積積媽的花花草草 ( 布袋蓮 )

作者: JicJicmom 發表于 2008-11-15 12:47:12
117422 2274
hk88688 發表於 2008-12-6 10:16:55 |顯示全部樓層
積媽, 早晨呀!
你啲花花唔止靚, 仲放得好整齊啊 , 睇完你啲分區, 好慚愧添 , 我仲未著手同的月季整靚靚牌仔
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 10:17:57 |顯示全部樓層

回復 160# 花草之家 的帖子

多謝花草關心呀 ~~ ^^ 今早上去影相時,我用頸巾 cool 哂頸至出去影 ~
回復

raysit 發表於 2008-12-6 10:38:11 |顯示全部樓層
依家D聖誕花有咁多色架, 真係孤陋寡聞啦.
回復

farfeifar 發表於 2008-12-6 10:47:02 |顯示全部樓層
香草區呀~~~~~~~~~好恨呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復

花草之家 發表於 2008-12-6 10:53:11 |顯示全部樓層
原帖由 hk88688 於 2008-12-6 10:16 發表
積媽, 早晨呀!
你啲花花唔止靚, 仲放得好整齊啊 , 睇完你啲分區, 好慚愧添 , 我仲未著手同的月季整靚靚牌仔

積積媽真係好整齊,仲有分區添。我依家D盆栽好似"擺地灘"咁咋
回復

cyhh 發表於 2008-12-6 11:05:35 |顯示全部樓層
積積媽真係中毒好深
唔舒服仲去買花(雖然好靚 )...
我開始覺得你之前話我攪到你個天台無位,呢個論點係唔成立ga
你中毒太深, 唔關我事
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 11:08:17 |顯示全部樓層
其實我係覺得隻隻植物打理/淋水都好唔同 , 唔分區0既話好易出事 .....好似我尋日病到懵懵地咁 , 真係淋死花都唔知咩事 .......
不過分左區 , 真係唔敢再亂買 ....( 呢一分鐘係咁想)
回復

花草之家 發表於 2008-12-6 11:20:04 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-6 11:08 發表
其實我係覺得隻隻植物打理/淋水都好唔同 , 唔分區0既話好易出事 .....好似我尋日病到懵懵地咁 , 真係淋死花都唔知咩事 .......
不過分左區 , 真係唔敢再亂買 ....( 呢一分鐘係咁想) ...

敏敏,我每次團購植物之後,都係話下次唔團La;P ;P ;P

回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 11:25:18 |顯示全部樓層

回復 166# cyhh 的帖子

"惡 JACK 唇 !!"  CANDICE 你令我毒癮加深 ~~~~
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 11:38:05 |顯示全部樓層
今早響樓下影0既 . 早前打風樓下棵大樹塌左 , 到而家未種番野落去  所以生左好多野草頭 :

心記有賣架 ~~~ 成 $35 / 棵 , 家下積媽大減價呀 ~~ $3.50 !!!! 買一送一 !!
P1120553 (Small).JPG
P1120554 (Small).JPG
呢棵唔知係乜野 ......
P1120555 (Small).JPG
D葉都幾靚 ~
P1120561 (Small).JPG
呢一棵又係乜野呢 ? D葉有少少似飛機仔呀  ~~
P1120556 (Small).JPG
P1120557 (Small).JPG
回復

cyhh 發表於 2008-12-6 11:43:00 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-6 11:25 發表
"惡 JACK 唇 !!"  CANDICE 你令我毒癮加深 ~~~~
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

如果有"惡 JACK 唇 !!"  ...咁不如...我明目張膽d...
下次一齊北上掃貨啦, 要咩有咩ga
反正點都有"惡 JACK 唇 !!"

回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 11:44:20 |顯示全部樓層

回復 161# hk88688 的帖子

我D花都唔係太靚, 話哂都係中毒左幾個月 , 淨係識買花 , 未識種花呀 ....
希望響度爬多D文 ,來年春播有番D好成績喇 ~~
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 11:47:32 |顯示全部樓層

回復 171# cyhh 的帖子

我有D事要走先 ~~~
回復

cyhh 發表於 2008-12-6 11:52:39 |顯示全部樓層

咪走啦...有野未講完wor...
果度d粗過手臂嘅靈魂先賣幾百蚊, 你估下d細嘅幾錢?
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 12:21:17 |顯示全部樓層
此地不宜久留呀 ~~~~
回復

cyhh 發表於 2008-12-6 12:30:29 |顯示全部樓層
不要走不要走
都未講完
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 12:42:40 |顯示全部樓層
回復

paulpaul 發表於 2008-12-6 12:51:54 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-6 11:38 發表
今早響樓下影0既 . 早前打風樓下棵大樹塌左 , 到而家未種番野落去  所以生左好多野草頭 :

心記有賣架 ~~~ 成 $35 / 棵 , 家下積媽大減價呀 ~~ $3.50 !!!! 買一送一 !!
呢棵唔知係乜野 ......
...

進口lily ??
回復

may.sun 發表於 2008-12-6 16:30:15 |顯示全部樓層
jj ma...我要去參觀你個私家花園,要睇你d rose..各種mint la..所有.所有好迷你---------------->個花園呀
回復

kwanyeehui 發表於 2008-12-6 16:57:20 |顯示全部樓層
家下積媽大減價呀 ~~ $3.50 !!!! 買一送一 !!
生蟲既, 唔要. 費事傳染開去呀!
一於將佢送去堆田區.
回復