B17后宮之苦

作者: 小雷子 发表于 2017-8-9 15:00:19
40410 985
小雷子 發表於 2019-4-14 23:06:21 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-4-14 23:02
可能夏天太熱,生長不良,且看今夏如何

高人指點,重瓣迷岩要有12小時陽光晒,先容易起花。B大大你每日開光管幾多個鐘?
B17 發表於 2019-4-14 23:29:34 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-4-14 23:06
高人指點,重瓣迷岩要有12小時陽光晒,先容易起花。B大大你每日開光管幾多個鐘? ...

16年4月開到9月!呢個世界邊度有12個鐘陽光,高手
小雷子 發表於 2019-4-14 23:37:07 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-4-14 23:29
16年4月開到9月!呢個世界邊度有12個鐘陽光,高手

你屋企咪得囉……開光管呀!大師!
B17 發表於 2019-4-14 23:48:32 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-4-14 23:37
你屋企咪得囉……開光管呀!大師!<span class="emoji emoji1f60e"></span>

大自然唔會要求棵花有12個鐘陽光先可以正常開花,明嗎!
小雷子 發表於 2019-4-14 23:53:05 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-4-14 23:48
大自然唔會要求棵花有12個鐘陽光先可以正常開花,明嗎!

你永遠是對的!
lamkaicheung 發表於 2019-4-15 18:30:42 來自手機 |顯示全部樓層
近日才發現雷大導演著作, 編寫內容非常緊湊精彩, 眾佳麗在后宮之苦位位都能脫穎而出開花 , 宮廷鬥爭妃嬪們都舒展渾身解數,都是想得到皇上寵幸,差少少被打入冷宮嘅甩色公主到最後都能華麗轉身,好睇好睇!
小雷子 發表於 2019-4-15 21:21:13 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-4-15 18:30
近日才發現雷大導演著作, 編寫內容非常緊湊精彩, 眾佳麗在后宮之苦位位都能脫穎而出開花 , 宮廷鬥爭妃嬪 ...

多謝王子入宮賞花!后宫美女如雲,怕王子把持不住!
lamkaicheung 發表於 2019-4-15 21:45:58 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-4-15 21:21
多謝王子入宮賞花!后宫美女如雲,怕王子把持不住!<span class="emoji emoji1f609"></span>

已經流晒鼻血, 好彩唔使call白車!
小雷子 發表於 2019-4-15 21:49:51 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-4-15 21:45
已經流晒鼻血, 好彩唔使call白車!<span class="emoji emoji1f606"></span><span class="emoji emoji1f606"></span>

我送多幾盒紙巾比你,成地血,怕跣親皇上!

跣親咪好囉,王子就可以順理成章登上寶座之位(*^ー^)(*^ー^)  發表於 2019-4-16 09:12
lamkaicheung 發表於 2019-4-15 22:10:45 來自手機 |顯示全部樓層
已經我好耐冇煲劇,呢套后宮之苦真係好好睇,一定追落去,雷大你睇下幾多讀者!
lamkaicheung 發表於 2019-4-15 22:18:33 來自手機 |顯示全部樓層
好睇過電視劇㗎,劇情豐富又吸引,疊羅漢出埋已經笑爆肚,加埋長腿美少女夠頂隱,仲有火辣辣紅魔小姑娘已經無法抗拒!
一於追追追
小雷子 發表於 2019-5-15 17:40:20 來自手機 |顯示全部樓層
kohleria HCY's Galaxy花貓,種左成年,有段時間,徘徊生死之間,今日終於雨過天晴,開出又大又靚嘅花花!
初花有4.5cm,比蜜桃皇后更大! 20190507_112101.jpg 20190507_112318.jpg 20190507_112233.jpg 20190515_172822.jpg

評分

查看全部評分

chuyat10 發表於 2019-5-15 18:04:09 來自手機 |顯示全部樓層
真係好靚好靚。
小雷子 發表於 2019-5-15 22:55:59 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-15 18:04
真係好靚好靚。<span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f44d"></span><span class="emoji emoji1f44d"></span>

多謝賞花!你有冇種貓貓?
pekklewin 發表於 2019-5-15 23:03:46 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-15 17:40
kohleria HCY's Galaxy花貓,種左成年,有段時間,徘徊生死之間,今日終於雨過天晴,開出又大又靚嘅花花!
...

好大朵花, 花色很鮮艷 !!
小雷子 發表於 2019-5-15 23:24:52 來自手機 |顯示全部樓層
pekklewin 發表於 2019-5-15 23:03
好大朵花, 花色很鮮艷 !!

多謝Win姐賞分!
chuyat10 發表於 2019-5-16 06:29:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-15 22:55
多謝賞花!你有冇種貓貓?<span class="emoji emoji1f609"></span>

冇啊,雷大,岩桐類得一盆迷岩,宜家多左三種迷岩小苗,(多謝花友同埋你分享俾我)買嗰盆到今日二個禮拜了,謝左一朵花又開左幾朵出來,仲有花冧生出來,好似花期幾長,好玩。
貓貓係唔係大D?花都會大D架?種好幾盆迷岩苗苗有機會也來試試。
菜妹 發表於 2019-5-16 06:46:31 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-15 17:40
...

見到呢幾張相,搞到人地又心思思又想種埋一份。后宮美女眾多,一入宮門深似海,入左宮想抽身都難。
小雷子 發表於 2019-5-16 09:37:25 來自手機 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2019-5-16 06:46
見到呢幾張相,搞到人地又心思思又想種埋一份。后宮美女眾多,一入宮門深似海,入左宮想抽身都難。 ...

多謝俏皮女神入宫賞花!可惜你住得咁鬼遠,唔係的話,即刻送啲妃嬪服事吓你啦!
小雷子 發表於 2019-5-16 09:42:45 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 06:29
冇啊,雷大,岩桐類得一盆迷岩,宜家多左三種迷岩小苗,(多謝花友同埋你分享俾我)買嗰盆到今日二個禮拜 ...

種得迷岩,但又冇盆花貓係手,好似爭啲嘢…………咁……