家中迷岩 (大雪 Update)

作者: GMT+8 發表于 2010-8-10 22:00:07
8722 148
candyafr 發表於 2010-11-17 23:08:16 |顯示全部樓層
你有咁多好野
好想偷晒返屋企
+:栗子:+ 發表於 2010-11-17 23:06

預埋我
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-17 23:41:41 |顯示全部樓層
預埋我
candyafr 發表於 2010-11-17 23:08

我想偷薯蕃同白星星add12icon
但我冇咩位放賊贓add5icon
回復

candyafr 發表於 2010-11-17 23:45:47 |顯示全部樓層
我想偷薯蕃同白星星
但我冇咩位放賊贓
+:栗子:+ 發表於 2010-11-17 23:41

白星星好細盆,一定有位放
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-17 23:53:26 |顯示全部樓層
白星星好細盆,一定有位放
candyafr 發表於 2010-11-17 23:45

非常好add12icon
GMT兄, 咪郁, 打劫
回復

strawberry 發表於 2010-11-18 10:21:50 |顯示全部樓層
阿番薯仔 JKL's Sweet Potato 係咪超迷岩 add3icon
回復

GMT+8 發表於 2010-11-18 10:48:07 |顯示全部樓層
回復 124# +:栗子:+

呵呵, 留心d睇你大頭相原來係打緊劫!
其實我都想要小天鵝 不如交換啦
回復

GMT+8 發表於 2010-11-18 10:49:02 |顯示全部樓層
回復 125# strawberry

佢應該係普通迷岩size
回復

GMT+8 發表於 2010-11-18 10:51:39 |顯示全部樓層
回復 121# candyafr

哈哈Candy你想要個2隻我插緊側芽的了, 定植左再搵妳啦!
其實邊個打劫邊個都未知
回復

spinnet 發表於 2010-11-18 13:33:03 |顯示全部樓層
天氣涼涼地, 好多迷岩都爭住開花! 益左我呢個主人

Fuchsia Treasure 種左差不多有4個多月, 之前一直狂生側 ...
GMT+8 發表於 2010-11-17 21:51

Sandy's delight好靚呀..add14icon Country Grace多咗d綠色好特別..
回復

GMT+8 發表於 2010-11-18 13:51:55 |顯示全部樓層
回復 129# spinnet

係呀, 好鍾意呢隻. 特別係個白色星印!
Country Grace 上面d綠色其實係因為營養不良, 哈哈
回復

+:栗子:+ 發表於 2010-11-18 21:57:13 |顯示全部樓層
回復 126# GMT+8

哈哈你唔講我都冇為意!!
我就係香港園藝館最惡既賊婆娘!!!   

我的大小天鵝都已經
冇得俾你換
回復

蕙蕙 發表於 2010-11-18 22:05:06 |顯示全部樓層
你d sinn. 種得好靚呀
回復

GMT+8 發表於 2010-11-18 23:23:52 |顯示全部樓層
回復 132# 蕙蕙

謝謝妳!
回復

蕙蕙 發表於 2010-11-19 19:33:21 |顯示全部樓層
回復 133# GMT+8

幾時再有分享/交換記得話我知wor
回復

GMT+8 發表於 2010-11-19 21:53:46 |顯示全部樓層
回復 134# 蕙蕙

Sure!
回復

GMT+8 發表於 2010-12-1 22:32:28 |顯示全部樓層

懶惰的我終於又的起心肝upload相, Thanksgiving開的花, 感恩, 感恩

來自spinnet的 Country Tiger 開了一朵怪怪的, 探頭探腦的樣子, 好像站起來探索四周敵人的機警小白兔呢!

友人送的Ozark Twin Trumpets深桃紅的花瓣中心位置帶一圈暗紅色的血管紋, 內瓣以螺旋規律長出來, 就像一朵小玫瑰,
花筒比一般迷岩長很多, 怪不得要叫她做Twin Trumpets! 期待全開時的盛況!

又是友人送的Los Angeles這個應該沒有跑色吧? spinnet可以放心了

都是友人送的Ozark Plum Shadow真的跟Raspberries 'N Cream 沒兩樣呀.........
友人送的在感恩節前後陸陸續開續出來了, 是要提醒我感恩吧

來自大隻靚仔的Glory Be, 雖然白色小了點, 但開出半重瓣也是驚喜! 我一直都以為她是單瓣的呢

也是來自Spinnet的Country Ozark Plum, 一次開2朵, 都是美美的重瓣!

Strawberry的Country Grace, 十字紋全走了, 也許太光吧? 但開成這樣也不錯呢

同是來自Spinnet的Raspberries 'N Cream 3朵齊開, 都不同樣, 一花多賞, 正!

番薯仔小朋友又開了, 跟上次開的差不多, 是穩定了吧?

肥美的果筴, 差不多一百粒...............努力.........努力!
回復

tsoiyiu1009 發表於 2010-12-2 03:17:33 |顯示全部樓層
你隻番薯仔小朋友好毒下喎...
有無解藥打救下我丫? add12icon
回復

spinnet 發表於 2010-12-2 07:33:57 |顯示全部樓層
懶惰的我終於又的起心肝upload相, Thanksgiving開的花, 感恩, 感恩

來自spinnet的 Country Tiger 開了 ...
GMT+8 發表於 2010-12-1 22:32

嘩...全部都好靚..add14icon
回復

strawberry 發表於 2010-12-2 10:35:30 |顯示全部樓層
Ozark Twin Trumpets 隻紅色都幾靚 ~ add6icon
Raspberries 'N Cream 開得咁靚, 好羨慕 add12icon
Country Grace 棵母株都唔係次次開十字紋, 不過啱啱又開左朵十字紋重瓣, 好靚~
番薯仔小朋友 keep 住開這款都唔錯, 我有個小朋友都就黎開
回復

GMT+8 發表於 2010-12-2 10:38:35 |顯示全部樓層
回復 137# tsoiyiu1009

等佢開多幾次穩定d先啦
回復