返回列表 發新帖

自家製 簡易 "香蕉蛋糕 "

作者: fianfumy 發表于 2009-3-16 10:54:35
6376 47
maymay靚 發表於 2009-4-2 10:21:08 |顯示全部樓層
香蕉cake今朝兩個仔仔做早餐呀,,, (fian姨姨已是marco心中既食神啦)
回復

fianfumy 發表於 2009-4-2 11:46:33 |顯示全部樓層
香蕉cake今朝兩個仔仔做早餐呀,,, (fian姨姨已是marco心中既食神啦)
maymay靚 發表於 2009-4-2 10:21

係未架 ..marco 鍾意食嗎 ?
回復

kobyip 發表於 2009-4-3 15:30:06 |顯示全部樓層
我都整左喇, 不過太貪心, 落左3隻蕉, 哈哈add7icon  
所以個旦糕入面有D濕呀add6icon 但個味道真係超香, 呢一個比為食鬼男友自己食晒add7icon
回復

fianfumy 發表於 2009-4-3 16:01:38 |顯示全部樓層
我都整左喇, 不過太貪心, 落左3隻蕉, 哈哈add7icon  
所以個旦糕入面有D濕呀add6icon 但個味道真係超香, 呢一個比為食鬼男友自己食晒add7icon
kobyip 發表於 2009-4-3 15:30

kobyip : 做乜咁貪心落 3隻蕉 ... 2隻都夠香啦 ...
            香蕉蛋糕又易整又好味架 ....
回復

kobyip 發表於 2009-4-3 16:28:34 |顯示全部樓層
kobyip : 做乜咁貪心落 3隻蕉 ... 2隻都夠香啦 ...
            香蕉蛋糕又易整又好味架 ....
fianfumy 發表於 2009-4-3 16:01

我見D蕉唔太大隻, 落2隻好似唔多夠, 又貪心想香味D, 咪落夠3隻囉, 點知就咁出事喇add7icon add7icon
回復

fianfumy 發表於 2009-4-3 18:20:57 |顯示全部樓層
我見D蕉唔太大隻, 落2隻好似唔多夠, 又貪心想香味D, 咪落夠3隻囉, 點知就咁出事喇add7icon add7icon
kobyip 發表於 2009-4-3 16:28

哈哈 .... 下次唔好啦 ...
回復

jellyfishy 發表於 2009-4-17 17:32:54 |顯示全部樓層
想請問, 一般呢類蛋糕可以放幾多天架? 唔放入雪櫃可以待多少天呀?
回復

fianfumy 發表於 2009-4-17 17:57:37 |顯示全部樓層
想請問, 一般呢類蛋糕可以放幾多天架? 唔放入雪櫃可以待多少天呀?
jellyfishy 發表於 2009-4-17 17:32

現在 廿幾度  , 可以2日左右 ..... 但廿到尾要放雪櫃 , 始終天氣熱 易變懷 !
回復