買咗兩個罐頭返嚟種 [YO! 我UPDATE 咗!]

作者: kelvinkou 發表于 2009-3-15 19:32:06
15200 232
Juna 發表於 2009-3-23 18:56:12 |顯示全部樓層
係無個人架...
回復

Juna 發表於 2009-3-23 18:57:01 |顯示全部樓層
同埋係08年的資料...今年唔知
回復

flora0908 發表於 2009-3-23 19:17:38 |顯示全部樓層
吓?~ 邊度買ga? 萬佳我又找不到~
kelvinkou 發表於 2009-3-23 18:31

我係係萬佳買嫁,d種子係放左係古董戈頭嫁
我今次為左買包種子可謂千山萬苦,唉!我本來星期六買左包,但返到屋企竟然唔見鬼左
回復

Ling612 發表於 2009-3-23 21:42:10 |顯示全部樓層
鬼椒我都未發啦~ 一齊等啦~ 睇吓邊個快d?~
kelvinkou 發表於 21/3/2009 16:20

今曰念住挖開D泥睇,拿D種子出來發,發現有四粒種子其中有兩粒發緊芽,好開心,我會比心機種
回復

Juna 發表於 2009-3-23 22:45:42 |顯示全部樓層
我係係萬佳買嫁,d種子係放左係古董戈頭嫁
我今次為左買包種子可謂千山萬苦,唉!我本來星期六買左包,但返到屋企竟然唔見鬼左
flora0908 發表於 2009-3-23 19:17

古董...?? 同種子有關連咩...?? 可唔可講下係邊層, 近邊個區呀?
回復

Juna 發表於 2009-3-23 22:48:19 |顯示全部樓層
好似萬佳入面係無古董賣喎, 佢隔離就有一間, 即係萬佳二樓有個收銀處出口有條樓梯, 樓梯下面有間花店...係咪戈度呀?
回復

vicky 發表於 2009-3-24 10:30:27 |顯示全部樓層
今曰念住挖開D泥睇,拿D種子出來發,發現有四粒種子其中有兩粒發緊芽,好開心,我會比心機種
Ling612 發表於 2009-3-23 21:42

恭喜你呀
回復

vicky 發表於 2009-3-24 10:31:23 |顯示全部樓層
同埋係08年的資料...今年唔知
Juna 發表於 2009-3-23 18:57

我见望厦有地种野,但好多地都挂住XXX会的,不知道会否租给私人...
回復

vicky 發表於 2009-3-24 10:39:46 |顯示全部樓層
刚刚打过电话去民政总署了,他话望夏的都有田,不过不是租比市民,是租比社团
如果想种,只有黑沙啦, 3个月一期,每期200,只要在开耕的时候有导师指导,其他时间自己顾自己
回復

sky210m 發表於 2009-3-24 10:46:30 |顯示全部樓層
依家禁的天氣開罐淋水禁幾多日淋一次水好呢?我個罐可能比水做瓜左哈哈!
成10幾日都無反應!起罐度搵唔到種子-.-"都唔知有無種子起入面-.-"
回復

vicky 發表於 2009-3-24 11:02:52 |顯示全部樓層
不是呀?
回復

flora0908 發表於 2009-3-24 13:23:33 |顯示全部樓層
古董...?? 同種子有關連咩...?? 可唔可講下係邊層, 近邊個區呀?
Juna 發表於 2009-3-23 22:45

係二樓呀,你知唔知佢邊到係放紙巾放紙巾附近就係放古董嫁,d種子就係戈頭
係一樓搭扶手上去後向左直行然後再向左或者係一樓搭扶手上去後向左後再向右你會係戈到見到放入口食的地方然後你就會係眼前見到有古董
p.s此向左向右是憑記憶的,如有錯誤請見諒
回復

Juna 發表於 2009-3-24 18:24:46 |顯示全部樓層
係二樓呀,你知唔知佢邊到係放紙巾放紙巾附近就係放古董嫁,d種子就係戈頭
係一樓搭扶手上去後向左直行然後再向左或者係一樓搭扶手上去後向左後再向右你會係戈到見到放入口食的地方然後你就會係眼前見到有古 ...
flora0908 發表於 2009-3-24 13:23

明白...有日本低粉買戈度附近
回復

vicky 發表於 2009-3-24 19:26:57 |顯示全部樓層
什么叫日本低粉呀?
回復

Juna 發表於 2009-3-24 19:39:59 |顯示全部樓層
什么叫日本低粉呀?
vicky 發表於 2009-3-24 19:26

做蛋糕用的低筋粉, 有人只喜歡用日本出的...但我無所謂, 我是但一隻低粉都OK囉
回復

vicky 發表於 2009-3-24 19:48:49 |顯示全部樓層
是吗?我都喜欢做蛋糕架,不过功力就未到家,得闲教下我呀
回復

vicky 發表於 2009-3-24 19:50:11 |顯示全部樓層
贴上新拿的两盘喇叭花
P3240210 (Small).JPG
回復

Juna 發表於 2009-3-24 20:33:54 |顯示全部樓層
是吗?我都喜欢做蛋糕架,不过功力就未到家,得闲教下我呀
vicky 發表於 2009-3-24 19:48

唔好講教, 交流交流
回復

Juna 發表於 2009-3-24 20:35:33 |顯示全部樓層
贴上新拿的两盘喇叭花
vicky 發表於 2009-3-24 19:50

又唔派星紋, 或者混色...路邊花圃好多呢, 戈D 靚好多
回復

Ling612 發表於 2009-3-24 20:58:41 |顯示全部樓層
依家禁的天氣開罐淋水禁幾多日淋一次水好呢?我個罐可能比水做瓜左哈哈!
成10幾日都無反應!起罐度搵唔到種子-.-"都唔知有無種子起入面-.-"
sky210m 發表於 24/3/2009 10:46

係米鬼椒權頭,D種子係綿花面,要用牙籤慢慢挖開D泥、
要用電筒照住,多餘D泥我就唔要,因為呢幾曰冇陽光,所以我每曰都照燈
其餘兩粒發唔我就用綿花P浸睇下可唔可以發芽
回復