小寶天地

作者: 小寶 發表于 2008-6-2 23:41:49
504755 8743
小寶 發表於 2010-4-29 19:48:49 |顯示全部樓層
小寶啊, 我馬騮姐姐仲未舍得返黎我度啊..... 好掛住佢呀
惡姨 發表於 2010-4-29 06:14 PM

惡e啊, 咩野馬騮姐姐呀? 唔明白~
回復

小寶 發表於 2010-4-29 19:56:56 |顯示全部樓層
唔好喊啦~

整住呢個先啦~記得用返番茜代替時蒔蘿呀~  

改用大蝦或者帶子煮都可以架~  ...
BanbieChan 發表於 2010-4-29 07:35 PM

好,等我試試先~
回復

giveupaguy 發表於 2010-4-30 09:19:06 |顯示全部樓層
小寶. Banbie

我上網找看了.係蛞蝓....仲有佢既蛋....哎..真係好核突..我會買白胡椒對付它.謝謝.

Banbie,
你既番茄幾耐有收成架? 我既岩岩先發芽. 會唔會太遲?
呀...下次拍照上來...我唔知係唔係把燈籠辣及番茄擠得太迫...
回復

惡姨 發表於 2010-4-30 10:04:02 |顯示全部樓層
惡e啊, 咩野馬騮姐姐呀? 唔明白~
小寶 發表於 2010-4-29 19:48

馬騮雨遮囉.....
回復

小寶 發表於 2010-4-30 11:38:50 |顯示全部樓層
馬騮雨遮囉.....
惡姨 發表於 2010-4-30 10:04 AM

"蒙豬豬"起度玩到唔捨得走呀~
回復

may.sun 發表於 2010-4-30 12:25:35 |顯示全部樓層
回復 6965# 小寶

午安小寶 再次多謝你送比我的菜菜,牛生好滑呀,我白灼食,奶奶話好滑又有甜味呀至於紅菜頭我搾左汁飲,有d"夾"喉,怪怪地
回復

JicJicmom 發表於 2010-4-30 12:43:11 |顯示全部樓層
回復 6966# may.sun
美新, 紅菜頭有加其他果汁一齊落去溝黎飲嘛? 我睇書話, 佢好似紅蘿蔔汁咁, 一定耍溝其他果汁飲至好架~~
回復

小寶 發表於 2010-4-30 12:52:03 |顯示全部樓層
回復  小寶

午安小寶 再次多謝你送比我的菜菜,牛生好滑呀,我白灼食,奶奶話好滑又有甜味 ...
may.sun 發表於 2010-4-30 12:25 PM

無洗客氣 紅菜頭汁好似積媽話齋要夾其他生果一齊搞至好飲~
今日放假呀?
回復

小寶 發表於 2010-4-30 12:53:07 |顯示全部樓層
回復  may.sun
美新, 紅菜頭有加其他果汁一齊落去溝黎飲嘛? 我睇書話, 佢好似紅蘿蔔汁咁, 一定耍溝其他果 ...
JicJicmom 發表於 2010-4-30 12:43 PM

yeah...積媽, 昨天/今早有冇睇過天台情況呀? 應該無災情啦~
回復

JicJicmom 發表於 2010-4-30 13:47:47 |顯示全部樓層
回復 6969# 小寶

小寶, 尋晚未上天台, 屋企就一大堆災情喇..... 大夫懶好咁開住隻窗比陳積積睇街景+訓覺......
臨放工時落狗屎  , 我返到去, 陳積積+雞包就住響門口嘩嘩叫投訴喇...... 抹到我死呀 ~~~~
天台無乜野.... 因為早2日大風, 我將D高大衰搬左埋一邊, 所以無乜問題. 係D :
1. 酢醬草濕左D
2. 蕃茄小苗水浸
回復

小寶 發表於 2010-5-1 00:16:25 |顯示全部樓層
回復 6970# JicJicmom

哈哈,你隻野陳積積都幾搞笑喎, 屋企少少濕都囉囉唆唆.
我都無咩野,係因為d泥吸左好多水,令到本身已經好重已加竹的蕃茄都訓低左, 有一棵又係唔知點解結緊果時凋謝左囉.
回復

花園仔 發表於 2010-5-1 00:24:12 |顯示全部樓層
回復 6971# 小寶
哈哈,你隻野陳積積都幾搞笑喎, 屋企少少濕都囉囉唆唆.
=================================

我啲狗狗夠老土喇, 狗廁所少少水都唔入去架, 所以成日要買石仔囉!
回復

小寶 發表於 2010-5-1 20:07:50 |顯示全部樓層
回復 6972# 花園仔

我啲狗狗夠老土喇, 狗廁所少少水都唔入去架, 所以成日要買石仔囉! '

==================================
老師d狗狗咁乖肯去狗廁所呀
回復

JicJicmom 發表於 2010-5-3 11:04:07 |顯示全部樓層
回復 6972# 花園仔
我啲狗狗夠老土喇, 狗廁所少少水都唔入去架, 所以成日要買石仔囉!
==================================================
花老師好~ 小寶好~~
積媽未養過狗, 點解要買石仔呀?
我家積積+雞包, 廁所唔乾淨, 佢地會大叫+長叫, 叫到你執為止.
回復

惡姨 發表於 2010-5-4 12:11:32 |顯示全部樓層
小寶茄茄

變左蕃茄碎牛肉

同埋比爸爸媽媽食左DD嘅蕃茄煎紅衫魚

回復

giveupaguy 發表於 2010-5-4 13:36:31 |顯示全部樓層
我都有隻老牧牧..如何廁所唔夠位佢都唔去架.
回復

小寶 發表於 2010-5-6 12:04:31 |顯示全部樓層

回復 6975# 惡姨

多謝食左佢.

e幾日採的蕃茄, 多謝積媽和花老師囉~
因為佢地不斷c去, 會唔會熱得滯?
回復

小寶 發表於 2010-5-6 12:10:29 |顯示全部樓層
回復 6974# JicJicmom

花老師好~ 小寶好~~
積媽未養過狗, 點解要買石仔呀?
我家積積+雞包, 廁所唔乾淨, 佢地會大叫+長叫, 叫到你執為止.
===========================
愛清潔(潔癖)都係麻煩d, 我有個朋友隻狗佢痾左一次尿之後, 要清左先會再去...就算濕左少少都唔去架, 真係頭痕呀~

是你的青瓜呀, 肥肥矮矮囉, 好cute~
回復

小寶 發表於 2010-5-6 12:13:03 |顯示全部樓層
我都有隻老牧牧..如何廁所唔夠位佢都唔去架.
giveupaguy 發表於 2010-5-4 01:36 PM

老牧係咪已養成習慣, 定時定候去廁所架?
回復

小寶 發表於 2010-5-6 12:23:52 |顯示全部樓層
洛神花苗啊, 好耐好耐之前問呀wah?攞的, 以為過左咁耐發芽率唔高,點知似乎粒粒都出,
有冇人要啊?
回復