積積媽的花花草草 ( 布袋蓮 )

作者: JicJicmom 發表于 2008-11-15 12:47:12
117431 2274
JicJicmom 發表於 2008-12-5 21:26:01 |顯示全部樓層

回復 140# BanbieChan 的帖子

噓 ~~~ 冰有拱易比你傳染 !!!!??
其實0個日我都有D傷風底 , 可能拖得耐所以拱囉 ~ 今日請左病假呀 , 一早返公司做左D緊要野然後至返去訓, 費事訓訓下比腦細係咁打黎問野 ......
今日仲食粥三餐呀 , 食到我口 WET WET ....
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-5 23:13:33 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-5 21:26 發表
噓 ~~~ 冰有拱易比你傳染 !!!!??
其實0個日我都有D傷風底 , 可能拖得耐所以拱囉 ~ 今日請左病假呀 , 一早返公司做左D緊要野然後至返去訓, 費事訓訓下比腦細係咁打黎問野 ......
今日仲食粥三餐呀 , 食到我口 WET WE ...

JicJicmom

保重呀

食個新會橙潤下喉丫

回復

JicJicmom 發表於 2008-12-5 23:15:15 |顯示全部樓層
嘩 ~~~~ 甜到痺呀 ~~~~~~ 多謝公主呀 ~~~~~ 有就醒多幾個黎 , 多D維他命 C 快D好 ~~
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-5 23:18:41 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-5 23:15 發表
嘩 ~~~~ 甜到痺呀 ~~~~~~ 多謝公主呀 ~~~~~ 有就醒多幾個黎 , 多D維他命 C 快D好 ~~

好呀

聽朝摘幾個比你丫
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-5 23:23:42 |顯示全部樓層
今日訓左成日, ON 9 9 咁 , 六點幾出去花墟拎早前買落D聖誕紅 ~
今年買左淡紅 , 白 , 紅白 同一隻新品種 ( 雅至老板娘話) "畢加索"
白色
P1120510 (Small).JPG
淡紅
P1120511 (Small).JPG
"畢加索"
P1120512 (Small).JPG
P1120513 (Small).JPG
P1120514 (Small).JPG
今年0既花陣 :
P1120516 (Small).JPG
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-5 23:26:49 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-5 23:23 發表
今日訓左成日, ON 9 9 咁 , 六點幾出去花墟拎早前買落D聖誕紅 ~
今年買左淡紅 , 白 , 紅白 同一隻新品種 ( 雅至老板娘話) "畢加索"
白色
淡紅
"畢加索"
今年0既花陣 :
80004 ...

好靚 好靚 好靚 好靚 好靚 好靚
回復

paulpaul 發表於 2008-12-5 23:34:54 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-5 23:23 發表
白色
淡紅
"畢加索"
今年0既花陣 :
80004 ...

你好強呀!!! 集齊1套未 ??
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-5 23:38:44 |顯示全部樓層

回復 147# paulpaul 的帖子

未喇 ~~~ 無錢喇 ~~~ 等你送 ~
:n4
回復

may.sun 發表於 2008-12-5 23:55:07 |顯示全部樓層
jj ma 洗5洗你搬??有排搬wor,有茅10盆呀,小心出完汗攝親~~
回復

hk88688 發表於 2008-12-6 00:03:17 |顯示全部樓層
Jicjicmom, 你唔舒服仲咁粗勞? 不過, 啲聖誕花好靚啊, 仲好多色 , 不過我最鍾意白色同粉紅色
你仲有咩色未有呀?
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 00:08:53 |顯示全部樓層

回復 150# hk88688 的帖子

訓得多個人真係好吽架 , 唔出去行下邊得呢 ......
聖誕花係得大紅未有, 不過我唔中意大紅所以無買到.
其實D野都唔係好重 ..... 2盤紅+白係上星期日買. 今日只不過去拎6盤 (2個背心袋裝哂) ,因為店家無淋水所以都唔重 ~
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 00:10:49 |顯示全部樓層

回復 149# may.sun 的帖子

多謝 MAY SUN ~~ 唔使我搬喇 , 我家大夫開車黎接 , D花係佢話要買0既 ~~ 今日係拎6盤咋 , 2盤細+4盤中 ,加上無淋水 , 唔重呀 ~
回復

Monse 發表於 2008-12-6 01:10:32 |顯示全部樓層
原帖由 JicJicmom 於 2008-12-6 00:10 發表
多謝 MAY SUN ~~ 唔使我搬喇 , 我家大夫開車黎接 , D花係佢話要買0既 ~~ 今日係拎6盤咋 , 2盤細+4盤中 ,加上無淋水 , 唔重呀 ~

JicJicmom
成個花草版睇怕中毒最深都係你喇,病仲去花墟買花,我諗你發夢都掛著去花墟買花,仲意還仲意最緊要保重身體,有強健體魄先至可以照顧好啲花花。
回復

Alfphy 發表於 2008-12-6 01:55:55 |顯示全部樓層
白色
淡紅
"畢加索"
今年0既花陣 :
80004 ...

畢加索好靚啊!
回復

Alfphy 發表於 2008-12-6 01:57:44 |顯示全部樓層
照睇,積媽的病係見到/買到靚花就可以不藥而癒啦!
積媽,你睇大家幾關心你!保重啊!
回復

BanbieChan 發表於 2008-12-6 09:29:53 |顯示全部樓層
JicJicmom

感冒要快好呀

回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 09:47:22 |顯示全部樓層
多謝咁多位呀 ~~~ 積媽真係感動 !!! 睇完 / 買完d花都未好得哂  , 睇完你地d文就好番哂喇 !!
多謝哂 !!!! 今早上天台影番 d 光天化日相比你地睇 ~~
聖誕花區 ~~
P1120536 (Small).JPG
P1120538 (Small).JPG
玫瑰區 ~~
P1120539 (Small).JPG
今次好多花花係 "穿屎" ~
P1120543 (Small).JPG
P1120544 (Small).JPG
我覺得呢隻色幾特別 ! 橙黃色好 warm ~~
P1120546 (Small).JPG
呢隻黑紅色好襟開 !! 之前2朵仲未枯 ~ 又有一大撮 lum.
P1120547 (Small).JPG
轉盤後的小紅楓 , 有幾個花 lum 喇 ~
P1120552 (Small).JPG
P1120549 (Small).JPG
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 09:50:30 |顯示全部樓層
香草區 ~ 成撮野咁 ......
P1120540 (Small).JPG
薄荷區 ~ 得上面d係薄荷 , 下面未執好 ~~ 放住d漿果苗
P1120541 (Small).JPG
回復

JicJicmom 發表於 2008-12-6 09:52:17 |顯示全部樓層

回復 156# BanbieChan 的帖子

多 謝 公 主 ~~~~~~~~~~~~
回復

花草之家 發表於 2008-12-6 10:13:48 |顯示全部樓層
積積媽,今日好大風同埋幾凍吓!你o岩o岩好返D,就唔好係"花園
王國"流連忘返呀!
回復