B17后宮之苦

作者: 小雷子 發表于 2017-8-9 15:00:19
40490 988
小雷子 發表於 2019-5-16 09:37:25 來自手機 |顯示全部樓層
菜妹 發表於 2019-5-16 06:46
見到呢幾張相,搞到人地又心思思又想種埋一份。后宮美女眾多,一入宮門深似海,入左宮想抽身都難。 ...

多謝俏皮女神入宫賞花!可惜你住得咁鬼遠,唔係的話,即刻送啲妃嬪服事吓你啦!
回復

小雷子 發表於 2019-5-16 09:42:45 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 06:29
冇啊,雷大,岩桐類得一盆迷岩,宜家多左三種迷岩小苗,(多謝花友同埋你分享俾我)買嗰盆到今日二個禮拜 ...

種得迷岩,但又冇盆花貓係手,好似爭啲嘢…………咁……
回復

chuyat10 發表於 2019-5-16 09:51:13 來自手機 |顯示全部樓層
第日想要會唔客氣同你討架。記得我早就留左伏筆未。多謝你先!
回復

JM2018 發表於 2019-5-16 10:14:51 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 09:51
第日想要會唔客氣同你討架。記得我早就留左伏筆未。多謝你先!⚘ ...

如今次迷岩比賽殺手組勝出我哋組,我送黃貓Susan the cat 十郎兄你丫
回復

chuyat10 發表於 2019-5-16 10:22:56 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-16 10:14
如今次迷岩比賽殺手組勝出我哋組,我送黃貓Susan the cat 十郎兄你丫 ...

唔係好有信心,你地組咁多叻人。殺手組多數係殺苗苗高手,包括我。都係望梅止渴啦。
回復

JM2018 發表於 2019-5-16 10:32:08 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 10:22
唔係好有信心,你地組咁多叻人。殺手組多數係殺苗苗高手。 ...

殺手組已被起清底啦!你哋組有個種喜蔭高手,最少兩個隱蔽高手,但經常話自己係殺手呀!
回復

菜妹 發表於 2019-5-16 17:50:37 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-16 09:37
多謝俏皮女神入宫賞花!可惜你住得咁鬼遠,唔係的話,即刻送啲妃嬪服事吓你啦!
...

咁好彩我住得遠,如果一堆美女入屋,家中土王帝一定話又係睇得唔食得,養唔起咁多妃嬪。
回復

chuyat10 發表於 2019-5-16 17:57:11 來自手機 |顯示全部樓層
雷大裡貼破左記錄未啊,77頁喎。
回復

小雷子 發表於 2019-5-16 20:45:14 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 17:57
雷大裡貼破左記錄未啊,77頁喎。<span class="emoji emoji1f914"></span>

破咩記錄?

最多頁數,最多回貼啊。  發表於 2019-5-16 20:47
回復

小雷子 發表於 2019-5-16 20:50:59 來自手機 |顯示全部樓層
我真係唔知喎!係邊度有寫,有冇獎架?
回復

chuyat10 發表於 2019-5-16 21:12:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-16 20:50
我真係唔知喎!係邊度有寫,有冇獎架?<span class="emoji emoji1f602"></span>

搵到更加勁。你貼未破紀錄。
回復

小雷子 發表於 2019-5-16 21:35:46 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 21:12
搵到更加勁。你貼未破紀錄。

太長篇,會唔會冇人想睇?
回復

chuyat10 發表於 2019-5-16 21:45:01 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-16 21:35
太長篇,會唔會冇人想睇?<span class="emoji emoji1f914"></span>

你貼一定想睇。
擦鞋一流。
回復

小雷子 發表於 2019-5-17 23:09:33 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-16 21:45
你貼一定想睇。
擦鞋一流。

見你咁想睇!就成全你啦!
花貓出巡……………小心被毒…………冇解藥架!
20190517_230002.jpg 20190517_225914.jpg 20190517_225848.jpg 20190517_225756.jpg 20190517_225723.jpg 20190517_225647.jpg 20190517_225553.jpg 20190517_225505.jpg 20190517_225435.jpg 20190517_225402.jpg 20190517_225317.jpg 20190424_120834.jpg
回復

小雷子 發表於 2019-5-17 23:13:25 來自手機 |顯示全部樓層
再加…… 20190413_131558.jpg 20190416_134228.jpg 20190416_134242.jpg 20190416_081952.jpg 20190416_081941.jpg 20190416_081927.jpg 20190413_131453.jpg
回復

chuyat10 發表於 2019-5-18 07:35:58 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-17 23:13
再加……

擦鞋有效,一次過俾咁多靚花我,其他花友唔準眼紅架,特別喜歡食酸嗰位。
回復

JM2018 發表於 2019-5-18 07:47:18 來自手機 |顯示全部樓層
全部都只是花貓嘅,無迷岩相呀?雷大可否Post 啲迷岩相,俾啲目標我呀!
回復

chuyat10 發表於 2019-5-18 09:04:09 來自手機 |顯示全部樓層
其實種花我覺得唔好單一化,啱桐類花五顏六色不過花型都係咁,集齊所有幾拾盆意義不大,淨係滿足到個人心魔,我中意多D唔同類靚花靚草,香港地方狹窄空間有限,單一品種已經可以霸曬全部空間,你地唔覺單調嗎?淨係個人觀感。
回復

小雷子 發表於 2019-5-18 09:29:42 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-18 09:04
其實種花我覺得唔好單一化,啱桐類花五顏六色不過花型都係咁,集齊所有幾拾盆意義不大,淨係滿足到個人心魔 ...

10兄!你講得好啱,可惜香港地方少,要揾位種花都唔易,唯有選擇一啲品種細細地,可以種多幾款,又可以滿足種植樂趣(虛榮心)!
小雷子原本好專一,只鍾情AV女郎,但遇到花心鬼皇上,比佢教壞左,依架真係有男寵5000係手架!
小雷子除了苦苣苔科之外,還有其他花花的,歡迎大家都到每一個種植版塊,尋找小雷子嘅足跡……(賣下廣告先!)
回復

小雷子 發表於 2019-5-18 09:35:02 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-18 07:47
全部都只是花貓嘅,無迷岩相呀?雷大可否Post 啲迷岩相,俾啲目標我呀!<span class="emoji emoji1f618"></span>
回復