乜都種吓嘅花園仔

作者: 花園仔 發表于 2008-5-7 10:37:29
2205843 19822
花園仔 發表於 2009-5-29 23:34:30 |顯示全部樓層
7035# farfeifar

死火...我噴咩都冇做安全操拖...
就咁就噴...我會唔會死架

==========================

而家知道都未遲, 嗰D嘢吸得多唔係咁好架!
回復

花園仔 發表於 2009-5-29 23:44:43 |顯示全部樓層
白玉苦瓜真係幾得人鍾意嘅, 下次都要種翻D囉!

白色青瓜包咗好多, 不過大得好慢唔似普通青瓜好似吹水咁爸爸聲大呀!

見到瓜瓜仔就諗起雪姑七友嘞!
回復

花園仔 發表於 2009-5-30 00:00:01 |顯示全部樓層
晚安+早晨!

冇蓮子嘅牡丹荷花 -- 正式得個<睇>字!
回復

may.sun 發表於 2009-5-30 00:10:50 |顯示全部樓層
老師,晚安+早晨!
回復

小寶 發表於 2009-5-30 00:27:19 |顯示全部樓層
晚安+早晨!

冇蓮子嘅牡丹荷花 -- 正式得個字!
花園仔 發表於 2009-5-30 12:00 AM

尋晚果張靚D。
老師,晚安+早晨!
回復

may.sun 發表於 2009-5-30 00:30:08 |顯示全部樓層
死火...我噴咩都冇做安全操拖...
就咁就噴...我會唔會死架http://shiehcho22.myweb.hinet.net/msn/onion/onion%20(6).gif
farfeifar 發表於 2009-5-29 18:00

你重係度wor~
回復

花園仔 發表於 2009-5-30 00:37:25 |顯示全部樓層
7045# 小寶
尋晚果張靚D。
老師,晚安+早晨!
====================

小寶, 美新, 晚安+早晨!

張相我都唔係咁鍾意唧!

開緊花嘅火球睇吓又會點啦!
回復

小寶 發表於 2009-5-30 01:01:11 |顯示全部樓層
7045# 小寶
尋晚果張靚D。
老師,晚安+早晨!

張相我都唔係咁鍾意唧!

花園仔 發表於 2009-5-30 12:37 AM

天日果張會靚D
回復

alilovebyj 發表於 2009-5-30 01:19:49 |顯示全部樓層
白玉青瓜好可愛啊!老師!
回復

may.sun 發表於 2009-5-30 01:25:54 |顯示全部樓層
7045# 小寶
尋晚果張靚D。
老師,晚安+早晨!

張相我都唔係咁鍾意唧!

花園仔 發表於 2009-5-30 00:37

會點??---------靚lor~
回復

farfeifar 發表於 2009-5-30 10:46:11 |顯示全部樓層
白玉苦瓜真係幾得人鍾意嘅, 下次都要種翻D囉!

白色青瓜包咗好多, 不過大得好慢唔似普通青瓜好似吹水咁爸爸聲大呀!

見到瓜瓜仔就諗起雪姑七友嘞! ...
花園仔 發表於 2009-5-29 23:44

老師我呢排d青瓜都唔多掂呀,
10隻有8隻都授粉失敗...
大緊得2隻, 仲要黃黃白白唔多精晨呀!大得超慢!
肥已經定期定量下, 係咪同冇太陽有關呢?
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-30 19:23:53 |顯示全部樓層
7034# cookie20002005
我啱啱換左d網啦,不過冇老師你嗰隻咁好,我而家哩隻冇銀線,同埋個網洞大d架不過都好過用唔到嘅,今次唔該晒大家呀,佢哋頭先都話今次d哩係做到好似織布咁會披口,同以前嗰d係唔同架.
=========== ...
花園仔 發表於 2009/5/29 23:30

我會好比心機種靚d野架啦,哩排我又再開始重溫返老師你嘅post啦,一家會有成績架
回復

carlson007 發表於 2009-5-31 08:29:52 |顯示全部樓層
我會好比心機種靚d野架啦,哩排我又再開始重溫返老師你嘅post啦,一家會有成績架
cookie20002005 發表於 2009-5-30 19:23

我都係呀!係e個post到隨時都可以搵到新野
回復

Bingo 發表於 2009-5-31 20:33:23 |顯示全部樓層
花老師,多謝你的Post。雖然還未睇完全部375頁,但我已經從中學到好多寶貴知識!
亦激起我的勇氣,重新整理我的花圃。
今日開始進行清除兩邊花糟的舊植林,以我的速度,相信要兩三個星期;然後就會跟老師學種農作物。
回復

花園仔 發表於 2009-5-31 20:52:04 |顯示全部樓層
7048# 小寶
天日果張會靚D
===================

大家好!

個火球花要到兄日至開得靚架, 睇住先啦!
回復

花園仔 發表於 2009-5-31 21:05:35 |顯示全部樓層
7049# alilovebyj
白玉青瓜好可愛啊!老師!
======================

係呀! D侏儒仔睇睇吓都覺得幾可愛架!

有種呢隻白色長條青瓜嘅朋友注意囉!
先棑我咪話過D瓜瓜唔識大咁嘅,
冤枉咗呀! 呢两日好翻天D瓜瓜仔又多而且爸爸聲大囉!

瓜瓜嗰D相兄日先影, 睇住今早摘嘅大肉蕃茄先啦!

太熟摘唔襟擠架!

太熟摘唔襟擠架!

冇臍腐病架!

冇臍腐病架!
回復

花園仔 發表於 2009-5-31 21:09:21 |顯示全部樓層
7051# farfeifar
老師我呢排d青瓜都唔多掂呀,
10隻有8隻都授粉失敗...
大緊得2隻, 仲要黃黃白白唔多精晨呀!大得超慢!
肥已經定期定量下, 係咪同冇太陽有關呢?
===================================

花花, 真係與陽光有D關係架!
有種呢隻白色長條青瓜嘅朋友注意囉!
先棑我咪話過D瓜瓜唔識大咁嘅,
冤枉咗呀! 呢两日好翻天D瓜瓜仔又多而且爸爸聲大囉!
回復

oneonewe 發表於 2009-5-31 21:16:53 |顯示全部樓層
花老師
大肉蕃茄好靚呀
回復

花園仔 發表於 2009-5-31 21:22:50 |顯示全部樓層
7052# cookie20002005
我啱啱換左d網啦,不過冇老師你嗰隻咁好,我而家哩隻冇銀線,同埋個網洞大d架不過都好過用唔到嘅,今次唔該晒大家呀,佢哋頭先都話今次d哩係做到好似織布咁會披口,同以前嗰d係唔同架.
-----------------------------------------------------------------------------
==================================================

cookie, 琴日我到衫兄度, 同佢地傾過網布問題, 同時睇過曬舖面嘅存貨.
我見過D披口網及新嘅有銀線網(即係舊時一樣冇披口嘅靚嘢),
衫兄話以後唔會賣嗰D披口網嘞!

我唔明點解你唔換隻同我地一樣有銀線嘅靚網架! 衫兄有貨格!
回復

花園仔 發表於 2009-5-31 21:26:59 |顯示全部樓層
7053# carlson007
我都係呀!係e個post到隨時都可以搵到新野
===========================
你好! 希望帖子嘅資料啱你用啦!
回復