林老師花貓計劃-#191-3月29日

作者: 黃臉婆 發表于 2008-8-18 13:15:38
11509 192
黃臉婆 發表於 2009-7-6 00:18:54 |顯示全部樓層

may.sun baby:
哩款咪我個頭~~~Kohleria 'Tropical Night'~~~囉!!!
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-6 00:23:26 |顯示全部樓層
黃小姐,
好喜歡你的 Tropical Night, 好美的顏色, 你咁多品種, 下次都唔知點同你交換
flower 發表於 2009-7-5 22:16

嘜妳唔見我有好多側芽咩?
最大個棵要留比 march,其次就送給妳吧!又或者到妳有我無個的時,再比番給我吧!
回復

AV女郎 發表於 2009-7-6 11:26:22 |顯示全部樓層
黃小姐...你d貓貓好多好靚呀add6icon
回復

黃臉婆 發表於 2009-7-6 12:53:44 |顯示全部樓層
黃小姐...你d貓貓好多好靚呀add6icon
AV女郎 發表於 2009-7-6 11:26

多謝!
花貓真係好靚又好種,所以而架仲收集 ing!
回復

momoko1128 發表於 2009-8-5 23:25:27 |顯示全部樓層
最大個棵要留比 march,其次就送給妳吧!又或者到妳有我無個的時,再比番給我吧!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(46).gif ...
黃臉婆 發表於 2009-7-6 00:23

eeee...唔制丫...我又要打劫丫...
回復

Evalam 發表於 2009-8-6 09:20:50 |顯示全部樓層
105# momoko1128

等我搵人拉你,攞晒你d花add4icon
回復

pinky 發表於 2009-8-6 23:19:47 |顯示全部樓層
Kohleria 'Tropical Night', 好靚哩 ~
回復

flower 發表於 2009-8-6 23:44:14 |顯示全部樓層
最大個棵要留比 march,其次就送給妳吧!又或者到妳有我無個的時,再比番給我吧!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(46).gif ...
黃臉婆 發表於 2009-7-6 00:23

今日先睇到........好開心呀........唔知幾時可以接佢返屋企呢 ??  或者我用迷岩小苗同你交換丫 .
回復

PINK 發表於 2009-8-7 10:36:47 |顯示全部樓層
與 Pink 交換的 Kohleria 唔清楚係咩名

哈哈! 你的也不差啊! 虫虫都長大了很多啦.
回復

PINK 發表於 2009-8-7 10:41:08 |顯示全部樓層
再貼多幾張 Kohleria 'Amabilis' 先。。http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/cutemonkey/monkey%20(70).gif
黃臉婆 發表於 2009-7-5 20:12

你的頭像不是Tropical night 嗎, 點解同 Kohleria 'Amabilis' 咁似既?
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-7 10:55:20 |顯示全部樓層
今日先睇到........好開心呀........唔知幾時可以接佢返屋企呢 ??  或者我用迷岩小苗同你交換丫 .
flower 發表於 2009-8-6 23:44

妳終於睇到了。。。。
不如就 15/8(Sat)pm,在花墟好嗎?
迷岩小苗交換都好丫,些些。。。
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-7 11:01:07 |顯示全部樓層
你的頭像不是Tropical night 嗎, 點解同 Kohleria 'Amabilis' 咁似既?
PINK 發表於 2009-8-7 10:41

剛剛換咗個 Kohleria 'Amabilis' 頭.
哩款花,開花性極佳,貼多幾張先,Hehe!
IMG_3040 (Small).JPG
IMG_3472 (Small).JPG
IMG_3476 (Small).JPG
IMG_3475 (Small).JPG
回復

黃臉婆 發表於 2009-8-7 11:03:09 |顯示全部樓層
eeee...唔制丫...我又要打劫丫...
momoko1128 發表於 2009-8-5 23:25

您種住Kohleria 'Hirsuta'先,種得好再比過您!
回復

PINK 發表於 2009-8-7 11:15:54 |顯示全部樓層
剛剛換咗個 Kohleria 'Amabilis' 頭.http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(43).gif
黃臉婆 發表於 2009-8-7 11:01

好可愛啊!  add14icon 幾時有虫虫請通知我.
回復

momoko1128 發表於 2009-8-7 11:36:43 |顯示全部樓層
您種住Kohleria 'Hirsuta'先,種得好再比過您!http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(31).gif
黃臉婆 發表於 2009-8-7 11:03

係咪真架 add6icon  我會用萬二分愛心去照顧 Kohleria 'Hirsuta' 一言為定既啦 add7icon
回復

momoko1128 發表於 2009-8-7 11:40:57 |顯示全部樓層
105# momoko1128

等我搵人拉你,攞晒你d花add4icon
Evalam 發表於 2009-8-6 09:20

我話俾察人叔叔聽你教唆我, 你睇下你屋企公司..四周圍乜花都有..就知你係主腦 add4icon
回復

Evalam 發表於 2009-8-7 15:19:26 |顯示全部樓層
116# momoko1128

我有證據係你去打劫...add4icon
我得好少花咋...唔關我事...add9icon
回復

Dennis 發表於 2009-8-7 15:20:04 |顯示全部樓層
黃靚靚, 又養豬, 又養猫, 下一科諗住養咩野呢?add7icon
回復

flower 發表於 2009-8-7 20:51:52 |顯示全部樓層
妳終於睇到了。。。。http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(15).gif
不如就 15/8(Sat)pm,在花墟好嗎?
迷岩小苗交換都好丫,些些。。。
黃臉婆 發表於 2009-8-7 10:55

唔好意思要你等咗咁耐.  .......... 15/8 ok 呀, pm 再約呀...
回復

flower 發表於 2009-8-7 23:38:55 |顯示全部樓層
剛剛換咗個 Kohleria 'Amabilis' 頭.http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(43).gif
黃臉婆 發表於 2009-8-7 11:01

Amabilis 都係我至愛之一, 人見人愛, 車見車載 .......我都用佢做頭像架.
回復