林老師花貓計劃-#191-3月29日

作者: 黃臉婆 發表于 2008-8-18 13:15:38
11507 192
hohohoangel118 發表於 2009-8-11 10:02:39 |顯示全部樓層
add2icon  錯過左做保母添
回復

hohohoangel118 發表於 2009-8-11 10:08:10 |顯示全部樓層
你平時比咩佢食呀 add3icon
食到佢個肚生咁多蟲的 add3icon
我都好想呀 add14icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-11 10:15:53 |顯示全部樓層
你平時比咩佢食呀 add3icon
食到佢個肚生咁多蟲的 add3icon
我都好想呀 add14icon
hohohoangel118 發表於 2009-8-11 10:08

我比粒粒肥佢食家咋!
回復

hohohoangel118 發表於 2009-8-11 10:26:19 |顯示全部樓層
我都要加油比心機先得 add14icon
回復

GOODluck20x 發表於 2009-8-11 10:54:29 |顯示全部樓層
我比粒粒肥佢食家咋!
黃臉婆 發表於 2009-8-11 10:15

謝謝妳的回覆!!!

請問什麼牌子粒粒肥呢? thx!!
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-14 20:17:52 |顯示全部樓層
謝謝妳的回覆!!!

請問什麼牌子粒粒肥呢? thx!!
GOODluck20x 發表於 2009-8-11 10:54

好康多1號,用完後再買無名的平均肥(15-15-15)!
回復

momoko1128 發表於 2009-8-15 00:22:00 |顯示全部樓層
黃靚靚..你點樣拎佢地出來既呢 add3icon
拎蟲蟲出來要唔要剪d根呢?
回復

flower 發表於 2009-8-15 01:47:47 |顯示全部樓層
係喎!唔怪得妳咁靚女喇!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(29).gif
黃臉婆 發表於 2009-8-10 16:12

我真係好靚女架, 見到你就驚.............為天人天啦
回復

Dennis 發表於 2009-8-15 09:05:48 |顯示全部樓層
黃靚靚, 妳比我果D Kohleria 'Hirsuta'鱗莖出咗少少葉仔啦~
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-15 10:46:26 |顯示全部樓層
黃靚靚..你點樣拎佢地出來既呢 add3icon
拎蟲蟲出來要唔要剪d根呢?
momoko1128 發表於 2009-8-15 00:22

當然要剪咗附近D根先可以拎條蟲蟲出嚟喇!
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-15 10:47:17 |顯示全部樓層
我真係好靚女架, 見到你就驚.............為天人天啦http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/bearcat/bc%20(4).gif
flower 發表於 2009-8-15 01:47

花花:
一陣間見!
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-15 10:48:13 |顯示全部樓層
黃靚靚, 妳比我果D Kohleria 'Hirsuta'鱗莖出咗少少葉仔啦~
Dennis 發表於 2009-8-15 09:05

gooooooooood........
回復

Dennis 發表於 2009-8-16 23:15:00 |顯示全部樓層
黃靚靚, 之前講好孝敬妳的毬蘭, 我分咗出黎嘞~ 比住相妳睇先~
回復

momoko1128 發表於 2009-8-30 10:55:29 |顯示全部樓層

黃靚靚,我對你唔住, add11icon 之前分享既Kohleria 'Hirsuta'蟲蟲, 收到個陣有部份木質化, 我諗住唔緊要, 啦啦林放入泥度種, 但係等左好耐,我見其他花友都出左小苗出來, 於是我就挖返出來睇下, 點知俾我見到佢已經成條乾晒, 仲出現1點點黑色既物體, 跟住我啦啦林拿花寶消菌液幫佢洗洗, 再過清水, 再放返入泥, 到左上星期5,我再挖返出來睇, 佢地全身都有1點點黑點, 成隻眼咁既型裝,好恐怖, 所以我唯有放棄左佢..真係好對唔住..add2icon 我之前仲講我要用萬二分愛心來照顧佢, 依家俾我整死左...我好似種乜都會出事咁..add11icon add11icon add11icon add11icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-30 23:12:29 |顯示全部樓層
黃靚靚,我對你唔住, add11icon 之前分享既Kohleria 'Hirsuta'蟲蟲, 收到個陣有部份木質化, 我諗住唔緊要, 啦啦林放入泥度種, 但係等左好耐,我見其他花友都出左小苗出來, 於是我就挖返出來睇下, 點知俾我見到佢已經成 ...
momoko1128 發表於 2009-8-30 10:55

唔緊要,您用回郵寄個盒比我喇,我比棵側芽您喇!
唔好灰心,我相信您一定得嘅!
回復

momoko1128 發表於 2009-8-31 16:16:33 |顯示全部樓層
對唔住, 真係好對唔住,add11icon 好多謝你再次信任我, 我希望今次可以做個好保母..好多謝你黃靚靚..我今日寄回郵俾你..
回復

RITA0710 發表於 2009-9-18 19:32:10 |顯示全部樓層
盆花貓仲有冇得救呀,都唔知點解會軟晒o既? IMG_2189 (Small).JPG IMG_2179 (Small).JPG IMG_2181 (Small).JPG
回復

黃臉婆 發表於 2009-9-18 20:28:59 |顯示全部樓層
盆花貓仲有冇得救呀,都唔知點解會軟晒o既?147765147766147767
RITA0710 發表於 2009-9-18 19:32

我都唔知呀!快啲開新 po去問人喇!add10icon
回復

flower 發表於 2009-9-22 10:49:02 |顯示全部樓層
靚靚,
你比我既tropical Night 有2個花苞la, 你真係教導有方, 佢好乖, 等佢開花, 我再post上哩.
我d 迷岩bb, 宜家大咗好多啦, 上次個d真失禮, 遲d再比過你, 你幾時會出開哩.....
回復

flower 發表於 2009-9-22 17:30:40 |顯示全部樓層
盆花貓仲有冇得救呀,都唔知點解會軟晒o既?147765147766147767
RITA0710 發表於 2009-9-18 19:32

入咗保濕箱未 ?????????
回復