B17后宮之苦

作者: 小雷子 發表于 2017-8-9 15:00:19
40479 988
小雷子 發表於 2019-12-13 18:26:15 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-13 18:21
十字要保持高濕,你最好入箱養

已經入箱養!全部AV,我剛數過有70幾盆,我覺得自己好風狂!真係冇咁多時間打理!
回復

rwgplant 發表於 2019-12-13 18:31:33 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-12-13 18:26
已經入箱養!全部AV,我剛數過有70幾盆,我覺得自己好風狂!真係冇咁多時間打理! ...

我巳經分散投資,幾路人馬負責,始終AV嬌氣啲,太多會顧此失彼,努力維持,你得嘅
回復

小雷子 發表於 2019-12-13 18:42:12 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-13 18:31
我巳經分散投資,幾路人馬負責,始終AV嬌氣啲,太多會顧此失彼,努力維持,你得嘅 ...

遲啲要減咁啲其他植物,冇開花啲,冇得留低!
回復

rwgplant 發表於 2019-12-13 18:47:23 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-12-13 18:42
遲啲要減咁啲其他植物,冇開花啲,冇得留低!

你越嚟越似B17大大囉
回復

小雷子 發表於 2019-12-13 18:50:24 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-12-13 18:47
你越嚟越似B17大大囉

义住!小雷子點咁越位!
回復

小雷子 發表於 2019-12-22 20:22:55 來自手機 |顯示全部樓層
祝各位花友冬至快樂!
無名紫3種花色,各有美態!你又喜歡那一款? 20191222_153512.jpg
回復

faye07 發表於 2019-12-24 19:33:05 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-12-22 20:22
祝各位花友冬至快樂!<span class="emoji emoji1f601"></span>
無名紫3種花色,各有美態!你又喜歡那一款?<span class="emoji emoji1f609[/emoj ...

Merry Christmas !

好得意同一款可以有三種顏色。我喜歡白色。
回復

小雷子 發表於 2019-12-24 20:42:15 來自手機 |顯示全部樓層
faye07 發表於 2019-12-24 19:33
Merry Christmas !

好得意同一款可以有三種顏色。我喜歡白色。

聖誕快樂!最近我都鐘意白色花多啲!
回復

小雷子 發表於 2020-1-2 10:30:21 來自手機 |顯示全部樓層

超鐘意呢棵Honey,真甜到漏!
花期超長,上朵花開左1個月,先有少少黃,新花又再開!相信有機會種到一個大花球!

Stone's nate都有花,清新粉紫色,我覺好靚!

影后一樣咁靚!
回復

小雷子 發表於 2020-1-5 17:44:31 來自手機 |顯示全部樓層

好耐好耐之前遇到佢,一見鐘情,但卻等了又等,個心仍然像被冰封一樣…………

<A Thousand Years >
The day we met,
Frozen I held my breath
Right from the start
I knew that I'd found a home for my heart
Beats fast
Colors and promises
How to be brave?
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone?
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more
Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
I'll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
Ohh
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years

到左今天,終於等到了
Lime & Burberry開花,好彩唔洗等足一千年! 20200105_140221.jpg 20200105_140304.jpg
回復

Ison 發表於 2020-1-5 19:48:28 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-1-5 17:44
好耐好耐之前遇到佢,一見鐘情,但卻等了又等,個心仍然像被冰封一樣…………

好靚喎雷大, 好像朵花有幾隻色咁
回復

小雷子 發表於 2020-1-5 19:58:02 來自手機 |顯示全部樓層
Ison 發表於 2020-1-5 19:48
好靚喎雷大, 好像朵花有幾隻色咁

係呀,多色混合清新中帶點浪漫,呢隻係我度好難種到有花,依加只有一朵花,還未見有其他花冧長出!

靚~~  發表於 2020-1-5 20:31
回復

Martina 發表於 2020-1-5 20:17:20 |顯示全部樓層
嘩!雷大才女收埋好多正野噃!

謝謝賞花,我不是才女呀! (^▽^)  發表於 2020-1-21 15:57
回復

川流不息 發表於 2020-1-5 23:07:32 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-1-5 17:44

好靚喎雷大, 恭喜開花!

謝謝賞花!  發表於 2020-1-21 15:57
回復

小雷子 發表於 2020-1-21 16:04:43 |顯示全部樓層

我唯一紅色超迷岩Sinn.Jung's Red Guava,等到頸都長埋,終於有花開,顏色比較沉,唔夠紅喎!有點失望!
20200111_133708.jpg 20200121_155154.jpg
回復

小雷子 發表於 2020-1-30 18:10:52 來自手機 |顯示全部樓層
Jo's Aquamarine  Crystal 開花,是迷你小花仔!香港正處於人心惶惶,更需要一個空間,比大家休息,平靜一下心情! 20200121_084119.jpg
回復

freddywongdy 發表於 2020-1-30 19:49:42 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-1-30 18:10
Jo's Aquamarine  Crystal 開花,是迷你小花仔!香港正處於人心惶惶,更需要一個空間,比大家休息,平靜一 ...

希望疫情快d 消失啦!  
回復

小雷子 發表於 2020-1-30 19:55:27 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-1-30 19:49
希望疫情快d 消失啦!

我都好想!大家做好保護,少去街,多上館!
回復

freddywongdy 發表於 2020-1-30 20:00:01 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-1-30 19:55
我都好想!大家做好保護,少去街,多上館!

我想出花墟行呀......
回復

小雷子 發表於 2020-1-30 20:05:28 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2020-1-30 20:00
我想出花墟行呀......

我都好想去呀!
回復