有朋友學過靈氣的嗎?

作者: cklife 發表于 2010-10-7 10:14:47
25436 281
cklife 發表於 2010-10-8 18:09:34 |顯示全部樓層
實在很有趣~ 成個lunch係度找料~
原來和晶石有關.
以前讀書, 因為科目和晶石有關, 出field trip 時, 我 ...
jellyfishy 發表於 2010-10-8 17:57

我都係學左先開始買D石番屋企坃....因為可以用靈氣黎洗晶石嘛...唔洗好似D人話又要咁又要咁....我隨時隨地都洗得....
而且係學左之後先開始感覺到晶水既能量.......所以謀左老師舖頭一個七星陣...七粒都係原裝無打磨過既晶柱....我話要買時睇到老師好似賣仔咁樣...幾攪笑....

個七星陣第一次放隻手埋去...佢就電我喇...一早就好中意...
回復

herbertchan 發表於 2010-10-8 23:56:46 |顯示全部樓層
相信係啲new age嘢,,,,,
回復

cklife 發表於 2010-10-9 08:46:50 |顯示全部樓層
herbertchan 發表於 2010-10-8 23:56

係掛....古老當時興....
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-9 15:01:54 |顯示全部樓層
herbertchan 發表於 2010-10-8 23:56

原來現在叫水瓶座時代~
回復

muitau 發表於 2010-10-11 14:49:52 |顯示全部樓層
一見靈氣呢2個字我就想起魏淑君
回復

cklife 發表於 2010-10-11 18:31:45 |顯示全部樓層
魏淑君有乜典故架?我唔識佢呀....
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-12 08:54:36 |顯示全部樓層
魏淑君有乜典故架?我唔識佢呀....
cklife 發表於 2010-10-11 18:31

x2

死喇~~呢幾日我好似中毒咁,不停找料睇~~
回復

muitau 發表於 2010-10-12 11:29:12 |顯示全部樓層
淑君至真,同alan tam拍過靈氣迫人果個, 條片既主題曲係霧之戀.
回復

jellyfishy 發表於 2010-10-12 12:02:11 |顯示全部樓層
倪淑君至真,同alan tam拍過靈氣迫人果個, 條片既主題曲係霧之戀.
muitau 發表於 2010-10-12 11:29

啊...我淨係記得幻影套戲~
霧之戀都好好聽~ 
回復

ChrisTsui 發表於 2010-10-12 12:07:08 |顯示全部樓層
回復 19# cklife

你個導師好似幾好,我都好驚啲導師講到天花龍鳳乜都得....不過11PM真係太夜,我唔得
如果再學,我諗要由 LEVEL 1 開始,我實在唔記得晒啲嘢....只係記得兩個symbols發音,筆畫唔記得晒LU~
回復

corina 發表於 2010-10-12 12:18:35 |顯示全部樓層
我都想知倪淑君係咩人,有咩古怪野~
回復

孖吉 發表於 2010-10-12 12:40:24 |顯示全部樓層
我都想知倪淑君係咩人,有咩古怪野~
corina 發表於 2010-10-12 12:18

佢咪 80年代青春玉女囉,佢冇古怪野,係佢套鬼戲聯想到 靈氣 兩個字之嘛 (其實套戲叫 陰陽錯)

港產經典鬼電影、由譚詠麟及倪淑君主演的《陰陽錯》,在當年亦票房大賣,戲中的水晶球音樂盒更曾掀起熱潮,不過它在拍攝期間亦曾發生過不少邪門怪事,要進行兩次開鏡拜神儀式才可順利拍攝。當中最經典的怪事,莫過於傳聞有多位工作人員的妻子於拍攝期間同時懷孕,但其後都相繼流產,究竟是事有湊巧,還是冥冥之中已有主宰呢?
回復

corina 發表於 2010-10-12 12:51:23 |顯示全部樓層
早幾日有朋友同我講,有個女仔係司徒xx既劇做臨記(即係佢d嘢係假既),點知真係遇到鬼,我朋友話見到個女仔仲係呆呆地......
回復

SSL200507 發表於 2010-10-12 13:56:51 |顯示全部樓層
回復 21# cklife

Do you have more detail about his shop/class?  Is it very expensive?  
回復

cklife 發表於 2010-10-12 19:26:42 |顯示全部樓層
係網上好多資料...或者你可以睇下依度...都寫左幾多
http://www.alexjewelleryco.com/reiki.htm
回復

cklife 發表於 2010-10-12 19:27:28 |顯示全部樓層
倪淑君至真,同alan tam拍過靈氣迫人果個, 條片既主題曲係霧之戀.
muitau 發表於 2010-10-12 11:29

靈氣迫人唔係葉倩雯咩...我淨係記得葉倩雯咋...
回復

cklife 發表於 2010-10-12 19:30:49 |顯示全部樓層
回復  cklife

你個導師好似幾好,我都好驚啲導師講到天花龍鳳乜都得....不過11PM真係太夜,我唔得  
如果 ...
ChrisTsui 發表於 2010-10-12 12:07

其實佢兩個人就可以開班....今日拉衫尾參觀左初班開課....佢都可以按排度係1:30PM...不過多D人上課比較好,能量感覺會大D。
雖然初級第一課,不過同學有人感覺好好,可以感覺到能量既熱、冷、震、跳動。仲有人可以睇到煙....我帶個能量幾強既朋友去,佢會比到同學強D感覺。
回復

neith 發表於 2011-4-6 13:13:41 |顯示全部樓層
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-19 09:06:19 |顯示全部樓層
朋友send 左個咁既遊戲link, 攪笑:
http://www.eclecticenergies.com/ ... ras//chakratest.php
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-19 09:29:57 |顯示全部樓層
oh...
海底輪(Root):        不活躍        (19%)
本我輪(Sacral):        已開啟        (38%)
臍輪(Navel):        已開啟        (38%)
心輪(Heart):        已開啟        (44%)
喉輪(Throat):        已開啟        (56%)
三眼輪(Third Eye):        已開啟        (56%)
頂輪(Crown):        過分活躍        (75%)
回復