家中迷岩 (大雪 Update)

作者: GMT+8 發表于 2010-8-10 22:00:07
8721 148
GMT+8 發表於 2010-12-2 10:42:03 |顯示全部樓層
回復 138# spinnet

你個d都好靚呀, 近排追開你個長筒post而家又中埋長筒毒add5icon ,
其實而家仲可唔可以幫d虫仔落盆? 定係等明年春天呢?
回復

GMT+8 發表於 2010-12-2 10:56:56 |顯示全部樓層
Ozark Twin Trumpets 隻紅色都幾靚 ~
Raspberries 'N Cream 開得咁靚, 好羨慕
Country  ...
strawberry 發表於 2010-12-2 10:35

Ozark Twin Trumpets 隻紅色似十足d日本酸梅乾, 食左可能會變超人
Raspberries 'N Cream 我都估唔到會開到朵朵唔同樣咁得意, 真係要多謝spinnet割愛給我
Country Grace 開到重瓣已經好開心, 隻紫色真係好高貴, 十字紋有就當係Bonus囉
阿番薯仔上次第一次開多數都k k 地, 今次開返5瓣, 應該係正常花. 不過佢生得好慢呀, 又無側芽, 想做backup都唔得, 希望佢過到冬啦!
恭喜你好快有第一代自家出品, 你而家應該都好緊張, 我個時成日半夜起身都要裝下佢地先安落 祝你每個仔女開出來都唔同樣
回復

candyafr 發表於 2010-12-2 20:47:35 |顯示全部樓層
懶惰的我終於又的起心肝upload相, Thanksgiving開的花, 感恩, 感恩

來自spinnet的 Country Tiger 開了 ...
GMT+8 發表於 2010-12-1 22:32

洗唔洗咁靚啊
回復

GMT+8 發表於 2010-12-2 23:16:16 |顯示全部樓層
回復 143# candyafr

哈哈, 感思節呀, 答謝你地既支持所以d迷岩都努力開靚d!
回復

spinnet 發表於 2010-12-4 08:17:02 |顯示全部樓層
回復  spinnet

你個d都好靚呀, 近排追開你個長筒post而家又中埋長筒毒 ,
其實而家仲可唔可 ...
GMT+8 發表於 2010-12-2 10:42

我試過放蟲仔在泥中, 你久唔久要淋小小水, 春天佢自然會發芽, 或掘出來放在膠袋中, 等春天發芽後先種落泥都可以.
回復

GMT+8 發表於 2010-12-4 10:23:59 |顯示全部樓層
回復 145# spinnet

明白, 謝謝
回復

flower 發表於 2010-12-4 23:12:27 |顯示全部樓層
懶惰的我終於又的起心肝upload相, Thanksgiving開的花, 感恩, 感恩

來自spinnet的 Country Tiger 開了 ...
GMT+8 發表於 2010-12-1 22:32

犀利 ...... 朵朵都咁靚 .............
Sinn Twin Trumpet 原來是紅色, 好靚呀 ....... 我成日以為係深粉紅色
回復

GMT+8 發表於 2010-12-8 00:31:51 |顯示全部樓層

凍凍地又來update下

Country Prayer 開到kk地反而似玫瑰花, 顏色也比之前的更深!

友人送的Country Speckled Beaner 第一次就開了個6瓣, 花型有一個5元那麼大, 真花喉嚨更為鮮艷!

Los Angeles 又開多了一朵! 都是大花臉呢!

Love Sport 這棵幫我生了一大堆小朋友的好媽媽, 這次就給她好好休養一下吧

良久沒開的Plum Pudding, 花色略變了一點, 開的像螢光色!

Martha's Lemke 也開了, 第一朵就重瓣, 看來都不太難養!

開久了, 色調轉淡卻也更是分明!

這個Mark Twain話說給我弄斷了一半, 卻又奇蹟的照開可也!
回復

suzisan 發表於 2010-12-9 14:43:20 |顯示全部樓層
楚楚凍人,哈哈,氣溫低一些,花型和花色似乎更美呢
回復