" 點解香港政府唔包機比香港居民呢 ?"

作者: fianfumy 發表于 2008-11-27 15:38:54
5419 73
「 印 度 九 一 一 」 近 400 死 傷   伊 斯 蘭 組 織 承 認 責 任
印 度 孟 買 發 生 連 環 恐 怖 襲 擊 , 增 至 101 人 死 亡 , 287 人 受 傷 , 死 者 包 括 6 名 外 國 人 。
這 個 被 當 地 人 稱 為 「 印 度 九 一 一 」 的 襲 擊 , 經 過 一 晚 仍 未 平 息 , 槍 手 襲 擊 外 國 旅 客 經 常 出 入 的 兩 間 5 星 級 酒 店 , 仍 然 有 數 以 百 計 旅 客 被 挾 持 。 武 裝 份 子 又 佔 據 一 個 猶 太 人 組 織 總 部 。 火 車 站 、 購 物 區 、 醫 院 等 地 點 亦 相 繼 受 襲 。
警 方 說 , 恐 怖 份 子 使 用 手 榴 彈 和 AK-47 步 槍 。 一 個 自 稱 為 「 德 干 聖 戰 」 的 伊 斯 蘭 組 織 承 認 責 任 。 他 們 要 求 停 止 對 印 度 伊 斯 蘭 教 徒 的 逼 害 。

泰 國 局 勢 仍 然 緊 張  ,  曼 谷 機 場 仍 然 封 閉 , 大 約 500 名 港 人 繼 續 滯 留 在 泰 國 。

唉 ....  最受遊客 ( 包括香港人) 熱愛的泰國局仍然處於水深火熱 , 今日又在感恩節的日子攪個恐怖襲擊 ...... 聽見這些新聞 , 心情真係好 down  !

虛宿寶瓶 發表於 2008-11-27 15:51:23 |顯示全部樓層
我老闆前晚由 Mumbai 飛星加坡,好在佢地早走一日,如果唔係!

今日有人同我講佢地住個間酒店比人炸左!

回復

avery 發表於 2008-11-27 16:12:57 |顯示全部樓層
And my plants are still stucked in Bangkok  international airport ...
回復

mcyan 發表於 2008-11-27 16:16:26 |顯示全部樓層
我上星期結婚嘅朋友去咗泰國度蜜月,不過唔知去咗泰國邊樹
回復

比得大帝 發表於 2008-11-27 16:16:49 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-11-27 16:12 發表
And my plants are still stucked in Bangkok  international airport ...

Are they insured?

The situation is not likely to be recovered within couple of days.  Please be prepared.
回復

比得大帝 發表於 2008-11-27 16:17:45 |顯示全部樓層
原帖由 mcyan 於 2008-11-27 16:16 發表
我上星期結婚嘅朋友去咗泰國度蜜月,不過唔知去咗泰國邊樹

度蜜月冇所謂, 大條道理玩多十日八日添
回復

mcyan 發表於 2008-11-27 16:20:57 |顯示全部樓層
但係跟團,悶死
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-27 16:22:12 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 2008-11-27 16:12 發表

你指你d 菠蘿???
回復

avery 發表於 2008-11-27 16:22:21 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-27 16:16 發表

Are they insured?

The situation is not likely to be recovered within couple of days.  Please be prepared.

NO but ... the vendor is a reliable and responsible one ~ My plants will be replaced if there is really something wrong with my plants owning to the delay of shipment ~
回復

avery 發表於 2008-11-27 16:23:16 |顯示全部樓層
原帖由 maggielawkm 於 2008-11-27 16:22 發表

你指你d 菠蘿???

No, other plants ~

菠蘿 are already potted up last night ~
回復

比得大帝 發表於 2008-11-27 16:24:37 |顯示全部樓層
原帖由 mcyan 於 2008-11-27 16:20 發表
但係跟團,悶死

跟團的安排都玩完, 旅遊公司唔會再為你安排節目, 而且食宿費用自負

honeymoon, 面對面就夠啦, 點會悶嫁, 如果依家都嗌悶, 點過埋打下嚟果幾十年?
回復

mcyan 發表於 2008-11-27 16:36:04 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-11-27 16:24 發表

跟團的安排都玩完, 旅遊公司唔會再為你安排節目, 而且食宿費用自負

honeymoon, 面對面就夠啦, 點會悶嫁, 如果依家都嗌悶, 點過埋打下嚟果幾十年?

係跟團悶姐,我最唔鐘意跟團。
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 16:46:39 |顯示全部樓層
但係跟團唔使用腦,煩少d
回復

heiheimama 發表於 2008-11-27 16:52:21 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-11-27 16:46 發表
但係跟團唔使用腦,煩少d

唔係呀,我好enjoy plan行程架,所以我呢世人只係跟過一次團(貪平,之後就怕怕).
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 16:53:57 |顯示全部樓層
勤力同懶人既分別
回復

heiheimama 發表於 2008-11-27 17:17:04 |顯示全部樓層
原帖由 prodorothyhkg 於 2008-11-27 16:53 發表
勤力同懶人既分別

係我cheap啫.~
回復

八王爺 發表於 2008-11-27 17:24:54 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-11-27 09:52 發表

唔係呀,我好enjoy plan行程架,所以我呢世人只係跟過一次團(貪平,之後就怕怕).

咦! 咁啱嘅,我哩世人都係只跟過一次團,因為陪人去,以後怕怕!
回復

prodorothyhkg 發表於 2008-11-27 17:36:21 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-11-27 17:17 發表

係我cheap啫.~

唔係跟團平d咩(除左買野及豪華團)?車呀食野呀團都係平d架
回復

maggielawkm 發表於 2008-11-27 17:39:02 |顯示全部樓層
我好怕比人晨咁早叫起身~~ 所以跟過一次團就怕左
回復

比得大帝 發表於 2008-11-27 17:39:28 |顯示全部樓層
依, 咁啱嘅, 我都係跟過一次團, 又係貪小便宜, 3000美加7天

不過坐船join local 就另計
回復

1234下一頁