水母忽發奇想心理測驗

作者: jellyfishy 發表于 2021-1-2 16:33:08
2359 7

窺探你有幾叛逆

當你安在家中feel到溫度開始急速下降⋯⋯

你最想:

A) 立即捐入床瞓覺~
B)沖返個靚涼先~
C)我個暖爐呢??
D)約邊個上山睇結霜好呢?
E)維持原狀做埋手頭上想做嘅嘢先~
F)哎呀邊個邊個着夠衫未?
G)唔想起身返工啊!

2021-1-4 星期日晚開估, 係我設計既心理遊戲, 大家快D 講你揀邊個啦~
yunge0 發表於 2021-1-3 11:09:01 來自手機 |顯示全部樓層

當然係A,暖咗先!

已出答案  發表於 2021-2-1 23:32
回復

hohojohn 發表於 2021-1-8 19:52:29 |顯示全部樓層
F吖 唔該

已出答案!  發表於 2021-2-1 23:32
回復

little_stone 發表於 2021-1-9 12:21:15 來自手機 |顯示全部樓層
有冇蓋厚被飲熱茶睇電視丫
最想要日本人嗰啲暖桌呀~~~
冇就唯有揀C,搵暖爐

已出答案了.  發表於 2021-2-1 23:32
回復

jellyfishy 發表於 2021-2-1 23:31:48 |顯示全部樓層
A) 「等你叛逆等到天荒地老」型:
跟隨本能反應,肚餓食飯,見靚要買,抱怨完還是繼續日常生活,可能曾有一兩次你會破格,大多時候要好友推你落火炕才能打破世俗框架,而你都當自己在造夢。噢~ 2021是物質豐盛連結高層次精神愉悅的開端,你能否在未來幾年以行動為人生激起千重浪嗎?
B)「心思細密誘人叛逆」型:
你滿身散發誘人犯罪的魅力,你的言行不知不覺鼓舞人心,吸引他人破格。你的人緣極好,不論進入那個圈子,你都能愉悅地享受氣氛。你表面蝕底,卻準確無誤地連結別人的核心價值,強化他人信心,陪他人乘風破浪,順便享受漁人之利。進入2021,你真要好好利用這麼討人歡喜又有創造力的天生Power! 擴大你的生活圈,創造跟你過往生活不一樣的豐盛!
C)「谷底抽身毁滅性叛逆」型:
表面溫文的你,心裡卻極度反叛,當全世界看你軟過林柿,你卻是天生的核子潛艇!外在人事的逼迫是燃料,餵養你心裡那團火到一個點,你會徹底摧毀對方,不單止不留情面,也不再回頭,的確威力驚人!但。。。但又何苦呢施主? 你摧毀別人同時,自己早已遍體鱗傷。2021到了,懇請你好好療癒滿身的傷,你天生已夠聰明,你早已有力獨當一面,你大可自由自在創造你的大世界!
D)「我想做個好人但我係小丑/小丑女」型:
好了,你是別人心中迷人的破壞王,別人第一眼還受你可愛一面所吸引!你心裡卻終日盤算如何先破壞後建設。你享受窺探他人反叛的基因,找對小綿羊(例如A型人),你就能氹他們順著你要的方向一齊造反!你有天生的犯罪頭腦,有你這樣獨特的人屬極少數,就如蝙蝠俠的小丑和小丑女,2021開始真夠你玩盡天馬行空/兇,你的大茶飯絶對非同凡響!
E)「密密做反但從來無放過自己」型:
你天生是個不實踐不罷休的務實人,點解叛逆都要計劃? 你永遠覺得自己有頭無尾,但你是十個救火的小年中,惟一堅持救火到最後被燒死的犧牲者,別那麼早死please! 點解會燒死,因你總覺得自己不夠小心不夠好,事實上是你兼顧太多所以燒死! 2021開始,容許自己享受慢活吧,你有高超的應變力和活躍度極高的腦袋,夠你創造每個magic moment!
2021,放手高飛吧!
F)「革命家不是我」型:
循規蹈矩只是你的包裝,你早已臥薪嘗膽,一大堆時不與我的未了願,你總是成就他人,望梅止渴去為你了心願。你早洞悉所有叛逆的動機和前奏,但你把未知的禮物留待未來,一直期待Surprise!你骨子裡害怕呆板生活,事實上吊板生活快淹死你了!別再等,2021開始,嘗試敞開你早已洞悉的叛逆玩法,拆開早在你手上的禮物,早玩早享受,你會發現更多禮物游到你手上的!
G) 「自虐當機造反」型:
你表面是個盼風者,期待星星之火燃點你的葯引,你還希望有夠多的伙伴才能燎原,給你逃出生天,卻未想自己當家作主。怎麼辦?過去的你已一次又一次錯過殺出新血路的機會,明明你的伙伴一個一個離開你現身所處的困境,你看他們飛翔多自在。2021了,你還在等? 你早已有毛有翼,不用再等風起了,你已夠力振翅高飛!
回復

yunge0 發表於 2021-2-2 11:46:29 來自手機 |顯示全部樓層

答案意思話我係頭腦簡單的小綿羊。哈哈!
回復

little_stone 發表於 2021-2-6 12:23:07 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2021-2-2 11:46
答案意思話我係頭腦簡單的小綿羊。哈哈!

我同你啱啱相反
回復

hohojohn 發表於 2021-2-9 16:46:56 |顯示全部樓層

啊 原來會喺咁
好期待咩禮物
2021都喺一個 求變嘅一年

多謝版主提供分析

主動D主動D, gogogogogo~   發表於 2021-2-15 20:48
回復