Goodluck 的苦苣苔科植物 ☆不斷更新★

作者: GOODluck20x 發表于 2007-7-20 00:49:09
44211 460
GOODluck20x 發表於 2007-8-31 14:37:49 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-8-30 23:01 發表
GOODluck20x有無去到掃貨呀?

尋日有出去但未有收獲 . 今晚應該再走多趟 .  
若 target 花貓 網上團購都頗多選擇 .  可惜冇迷岩 !!
回復

soniamok 發表於 2007-8-31 16:06:55 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-31 14:37 發表

尋日有出去但未有收獲 . 今晚應該再走多趟 .  
若 target 花貓 網上團購都頗多選擇 .  可惜冇迷岩 !!

迷岩 有小苗多喎,不過你有咩東東同我交換先
回復

tata 發表於 2007-8-31 16:17:58 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-8-31 16:06 發表

Soniamok,

你好似有好多迷岩喎, 可以list out 睇吓嘛? 我上之去高生度買咗Sinn Micro Mighty Mouse同Sinn Little Wood Nymph, 但未有花, 超迷係咪會容易自己授粉架?
回復

soniamok 發表於 2007-8-31 16:32:04 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-8-31 16:17 發表

Soniamok,

你好似有好多迷岩喎, 可以list out 睇吓嘛? 我上之去高生度買咗Sinn Micro Mighty Mouse同Sinn Little Wood Nymph, 但未有花, 超迷係咪會容易自己授粉架?

我既迷岩從未曝光,你又知我有好多
我都係今年 5月先中毒,依家都係迷岩新手咋
回復

lolo 發表於 2007-8-31 17:46:56 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-8-31 16:32 發表

我既迷岩從未曝光,你又知我有好多
我都係今年 5月先中毒,依家都係迷岩新手咋

知道你的收藏後   我都留咗好耐口水   
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-31 18:02:55 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-8-31 16:06 發表

女神,

我好鐘意迷岩架!!    我70%係喜蔭妳可有興趣 ??   迷岩我只有 2 款   這topic 有我收集的90%品種 . (OR 妳想要個 LIST ) .  有冇迷岩名比我參考O下.....??   
回復

soniamok 發表於 2007-8-31 22:21:02 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2007-8-31 17:46 發表

知道你的收藏後   我都留咗好耐口水   

lolo, 你既都唔弱丫, 我好鍾意你隻Flora貓
回復

soniamok 發表於 2007-8-31 22:44:27 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-31 18:02 發表

女神,

我好鐘意迷岩架!!    我70%係喜蔭妳可有興趣 ??   迷岩我只有 2 款   這topic 有我收集的90%品種 . (OR 妳想要個 LIST ) .  有冇迷岩名比我參考O下.....??    ...

喜蔭唔係無興趣既,例如 Suomi, Blue Nile, Star of Bethlehem
不過依家未有自家花園,真係無地方容納呢 d 咁嘥位既花
你盆 Sinn.'Bright Eyes' 係咪超迷你品黎架??
不過我已經有 Sinn.'Pusilla',好似差不多色咁
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-1 09:45:02 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-8-31 22:44 發表

喜蔭唔係無興趣既,例如 Suomi, Blue Nile, Star of Bethlehem
不過依家未有自家花園,真係無地方容納呢 d 咁嘥位既花
你盆 Sinn.'Bright Eyes' 係咪超迷你品黎架??
不過我已經有 Sinn.'Pusilla',好似差不多 ...

喜蔭吾嘥位o架 . 由小苗生到一大盆都要超過一年架 !! 開頭吾覺架 .     
得得得!! 我會紀錄抵 !!  有走莖一定通知妳la    
Sinn.'Bright Eyes' 係超迷你黎架 !  
同 Sinn.'Pusilla' 的花形差不多只是顏色吾同  .
但收集迷岩是不可缺少的 .  
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
回復

noel 發表於 2007-9-1 10:46:16 |顯示全部樓層
咁你要比啲力水,努力做個多仔公咯~
回復

soniamok 發表於 2007-9-1 11:29:47 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-1 09:45 發表

喜蔭吾嘥位o架 . 由小苗生到一大盆都要超過一年架 !! 開頭吾覺架 .     
得得得!! 我會紀錄抵 !!  有走莖一定通知妳la    
Sinn.'Bright Eyes' 係超迷你黎架 !  
同 Sinn.'Pusilla' 的花形差不多只 ...

喜蔭暫時唔接收住喇,不過我要保留個收取權先,多謝~
你咁落力推銷,就用 Sinn.'Bright Eyes' 交換啦
不過以一換一,你都換唔晒我 d 收藏喎
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-1 21:46:20 |顯示全部樓層
noel ,

收倒 師姐!!
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-1 21:52:04 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-9-1 11:29 發表

喜蔭暫時唔接收住喇,不過我要保留個收取權先,多謝~  
你咁落力推銷,就用 Sinn.'Bright Eyes' 交換啦  
不過以一換一,你都換唔晒我 d 收藏喎

好好!  喜蔭話會等妳的.
哈哈... 我喜歡 'Bright Eyes'  所以亦希望其他網友仔也欣賞 .
好呀! e+ 發緊種子 , 一有喜訊即刻通知妳 .  

我...我....我....新..手乍....品種當然同師姐爭好遠la  
回復

ayclui 發表於 2007-9-1 22:43:27 |顯示全部樓層
GOODluck20x, 你發緊邊款種子呀?  講唔講得呢
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-1 22:44:46 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-9-1 22:43 發表
GOODluck20x, 你發緊邊款種子呀?  講唔講得呢

'Bright Eyes'   o丫. 妳已擁有了
回復

ayclui 發表於 2007-9-1 22:50:17 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-1 22:44 發表

'Bright Eyes'   o丫. 妳已擁有了

努力! 加油!
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-1 23:09:58 |顯示全部樓層
尊命!!!  師姐 !!
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 12:41:58 |顯示全部樓層
lolo分享的迷你岩桐 Sinn. Conspicua 有一粒呀   
Sinn. Susan 就沒有動靜.....
Sinn Conspicua 070901 01.jpg
回復

george 發表於 2007-9-2 12:49:13 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-9-1 23:09 發表
命!!!  師姐 !!

最緊要正字時間:
係 "遵" 命!

(純粹路過)
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-2 12:59:51 |顯示全部樓層
原帖由 george 於 2007-9-2 12:49 發表

最緊要正字時間:
係 "遵" 命!

(純粹路過)

係O咼 . 哈哈哈哈哈...
回復