乜都種吓嘅花園仔

作者: 花園仔 發表于 2008-5-7 10:37:29
2210314 19822
BanbieChan 發表於 2009-3-2 00:53:53 |顯示全部樓層
我都有份食呀~又爽又甜

應該又滑嘅~因為批損手指

回復

花園仔 發表於 2009-3-2 00:58:10 |顯示全部樓層
4637# JicJicmom

老師呀老師 ~~~~~
今晚食左囉 ~~~ ^^
=====================

積積媽好!

好嘢! 重過我個好多啵!

梗係又林又甜洛!
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-2 01:00:52 |顯示全部樓層
4637# JicJicmom

老師呀老師 ~~~~~
今晚食左囉 ~~~ ^^
=====================

積積媽好!

好嘢! 重過我個好多啵!

梗係又林又甜洛!
花園仔 發表於 2009-3-2 00:58

多謝老師 ~~~ 都係小寶同佢打底打得好 ~~ 至咁易養咋 ~~ 我7-10日就比麩水 / 魚肥比佢 ~~
呢隻芥蘭頭好清甜好好味呀 ~~~ 最唔同0既係 , 佢d皮好薄 !!! 我係覺得批厚左好蝕所以分神中招囉 ~~
回復

fianfumy 發表於 2009-3-2 01:01:35 |顯示全部樓層
4635# fianfumy
咁是否瑞士呀 ?
==========================

你去歐洲食過咩?

瑞士D山係黄色嘅咩?

瑞士D湖海係咁嘅色嘅咩?

瑞士有海鷗嘅咩? ...
花園仔 發表於 2009-3-2 00:52

我唔知呀 .... 我估你是奧地利連接的國家 , 睇麵包是我唔識睇呀 , 因我都冇留意自己食D咩包  , 因為好多日我都冇食早餐及飛機餐 .

但瑞士是有名多湖囉 ....
海鷗我唔知呀 ...我都分唔清D鳥類 !
回復

花園仔 發表於 2009-3-2 01:02:26 |顯示全部樓層
4641# BanbieChan

我都有份食呀~又爽又甜

應該又滑嘅~因為積積媽批損手指

=======================================

哦! 積積媽唔熟手同芥蘭頭煎皮唎!
回復

mandm2007 發表於 2009-3-2 01:03:09 |顯示全部樓層
我又來估~ 克羅地亞!!
回復

JicJicmom 發表於 2009-3-2 01:03:39 |顯示全部樓層
4641# BanbieChan

我都有份食呀~又爽又甜

應該又滑嘅~因為積積媽批損手指

=======================================

哦! 積積媽唔熟手同芥蘭頭煎皮唎!
花園仔 發表於 2009-3-2 01:02

係呀 ~~ 又圓又肥咁, 顧得批薄d又唔顧得手指 .....-___-""
回復

花園仔 發表於 2009-3-2 01:15:03 |顯示全部樓層
4644# fianfumy

我唔知呀 .... 我估你是奧地利連接的國家 , 睇麵包是我唔識睇呀 , 因我都冇留意自己食D咩包  , 因為好多日我都冇食早餐及飛機餐 .

但瑞士是有名多湖囉 ....
海鷗我唔知呀 ...我都分唔清D鳥類 !

--------------------------------------------------------

奥地利, 瑞士D湖係碧綠色架, 所謂山青水秀丫馬, 邊有上圖嘅深淺藍調亞?

奥地利嘅湖光反影山色!
回復

fianfumy 發表於 2009-3-2 01:22:33 |顯示全部樓層
莫非是匈牙利 ?
匈牙利有好出名的巴拉頓湖
回復

花園仔 發表於 2009-3-2 01:22:45 |顯示全部樓層
4646# mandm2007

我又來估~ 克羅地亞!!
======================

唔使估克羅地亞嘞! -- 去片....
回復

fae 發表於 2009-3-2 01:26:28 |顯示全部樓層
4636# 花園仔
哎呀~ 我真係可能太緊張了~屋企人對呢塊短短四個月既田都抱好大期望
所以我都想落足心機,希望係收田前有點成績
多謝你呀老師^^嘻嘻
回復

mandm2007 發表於 2009-3-2 01:34:00 |顯示全部樓層
見張相有黃山,好似有點沙漠feel....
土耳其!!
回復

花園仔 發表於 2009-3-2 01:48:02 |顯示全部樓層
4652# mandm2007

見張相有黃山,好似有點沙漠feel....
土耳其!!

======================

唔係土耳其!

其實係旅遊嘅熱門地區, 好聞名格, 難道無人去過, 去過就肯定食過<四頭包>啦!
回復

mandm2007 發表於 2009-3-2 01:51:45 |顯示全部樓層
我可以肯定我無去過,老師我要貼士!!   48.gif
回復

花園仔 發表於 2009-3-2 02:06:16 |顯示全部樓層
4654# mandm2007

我可以肯定我無去過,要貼士
===============================

貼乜士丫, 就黎天光洛!

嗱! D麵包梗係本土製造架喇, 膠袋上面都印咗阿拉伯文嘅, D牛油都係....

<埃及>呀! -- 嗰D係<開羅往亞斯旺>火車上嘅餐點! -- 就係傳說中嘅<四頭包>餐嘞!

順便講埋:

晚安+早晨!
回復

nuage 發表於 2009-3-2 02:08:18 |顯示全部樓層
4570# nuage
請問老師係咪全部芹都要係天氣熱之前收割呀﹗因為我都種咗﹗不過無老師果d咁大咁靚﹗
-----------------------------------------------

天氣熱西芹快速老化, 容易起蕊出花, 同時葉柄變得了瘦且好韌 ...
花園仔 發表於 2009-2-28 00:54

唔該老師﹗
回復

nuage 發表於 2009-3-2 02:25:21 |顯示全部樓層
4629# alilovebyj

老師,紅菜頭是否也是三個月才可採收?

==============================

呢幾棵而家大嘅有乒乓波咁大, 細都有手指公咁大架罅.
三月尾可以開始採收囉!

講開又講仲冇人估倒夏桑菊啵!:ico ...
花園仔 發表於 2009-3-1 23:25

<夏枯草>, <杭菊花>加上曬乾嘅<桑葉>煲水咪<夏桑菊>囉!係老師之前講嘅﹗
回復

Monse 發表於 2009-3-2 02:48:17 |顯示全部樓層
老師
你個係超級豪華包廂吖?我由開羅往亞斯旺既火車的早餐,得一個牛角包加一杯黑咖啡仲有幾片生果咋,而且牛角包仲硬過石頭呀!報旅行團時,旅行社驚香港人食唔慣所以在開茶會時叫定我地每人帶定個杯麵,果然
回復

小寶 發表於 2009-3-2 12:05:42 |顯示全部樓層

===============================

嗱! D麵包梗係本土製造架喇, 膠袋上面都印咗阿拉伯文嘅, D牛油都係....

呀! -- 嗰D係火車上嘅餐點! -- 就 ...
花園仔 發表於 2009-3-2 02:06 AM

四頭包....俾老師笑c左喇
回復

mandm2007 發表於 2009-3-2 12:50:40 |顯示全部樓層

呀! -- 嗰D係火車上嘅餐點! -- 就 ...
花園仔 發表於 2009-3-2 02:06

哈哈~ 原來係埃及, 咁老師食完"四頭包"有乜評價呀? 特別好食定係特別難食呢!?
回復