美女農友俱樂部+花版の友聚會@元朗 Yoho Town 住客會所宴會廳

作者: BanbieChan 發表于 2009-5-10 19:44:17
27266 610
BanbieChan 發表於 2009-5-23 12:15:38 |顯示全部樓層
yeah
第一盤焗起啦
阿忻 發表於 2009-5-23 12:06

花生曲奇~
回復

阿忻 發表於 2009-5-23 12:23:26 |顯示全部樓層
花生http://qqimg.knowsky.com/qqbiaoqing/wph/wph%20(2).gif曲奇~
BanbieChan 發表於 2009-5-23 12:15

頭先特登meet左d萬里望花生碎落去
還有這是少糖版~我想會健康一點吧
回復

crazycat 發表於 2009-5-23 13:23:45 |顯示全部樓層
我呢兩日無開PC呀...剛收到PM...今朝帶完貓貓去睇醫生...我要晚一點才到...2:30PM AROUND...SORRY...
回復

oneonewe 發表於 2009-5-23 18:43:39 |顯示全部樓層
好多謝斑比安排o左個咁好o既活動俾我地
今日成50人好熱鬧呀!
多謝大家o既禮物!
回復

goldenretriver 發表於 2009-5-23 19:26:18 |顯示全部樓層
係呀, 今次係我join過咁多次聚會最開心既一次, 好熱鬧, 好正呀! 多謝咁多位"工作人員"!

有分享88 d煙骨既園友們, 請參考以下資料:

煙骨
煙骨係煙葉既葉脈, 含有對部份害蟲有毒的煙鹼, 對蚜蟲, 紅蜘蛛, 蚧殼蟲有預防及殺傷作用, 係一種對人畜較安全既天然殺蟲劑.
使用方法: 乾煙骨50克用清水1公升浸泡24小時, 隔渣後便可直接使用 (不需要再稀釋), 浸泡前最好將煙骨剪碎.

(copied from黃就成2007年編寫之課程講義)
回復

oneonewe 發表於 2009-5-23 19:27:34 |顯示全部樓層
有冇人見過斑比cheese cake o既白色塑膠底盆呀????
回復

小寶 發表於 2009-5-23 19:41:03 |顯示全部樓層
係呀, 今次係我join過咁多次聚會最開心既一次, 好熱鬧, 好正呀! 多謝咁多位"工作人員"! http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(41).gif

煙骨
煙骨 ...
goldenretriver 發表於 2009-5-23 07:26 PM

多謝哂88同埋金毛!

今日飽到c左呀!好多美食, 有影相的記者唔該出相吖~
回復

草民 發表於 2009-5-23 19:48:02 |顯示全部樓層
有冇人見過斑比cheese cake o既白色塑膠底盆呀????
oneonewe 發表於 2009-5-23 19:27

好味得滯俾人食左落肚。

風風雨雨趕路
高高興興聚會
開開心心交談
斯斯文文吃喝
形形式式分享
愉愉快快散場

多謝公主下旨,草民才能得到一個開心高興既聚會,見到好多偶像,認識左一群好花友。
多謝斑比公主同一眾服務花友!
好多美食,想每種都食下都有難度!
回復

JicJicmom 發表於 2009-5-23 19:58:29 |顯示全部樓層
今日有突發野所以又唔可以久留 , 真係唔好意思呀 .........
好想同敏敏傾計呀 ~~~
回復

fianfumy 發表於 2009-5-23 20:05:40 |顯示全部樓層
好味得滯俾人食左落肚。

風風雨雨趕路
高高興興聚會
開開心心交談
斯斯文文吃喝
形形式式分享
愉愉快快散場
多謝公主下旨,草民才能得到一個開心高興既聚會,見到好多偶像,認識左一群好花友。
多謝斑比公主同 ...
草民 發表於 2009-5-23 19:48

草民兄你的文彩真係好好呀............

今日雖然好累 , 但真係好開心  . 認識好多新花友 , 又見到一些一直成日在網上交談而未見過的花友 , 我都好開心呀  .
在大風大雨下 , 這50人風雨不改均全部出席 , 重要是大家帶還著分享愉快的心情 , 來到與大家互相分享美食 、 植物 和 種植時的心得 .  

與人分享實實在在是一種恩典的 ........... 各位花友們 , 多謝您們每一位 .

是次的活動由籌劃 , 場地安排 , 用具的安排 ,  真係要多謝斑比 , Nuage , 小寶 及惡姨的  ( 仲有架 , 未能盡錄 )  ...... 多謝你們幾位呀 .
回復

newbie 發表於 2009-5-23 20:17:03 |顯示全部樓層

多謝斑比 多謝Nuage 多謝小寶  及 各義務工作人員
多謝花友們的分享, 我會好好take care D babies
仲有各人自製的美食, 正到暈
當然好開心見到好多新朋友 add6icon  期待下次聚會 add4icon
回復

亞實 發表於 2009-5-23 20:22:16 |顯示全部樓層
係呀, 今次係我join過咁多次聚會最開心既一次, 好熱鬧, 好正呀! 多謝咁多位"工作人員"! http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(41).gif

煙骨
煙骨 ...
goldenretriver 發表於 2009-5-23 19:26

我都要多謝88同GOLDEN, 下次落田前一天浸定先!!!
THANK YOU !
回復

cathyng1009 發表於 2009-5-23 20:35:10 |顯示全部樓層
多謝各位花友給我這"超級新人"一個奇妙的聚會,好開心可以認識各位,今日的食物很精彩,亦收到好多的種子及幼苗,我會比心機去種,不會白費大家的心意。
謝謝主辦的"斑比小姐"及各位工作人員!期待下次的約會再同大家見面。
Thank you so much!
回復

茉莉花 發表於 2009-5-23 21:00:40 |顯示全部樓層
今日人太多, 識唔晒, 同埋掛住食, 只係點左幾個人相 - 公主, 金毛, 草民, gtr, 阿忻.
一袋去一大袋返, 好開心打劫左一d小苗
掛住搶都唔記得搵下指路既nauge....
多謝熱情的公主, 熱心的花友.
有機會再黎食大茶飯
回復

vincentma 發表於 2009-5-23 21:09:00 |顯示全部樓層
多謝公主同咁多花友義工幫忙,安排左一個咁開心既活動!真係又食又拎!又認識左好多花友!期待下一次既聚會啊!
回復

惡姨 發表於 2009-5-23 22:08:43 |顯示全部樓層
你地要多謝埋我D紙杯,膠刀, 膠叉, 筷子, 紙巾嫁.......不過遲左少少.. he he
回復

may.sun 發表於 2009-5-23 22:14:40 |顯示全部樓層
多謝公主好介紹~多謝nuage屋苑主人的好地方,多謝大家的心思整咁多好野食~多謝咁多位慷慨分享~多謝咁多位落雨照黎~多謝比我一天快樂回憶~
回復

mandm 發表於 2009-5-23 22:33:59 |顯示全部樓層
今日真係好開心,認識左好多花友,分享左好多好嘢,又食左好多美食,仲有得帶走添呀!當然最要衷心多謝公主,nuage及各位出心出力嘅工作人員,冇你地的話,今次嘅版聚一定唔會咁有氣氛,大家都非常盡興,好期待下次再同大家開心過!add6icon
回復

阿忻 發表於 2009-5-23 23:06:18 |顯示全部樓層
今日人太多, 識唔晒, 同埋掛住食, 只係點左幾個人相 - 公主, 金毛, 草民, gtr, 阿忻.
一袋去一大袋返, 好開心打劫左一d小苗
掛住搶都唔記得搵下指路既nauge....
多謝熱情的公主, 熱心的花友.
有機會再黎食大茶飯:l ...
茉莉花 發表於 2009-5-23 21:00

我都識唔哂架~ 但我都點左你相
鬼叫我怕醜唔敢周圍搭訕咩

多謝各位
回復

hk88688 發表於 2009-5-23 23:10:50 |顯示全部樓層
今日真係好開心add14icon, 認識咗好多花友, 好多謝公主、Nuage、有份幫手嘅花友......
仲收到好多禮物...... Cobie嘅愛心稯, 仲有敏敏、花草、公主嘅小苗......add6icon
現瑒仲有好多好多美食 多謝各位花友令我過咗開心的一day
回復