔左佢要負責既野...我就唔理佢...去玩咪去玩咯!講聲就ok...我好少跟埋佢去街既...我自己都成日無尾飛陀咁...
回復

八王爺 發表於 2009-5-18 18:01:10 |顯示全部樓層
老婆跟埋去街.... 真係好少。
回復

jellyfishy 發表於 2009-5-18 18:16:12 |顯示全部樓層
一個lunch 來"洗樓"睇post, 結語係 "一世修得船同渡, 百世修得共枕眠"
不懂珍惜眼前緣者, 自有另一"緣"在不遠處等待著. 所以不要再為無辜者難過, 亦不用為作孽者憤慨!  
信吓阿叔 : 波係圓既!
講真句男無原則女無品, ...
Pinkcat 發表於 2009-5-18 14:40

今日同男方的伴郎tea, 佢話個女人昨日打俾佢地, 但d男孩子睬個女人都有味, 電話都唔聽. 跟住個女人留sms請佢地幫手睇住個男方, 驚佢會自殺. D 男孩子個個都話: 個女人想我地接受佢, 就係度扮好人. 之前搶人老婆個時就唔俾個男方搵我地, 個男方咁自私, 佢會自殺?! 佢會的話, 我地 ... 佢都.... (下刪千字)
回復

jellyfishy 發表於 2009-5-18 18:17:00 |顯示全部樓層
水母是lady呀﹗
claudiatang 發表於 2009-5-18 14:43

唔... 係咪我講說話個語氣太豪氣呀?
回復

八王爺 發表於 2009-5-19 08:02:00 |顯示全部樓層
嘩 .... 都話哩個第三者好利害,連伴郎都識埋,仲扮friend。
依家啲女仔係咪咁衰格?
回復

Pinkcat 發表於 2009-5-19 11:14:57 |顯示全部樓層
146# jellyfishy

Yup~ 所以我一直誤會咗.....唔好意思呀 Miss Jellyfish
回復

Pinkcat 發表於 2009-5-19 11:15:16 |顯示全部樓層
142# Peter

謝謝修正.
回復

irishuen 發表於 2009-5-19 14:43:55 |顯示全部樓層
唔... 係咪我講說話個語氣太豪氣呀?
jellyfishy 發表於 2009-5-18 18:17

我覺得係話你講呀第三者太過"客氣"
如果佢係我好朋友的第三者, 我一定會用d 八字真言考敬佢!
水母唔好唔開心, 佢呢d人, 你咁人點對人, 人地他日點對你,
回復