B17后宮之苦

作者: 小雷子 發表于 2017-8-9 15:00:19
40526 988
B17 發表於 2019-7-4 15:03:45 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-4 14:47
你有冇數清楚呢?8成都係你…………你…………你……呀! ...

乖乖地,咪大話,呢堆唔關我事啦!
http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=202308&pid=2622463&fromuid=66917
回復

小雷子 發表於 2019-7-4 15:13:38 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-7-4 15:03
乖乖地,咪大話,呢堆唔關我事啦!
http://hkplants.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=202 ...

B大大今日咁得閒,唔洗做咩?
後巷仲有好多碗碟等住你去洗㗎,咪成日偷懶喎!
回復

B17 發表於 2019-7-4 15:16:47 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-4 15:13
B大大今日咁得閒,唔洗做咩?
後巷仲有好多碗碟等住你去洗㗎,咪成日偷懶喎![emoji ...

唔好轉移視線,快改名,唔係就去版主,投訴你濫用我個ID
回復

小雷子 發表於 2019-7-4 15:22:03 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-7-4 15:16
唔好轉移視線,快改名,唔係就去版主,投訴你濫用我個ID

你叫版主打小雷子入冷宮囉,係都唔改…… 失自由毋寧死!
回復

B17 發表於 2019-7-4 15:23:46 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-4 15:22
你叫版主打小雷子入冷宮囉,係都唔改…… 失自由毋寧死! ...

回復

小雷子 發表於 2019-7-4 15:31:51 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-7-4 15:23

小雷子要爆啦…………
回復

小雷子 發表於 2019-7-8 14:22:15 來自手機 |顯示全部樓層
之前Vinia師姐分享比小雷子迷岩小頂芽,經過9日郵遞折磨後,已經得返最一口氣!一棵8塊葉,得返4塊,另一棵5塊得返4塊葉!
一個星期後,一棵壯烈犧牲,心有甘,將3片3mm葉仔放少少水養住,另一棵兩星期後生左少少根,救得返!希望3mm葉片可以有奇跡出現! 20190708_140309.jpg
回復

小雷子 發表於 2019-7-14 19:05:21 來自手機 |顯示全部樓層
再跟進最新情況……
小頂芽浸水出根後,巳落泥種! 20190714_174736.jpg

一塊小葉出左2條小根,其他2塊仍無反應,希望小葉能盡快生長,決定將佢放落泥種,小雷子要更細心照顧!
20190709_210912.jpg 20190714_174709.jpg
回復

小雷子 發表於 2019-8-1 16:53:47 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-7-4 15:23

交下功課先…………你棵公主熱到甩晒色啦!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-1 17:21:42 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-1 16:53
交下功課先…………你棵公主熱到甩晒色啦!<span class="emoji emoji1f605"></span>

雷大,如果我當日要咗甩色公主,今日就無開得咁正囉
回復

小雷子 發表於 2019-8-1 17:24:15 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-1 17:21
雷大,如果我當日要咗甩色公主,今日就無開得咁正囉

佢地知唔洗送去你度,開心到即刻開花比我睇!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-1 18:21:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-1 17:24
佢地知唔洗送去你度,開心到即刻開花比我睇!<span class="emoji emoji1f60e"></span>

唉! 我用心良苦,可惜有人唔領情
回復

小雷子 發表於 2019-8-1 20:21:41 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-1 18:21
唉! 我用心良苦,可惜有人唔領情<span class="emoji emoji1f625"></span>

似乎係有人貪新忘舊啫!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-1 21:23:55 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-1 20:21
似乎係有人貪新忘舊啫!<span class="emoji emoji1f64a"></span>

甩色公主我都無,貪不到忘不了,新不到舊不了
回復

JM2018 發表於 2019-8-1 22:00:26 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-1 20:21
似乎係有人貪新忘舊啫!<span class="emoji emoji1f64a"></span>

才子真係用心良苦㗎,雷大大之前咪講過最近種啲迷岩不太好,啲葉乾到似薯片,所以才子咪唔攞公主囉,我估一定是這樣喇!
回復

小雷子 發表於 2019-8-1 22:43:17 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-1 21:23
甩色公主我都無,貪不到忘不了,新不到舊不了

花花公子……情人……多多多!
回復

小雷子 發表於 2019-8-1 22:46:09 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-1 22:00
才子真係用心良苦㗎,雷大大之前咪講過最近種啲迷岩不太好,啲葉乾到似薯片,所以才子咪唔攞公主囉,我估 ...

才子有你……呢個…好兄弟………真係要兩脅插刀 在所不辭!
回復

JM2018 發表於 2019-8-1 22:49:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-1 22:46
才子有你……呢個…好兄弟………真係要兩脅插刀 在所不辭!<span class="emoji emoji1f46c"></span> ...

雷大大你攪錯了,我不是和才子一齊㗎,係都喺Calico 姐啦!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-1 22:54:44 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-1 22:00
才子真係用心良苦㗎,雷大大之前咪講過最近種啲迷岩不太好,啲葉乾到似薯片,所以才子咪唔攞公主囉,我估 ...

我個人非常敬佩JM大大有精準嘅分析能力和敏銳嘅洞察能力,最厲害之處係有正義作風,世上難得之一等一英傑
回復

rwgplant 發表於 2019-8-1 22:56:18 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-1 22:46
才子有你……呢個…好兄弟………真係要兩脅插刀 在所不辭!<span class="emoji emoji1f46c"></span> ...

人間有情,世上有正氣喲
回復