13/4 美女農友俱樂部聚會@大棠荔枝園

作者: BanbieChan 發表于 2009-3-31 10:53:29
20101 321
小寶 發表於 2009-4-7 12:31:49 |顯示全部樓層
小寶,如果我去的話兜埋你!
軒軒 發表於 2009-4-7 12:14 PM

多謝軒軒! 小寶果日要做元朗組的"點名大隊長"
所以要顧及其他隊員, 我好希望可以湊夠車隊接哂元朗集合的朋友一齊去呀
回復

athernas 發表於 2009-4-7 18:03:58 |顯示全部樓層
自行到荔枝園 :
領隊:may.sun 11:00 大棠荔枝園入口集合
1-6. Jennie X 6人 + 2 X 汪汪  (我地都係自己去,希望唔會盪失路!)
7. oneonewe (我會帶2隻金毛入去, call街車,有冇人一齊??)
8. sifenamok
9. may.sun
10-11. atheras x 2P
回復

yuen-w 發表於 2009-4-8 00:30:17 |顯示全部樓層
元朗等的朋友唔係咁多, 可以考慮下有私家車的自組人士到元朗接埋我地喎
小寶 發表於 2009-4-7 12:07

我有車, 但係唔識路呀! 有冇人帶路?
回復

小寶 發表於 2009-4-8 01:06:30 |顯示全部樓層
yuen-w 發表於 2009-4-8 12:30 AM

多謝先!等我地計好人數和安排(例如是否夠人帶路等)再聯絡你呀~
回復

breadtree 發表於 2009-4-8 01:18:13 |顯示全部樓層
yuen-w 發表於 2009-4-8 00:30

老公吾車我呀... 我都係住屯門, 順吾順路呀...
不過我吾識路喎
回復

breadtree 發表於 2009-4-8 01:24:44 |顯示全部樓層

因為想知有幾多人 , 睇下可唔可以安排24座 / 旅遊車 , 所以呢, 請登記番邊位係自行入去荔枝園, 邊位要約埋一齊坐車入去 , 等我地好d預人數 ~

由市區入去 :
領隊:積媽 10:15 響佐敦裕華國貨 - 佐丹奴門口等 , 如果人數夠 16人 , 就可以包車自行去荔枝園 , 如不足 16人 , 就入元朗會合大家先
1. 積媽
2. 積爸
3. KandT (我由市區入呀, 24坐預埋我, thanks!)
4. mandywowo (希望有車車坐)
5. Vincentma

自行到荔枝園 :
1-6. Jennie X 6人 + 2 X 汪汪  (我地都係自己去,希望唔會盪失路!)
7. oneonewe (我會帶2隻金毛入去, call街車,有冇人一齊??)
9. may.sun
10-11. atheras x 2P

喺元朗會合:
領隊:小寶 10:45 元朗廣場集合

1.斑比
2.農夫
3.littlecuitegirl
4.cobie
5.mimi
6. 麵包樹

報名:
1.
2.
3.
4. 磨菇
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Fian + 囡囡 ( 但我未能作實 )
12.
13.NUAGE(攞個位先﹗未實住﹗)
14.
15.
16.
17. Peggy
18. yuen-w + my son
19.
20.大眼妹 & 大眼B (報住先)
21-26
27.
28-29.
30.
31.

幫手整理下先...
仲有6位農友未 confirm
回復

BanbieChan 發表於 2009-4-8 02:09:41 |顯示全部樓層

美女農友俱樂部 4 月份聚會

日期:2009年4月13日

時間:上午11時至下午4時30分

活動概要:

與美女農友花友見面交流、種子及小苗分享,參與大棠荔枝園の活動

http://yl.com.hk/taitong/index.htm

收費:

野火樂~成人每位(燒烤包1份、水1支及入場費)$70.- ,3-11歲小童$60.-(燒烤包1份、水1支及入場費)

另外可以自行買活動套票每位$40.-

套票活動: (以下任選 3 項)

沙圈騎馬一圈;
牛牛車遊山莊一圈;
撈金魚;
甘荀餵飼馬匹;
鮮草餵飼小動物;
魚糧餵飼錦鯉魚
有機製成品一瓶;
有機蔬果一包。 (上述2項換完即止)

因為想知有幾多人 , 睇下可唔可以安排24座 / 旅遊車 , 所以呢, 請登記番邊位係自行入去荔枝園, 邊位要約埋一齊坐車入去 , 等我地好d預人數 ~

由市區入去 :
領隊:積媽10:15 響佐敦裕華國貨 - 佐丹奴門口等 , 如果人數夠 16人 , 就可以包車自行去荔枝園 , 如不足 16人 , 就入元朗會合大家先

1. 積媽
2. 積爸
3. KandT (我由市區入呀, 24坐預埋我, thanks!)
5. Vincentma

自行到荔枝園 :

9. may.sun
10-11. atheras + athernas 的管家佬
12.Peggy
13-14.yuen-w + my son (揸車 ~ 要人帶路幫手)
15.nuage (會晏D到)

喺元朗會合:

1.斑比
2.農夫
4.cobie
5.mimi
6. 麵包樹

磨菇、Fian + 囡囡  (有事會再confirm)
大眼妹 & 大眼B (11/4前覆)

如果再有美女農友有興趣出席今次活動,歡迎隨時加入~
回復

yuen-w 發表於 2009-4-9 01:32:51 |顯示全部樓層
老公吾車我呀... 我都係住屯門, 順吾順路呀...
不過我吾識路喎
breadtree 發表於 2009-4-8 01:18

你pm我你住邊頭, 因香港地我唔熟路, 但若果我真係冇信心揸車的話, 我都會入元朗跟大隊.
回復

軒軒 發表於 2009-4-9 13:44:26 |顯示全部樓層
斑比,我會出席今次的活動架(2位),但果日我會去元朗兜埋小寶!
回復

vincentma 發表於 2009-4-9 17:51:06 |顯示全部樓層
唔好意思,前兩日唔係香港,有更改:

由市區入去 :
領隊:積媽10:15 響佐敦裕華國貨 - 佐丹奴門口等 , 如果人數夠 16人 , 就可以包車自行去荔枝園 , 如不足 16人 , 就入元朗會合大家先
1. 積媽
2. 積爸

自行到荔枝園 :
9. may.sun
10-11. atheras + athernas 的管家佬
12.Peggy
13-14.yuen-w + my son (揸車 ~ 要人帶路幫手)
16 Vincentma (跟實亞實)

喺元朗會合:
1.斑比
2.農夫
4.cobie
5.mimi
6. 麵包樹
回復

大眼妹 發表於 2009-4-9 21:23:10 |顯示全部樓層
由市區入去 :
1. 積媽
2. 積爸

自行到荔枝園 :
9. may.sun
12.Peggy

喺元朗會合:
1.斑比
2.農夫
4.cobie
5.mimi
6. 麵包樹
回復

大眼妹 發表於 2009-4-9 21:23:11 |顯示全部樓層
由市區入去 :
1. 積媽
2. 積爸

自行到荔枝園 :
9. may.sun
12.Peggy

喺元朗會合:
1.斑比
2.農夫
4.cobie
5.mimi
6. 麵包樹
回復

BanbieChan 發表於 2009-4-9 23:04:48 |顯示全部樓層

美女農友俱樂部 4 月份聚會

日期:2009年4月13日

時間:上午11時至下午4時30分

活動概要:

與美女農友花友見面交流、種子及小苗分享,參與大棠荔枝園の活動

http://yl.com.hk/taitong/index.htm

收費:

野火樂~成人每位(燒烤包1份、水1支及入場費)$70.- ,3-11歲小童$60.-(燒烤包1份、水1支及入場費)

另外可以自行買活動套票每位$40.-

套票活動: (以下任選 3 項)

沙圈騎馬一圈;
牛牛車遊山莊一圈;
撈金魚;
甘荀餵飼馬匹;
鮮草餵飼小動物;
魚糧餵飼錦鯉魚
有機製成品一瓶;
有機蔬果一包。 (上述2項換完即止)

由市區入去 :

1. 積媽
2. 積爸

自行到荔枝園 :

9. may.sun
12.Peggy
16.Vincentma (跟實亞實)
17-18.大眼妹 & 大眼B (報住先)

喺元朗會合:

1.斑比
2.農夫
4.cobie
5.mimi
6. 麵包樹
7-8.軒軒 x 2

磨菇、Fian + 囡囡  (有事會再confirm)

如果再有美女農友有興趣出席今次活動,歡迎隨時加入~
回復

lameric 發表於 2009-4-10 01:03:37 |顯示全部樓層
嘩!!好大陣象!!
回復

BanbieChan 發表於 2009-4-11 12:22:58 |顯示全部樓層
各位已報名出席

13/4 美女農友俱樂部@大棠荔枝園

の 美女農友及花友 ~

請注意

http://hk.weather.yahoo.com/detail.html

香港天文台預測 13/4 天氣會有雨及狂風雷暴

點算好呢 ~
回復

亞實 發表於 2009-4-11 12:25:30 |顯示全部樓層
各位已報名出席

13/4 美女農友俱樂部@大棠荔枝園

の 美女農友及花友 ~

請注意

http://hk.weather.yahoo.com/detail.html

香港天文台預測 13/4 天氣會有雨及狂風雷暴

點算好呢 ~ http://shiehcho22.myweb.h ...
BanbieChan 發表於 2009-4-11 12:22

雷暴
21-24 C
85-95 %

有雨及狂風雷暴。 南風3級。

天公不做美, 公主, 點算?
回復

llaus 發表於 2009-4-11 13:39:00 |顯示全部樓層
無洗驚啵
bbq地方是有蓋嘛
回復

llaus 發表於 2009-4-11 13:49:25 |顯示全部樓層
公主真英明.找個全天候地方wow!!!!
回復

nuage 發表於 2009-4-11 14:20:01 |顯示全部樓層
無洗驚啵
bbq地方是有蓋嘛
llaus 發表於 2009-4-11 13:39

大風暴雨有蓋都唔得啦﹗
回復

小寶 發表於 2009-4-11 14:22:10 |顯示全部樓層
bbq果度係有蓋的, 但係其他地方係露天的,
睇多一日(睇下天文台會否更改預測), 明天決定是否取消啦好冇, 大家密切留意事態發展~
回復