乜都種吓嘅花園仔

作者: 花園仔 發表于 2008-5-7 10:37:29
2240830 19822
BanbieChan 發表於 2009-5-29 10:38:05 |顯示全部樓層
唔係bor公主, 我地買個log
係剪o左都唔會散口架~
因為佢係啤出來的, 縱橫紗位係辣死o左架,
佢而家呢隻似係10蚊店買個d law!
會散口的!
或者好似車其他布咁閘一閘骨先law ...
farfeifar 發表於 2009-5-29 10:21

原來如此~
回復

花園仔 發表於 2009-5-29 11:08:17 |顯示全部樓層
6996# cookie20002005
我影左相呀,老師你幫我睇吓會唔會衫兄係轉左第二隻貨呀,因為我問過佢話得哩一隻咋 我仲成卷咁買返嚟添呀
==============================================================
大家早晨!
cookie, 我地買嗰隻點剪點糟質佢都晤散口架!
你買嗰隻幾蚊米呀? 成卷又幾多蚊呢?
包装係點架! 影上黎睇吓同晤同先啦!

呢個牌子啵!

呢個牌子啵!

點剪點糟質佢都晤散口格!

點剪點糟質佢都晤散口格!
回復

花園仔 發表於 2009-5-29 11:14:43 |顯示全部樓層
6995# oneonewe
老師呢種係唔係四季豆呀??
====================

好易分啫!
四季豆 -- 圓D幼D短D
肉豆 -- 扁D濶D長D好食D
回復

小寶 發表於 2009-5-29 11:48:09 |顯示全部樓層
我影左相呀,老師你幫我睇吓會唔會衫兄係轉左第二隻貨呀,因為我問過佢話得哩一隻咋 我仲成卷咁買返嚟添呀
cookie20002005 發表於 2009-5-29 08:52 AM

剪左腳位果d應該唔會散喎

如果散就打去同佢講換貨啦~
回復

goldenretriver 發表於 2009-5-29 11:51:41 |顯示全部樓層
Cookie - 你幾時買架? 我響5月23號買埋三兄最後果4m之後 (好靚, 冇散口), 佢話會開過一卷新架喎....唔通之後果卷有問題?
回復

moontsang 發表於 2009-5-29 11:57:11 |顯示全部樓層
cookie20002005 發表於 2009-5-29 08:52

好明顯呢隻同老c既係唔同料wor
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-29 13:16:48 |顯示全部樓層
6996# cookie20002005
==============================================================
大家早晨!
cookie ...
花園仔 發表於 2009/5/29 11:08

我買嗰陣衫兄話啱啱拆左個包裝掉左啦,$20米,我成卷買就$750
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-29 13:17:56 |顯示全部樓層
找把"利"d剪刀來剪啦
llaus 發表於 2009/5/29 10:29

我把係新剪好利架,d網一剪完就好快散開攪佢唔掂呀
回復

llaus 發表於 2009-5-29 13:34:01 |顯示全部樓層
好似花老師把較剪咁啦add14icon
回復

farfeifar 發表於 2009-5-29 13:39:25 |顯示全部樓層
我買嗰陣衫兄話啱啱拆左個包裝掉左啦,$20米,我成卷買就$750
cookie20002005 發表於 2009-5-29 13:16

嘩, 你買咁大卷做防蟲室呀?
回復

花園仔 發表於 2009-5-29 14:09:58 |顯示全部樓層
7007# cookie20002005
=======================================

cookie, 咁你諗住點做先?
熔邊切割(好似有網友教你用特殊工具剪布啵)
綑邊接駁(請教當勞外母芳姐啦)
試吓退貨(問網友借塊原來貨版一齊比對作退貨理由囉)
...........
.......
回復

小寶 發表於 2009-5-29 14:17:39 |顯示全部樓層
老師你睇下 9065# http://hkplants.com/thread-13137-454-1.html
cookie佢話頭先去左三兄度, 佢 話有2隻網料呀~~~
回復

mono 發表於 2009-5-29 14:21:46 |顯示全部樓層
嘩大那那 $750!cookie 退唔退到呀。
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-29 14:31:30 |顯示全部樓層
嘩, 你買咁大卷做防蟲室呀?
farfeifar 發表於 2009/5/29 13:39

我係諗住架
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-29 14:32:36 |顯示全部樓層
老師你睇下 9065# http://hkplants.com/thread-13137-454-1.html
小寶 發表於 2009/5/29 14:17

另一隻唔會披口架,,但係唔係咁樣架,係冇銀線架
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-29 14:33:54 |顯示全部樓層
7007# cookie20002005
=======================================

cookie, 咁你諗住點做先?
熔邊切割(好似有網友教你用特殊工具剪布啵)
綑邊接駁(請教當 ...
花園仔 發表於 2009/5/29 14:09

我想換貨架,但係用過唔知佢比唔比,我又冇佢哋電話
回復

llaus 發表於 2009-5-29 14:38:28 |顯示全部樓層
無使姜啵add12icon
佢打開門做生意o者
都希望有回頭客嘛
回復

花園仔 發表於 2009-5-29 14:41:05 |顯示全部樓層
7012# 小寶
================================
其實佢買嗰隻料原則係同我地大家所用嘅係相同嘅,
三兄攞貨翻黎賣都係咁諗卦
供貨商俾佢嘅可能都係同一廠商同一牌子嘅產品, 但 --
廠商體呢一批次產品所用嘅原料有所改變(如日本料變咗大陸料).
雖然呢D網唔係乜嘢高科技製品, 但都要好準確工料配合控制架,
如物料稍為變改就容易體質量度表露無遺架罅.
回復

花園仔 發表於 2009-5-29 14:48:24 |顯示全部樓層
7016# cookie20002005
我想換貨架,但係用過唔知佢比唔比,我又冇佢哋電話
===============================

唉唉唉....
唔係瓦?

1083....0
有乜帮睹你
哦, 想問元朗王衫兄農業產品公司電話
唔該記低...乜乜乜乜.....
回復

cookie20002005 發表於 2009-5-29 14:50:50 |顯示全部樓層
7012# 小寶
================================
其實佢買嗰隻料原則係同我地大家所用嘅係相同嘅,
三兄攞貨翻黎賣都係咁諗卦
供貨商俾佢嘅可能都係同一廠商同一牌子 ...
花園仔 發表於 2009/5/29 14:41

花老師我頭先打左去衫兄嗰到,佢肯比我換貨呀,原本佢哋都係打訂同一隻架,但係都唔知d物料轉左呀
回復