Goodluck 的苦苣苔科植物 ☆不斷更新★

作者: GOODluck20x 發表于 2007-7-20 00:49:09
44202 460
tata 發表於 2007-8-10 12:56:39 |顯示全部樓層
我喺公司啲苣苔呀~放晒係sofa後面嘅窗邊~
回復

tata 發表於 2007-8-10 12:58:43 |顯示全部樓層
GOODluck20x,

你俾我個bb呀, 有無大到?
回復

tata 發表於 2007-8-10 13:01:41 |顯示全部樓層
呢個上星期喺高生度買嘅~似唔似點心拼盤?
回復

ayclui 發表於 2007-8-10 16:47:03 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-8-10 13:01 發表
呢個上星期喺高生度買嘅~似唔似點心拼盤?

Krista 你呢個拼盤好靚呀!  請問外邊個膠盒係唔係o向花x度買o架?
回復

tata 發表於 2007-8-10 17:25:09 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-8-10 16:47 發表

Krista 你呢個拼盤好靚呀!  請問外邊個膠盒係唔係o向花x度買o架?

係呀~本來想買過大但無貨~細呢個都係得一個咋~啲姐姐仔話唔知幾時返貨喎
回復

charles604498 發表於 2007-8-10 18:26:45 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-8-10 17:25 發表

係呀~本來想買過大但無貨~細呢個都係得一個咋~啲姐姐仔話唔知幾時返貨喎

咁叫你花花張就下做住擠迫先啦!
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-10 20:58:20 |顯示全部樓層
krista ,

妳棵野...又真係慢左D    其他好健康 !!  好強壯 !!
帖 #63 有 3 盆 ??  比D 名引O下人丫   . 濕度一定 KEEP 得好好!!
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-10 21:03:06 |顯示全部樓層
krista ,

多謝妳盆   Chirita Aiko   我會努力!!
 Chirita Aiko 0700810 01.jpg
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-10 21:27:28 |顯示全部樓層
有高人↑指點加大珠石保濕....於是我困左佢地入缸
 Episcia Home 0700810 01.jpg
Episcia Home 0700810 02.jpg
Episcia Home 0700810 03.jpg
Episcia Home 0700810 04.jpg
Episcia Home 0700810 05.jpg
Episcia Home 0700810 06.jpg
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-10 21:39:23 |顯示全部樓層
雖然 8 號 風球...減退o吾倒我愛花o既熱情...
花貓 & 小岩桐 !!
Kohleria 'Dark Velvet' 0700810 00.jpg
Sinn 'Maiden's Blush' 0700810 01.jpg
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-10 21:48:37 |顯示全部樓層
迷岩桐開花已到第4天 . 仲好挺 .
Sinn Bright Eyes  0700810 00.jpg
Sinn Bright Eyes  0700810 01.jpg
回復

jellyfishy 發表於 2007-8-10 22:07:39 |顯示全部樓層

回復 #69 GOODluck20x 的帖子

濕成咁,仲有獨立屋,你d粉紅廁紙唔生到barbar聲就奇喇~
回復

Fonica 發表於 2007-8-11 01:15:32 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-10 21:27 發表

如果加支燈係缸頂,咪好似養草咁,一定快高長大啦
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-11 10:46:58 |顯示全部樓層
金金 ,

粉紅廁紙...真貴气的名字..
希望barbar聲la !!

fonicaho ,

好提議 !!! 有支光管就乾手淨腳!
回復

tata 發表於 2007-8-11 11:25:22 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-10 21:27 發表

嘩~唔夠你玩啦, 佢哋住大屋, 我啲住板間房咋 我諗我要考慮吓換間大屋先set到呢啲設備俾佢哋呀(預計三十年後應該可以)
回復

tata 發表於 2007-8-11 11:27:12 |顯示全部樓層
原帖由 GOODluck20x 於 2007-8-10 21:39 發表
雖然 8 號 風球...減退o吾倒我愛花o既熱情...
花貓 & 小岩桐 !!

你...你...好過份呀......又放毒...........聽日唔落雨要開先得啦
回復

GOODluck20x 發表於 2007-8-11 12:22:15 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-8-11 11:25 發表

嘩~唔夠你玩啦, 佢?住大屋, 我?住板間房咋 我諗我要考慮?換間大屋先set到呢?設備俾佢?呀(預計三十年後應該可以)

原帖由 krista 於 2007-8-11 11:27 發表

你...你...好過份呀......又放毒...........聽日唔落雨要開先得啦

哎喲...... 個缸 12'' * 6''  乍 , 若我分4隻蘋果擺設咁要更多空間...

星期日可能再去 shop o下先 !!  
回復

ayclui 發表於 2007-8-11 16:00:46 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-8-10 17:25 發表

Kista, 花x返咗貨啦, 大細都有, 我今日去買咗個細嘅  
回復

八王爺 發表於 2007-8-11 20:25:02 |顯示全部樓層
好利害!

保濕 降溫 全天候
回復

tata 發表於 2007-8-11 22:52:15 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2007-8-11 16:00 發表

Kista, 花x返咗貨啦, 大細都有, 我今日去買咗個細嘅  

係? 咁聽日要去促進香港經濟先得喇, thx~
回復