我們都是這樣長大的 (又再加相)

作者: gtrnismo 發表于 2008-5-2 18:00:49
13591 173
IVAN 發表於 2008-5-5 22:24:29 |顯示全部樓層
黐線 = = d 回覆多到追 post 都追唔切 = =
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-5 23:56:09 |顯示全部樓層

哈哈

原帖由 littlejojo 於 2008-5-5 21:29 發表

haha~~d家長仲要只係第一句..'stop..peter'係英文...
其後又係用返中文..真係幾似叫狗架有時...(純為個人感覺)

我記得係舊公司有位太太...佢個仔2歲就記得木瓜英文係papaya,
菠蘿係pineapple...可以用英文背火 ...

我知你講邊隻, 哈哈我都叫狗帶的

但點解重有父母用呢...
回復

cross 發表於 2008-5-6 00:18:15 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-5 16:29 發表

我有日走入機鋪

嘩! 睇人玩 GSD (gundam seed destiny),其實我都有玩下但開始發覺而家D細路真係超人
如果佢地以控制D高達既高超技巧尼控制戰機, 台灣再無分裂論, 西藏無人敢示威獨立, 一個中國指日可待
有時係 ...

abc同埋 黃色制
點同飛機坦克控制比較
宜家我會睇gvg多d

其實各時代也有各時代表難處或開心的方法
唔會你生活係邊個時代困難或幸福會多d
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-6 01:11:56 |顯示全部樓層

gvg....

原帖由 cross 於 2008-5-6 00:18 發表

abc同埋 黃色制
點同飛機坦克控制比較
宜家我會睇gvg多d

其實各時代也有各時代表難處或開心的方法
唔會你生活係邊個時代困難或幸福會多d

abc黃色加埋又飛又dash又變形又射又劈又護又爆seed
得過咱飛機

好耐無打機了
gundam vs gundam有咩機?
其實seed我好吾鐘意D機太快

我其實最中意之前z gundam街機
D機有特色

回復

jellyfishy 發表於 2008-5-6 09:05:39 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-5 18:08 發表

唔知點解, 出街食飯成日聽倒: "stop tommy", "stop 翻實s", "no marianna!" "well done justin"

我以為叫狗

而家D老豆老母個個都唔識講中文, 包括對小朋友, 對貓狗

而小朋友學到的, 就是新城勁爆香港口音英語,  ...

哈~ 你呢個說得好啊~~ 幾歲大就要小孩子說多幾個英文多國語言背九因歌(唔記得現在個名)就叫叻, 那麼童真呢??? 難道開心的童年就只有建築未來成就的記憶? 童趣是甚麼? 童年時的玩具可以自己親手造出來的才有無限創意啊~~
回復

cross 發表於 2008-5-6 09:11:15 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-6 01:11 發表

abc黃色加埋又飛又dash又變形又射又劈又護又爆seed
得過咱飛機

好耐無打機了
gundam vs gundam有咩機?
其實seed我好吾鐘意D機太快

我其實最中意之前z gundam街機
D機有特色 ...

gvg係差唔多咩系列都抽兩隻
姐係08
z
v
x
g
等等
都有
冇得un
同埋佢空中出格同地面唔同
冇seed 爆
要硬要說爆seed只好說最多人用的東方不敗
最後唔知幾多血就會金色..加攻.要潛水怕佢個屈機呢
回復

江江 發表於 2008-5-6 13:43:34 |顯示全部樓層
我的經驗   一    陪女讀書(小學)六年,陪她學樂器;學普通話;學oral;學......
                           當時聽人講上一英中,除了成績好還要其它課外活動
                           其實間中學首要成績,次要課外活動的公開比賽的獎項
                            (主辨機構還要香港教育局認可的,私人舉辨的不承認)
回復

江江 發表於 2008-5-6 14:02:54 |顯示全部樓層
gtrnismo,
你的收藏很壯觀,我淨糸收埋啲椰菜娃娃,有大有細,大至24吋,小至2吋,(1984-2007)
我最怕我死後,我啲女將我的寶貝掉咗當垃圾
有時找到又平又靚的舊嘢,真的很開心
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-6 14:21:50 |顯示全部樓層

椰菜娃娃!!!!!

正啊

我有儲公仔但舊的實在太貴了
之前有uncle做廠有好多椰菜娃娃 (舊版﹗)
江江, 現在的父母都是陪太子讀書, 真辛苦
好在我重未結婚....

其實水母所講話幾歲就要又背9因歌(乘數表)又要讀英文真恐怖
最恐怖我聽過父母逼子女用英文背乘數表
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-6 14:24:28 |顯示全部樓層

正wor

原帖由 cross 於 2008-5-6 09:11 發表

gvg係差唔多咩系列都抽兩隻
姐係08
z
v
x
g
等等
都有
冇得un
同埋佢空中出格同地面唔同
冇seed 爆
要硬要說爆seed只好說最多人用的東方不敗
最後唔知幾多血就會金色..加攻.要潛水怕佢個屈機呢 ...

上youtube睇過, 幾正
最愛sazabi造型

有好多舊機, 雖然玩法千篇一律, 但真系開始有SRW的感覺
如果真系出到有31, 真31, V型電磁果D就過癮law.....
回復

八王爺 發表於 2008-5-6 14:48:58 |顯示全部樓層
说到底,只是 买回以前失去的,不是真的陪你一起走过。

我都有 d 旧 唱片,明显唔係 陪我一起成長的,因为 細个 冇錢买碟。
係 屋邨清 拆时,係 垃圾房 撿到的! 好正!
回復

江江 發表於 2008-5-6 14:53:01 |顯示全部樓層
gtrnismo,
你一定是男孩子,有啲版講啲玩意,我一点也不明
香港孩子讀書很辛苦,書包超重,最慘跟唔上都要升班,以前讀書最 留班
現今留班要求校長,因為留班位很少,(教局不想浪費納稅人的錢,@年每個學生約2萬元)
我的椰菜娃娃從太原街或賣物會慢慢儲返來的,近年買少見少了!
如果睇見边處有賣,第一時間通知.
回復

carolc 發表於 2008-5-6 15:53:44 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-4 23:27 發表

好唔衛生呀~~~~~
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-6 19:41:59 |顯示全部樓層

買翻D舊野都已經好開心架啦

當然例如紅白機系自己野啦

有椰菜娃娃第1時間pm你, 因為我明白到想要一樣難找到既野既痛苦

carol, 支野衛生過你啦
回復

江江 發表於 2008-5-6 19:50:37 |顯示全部樓層
你真好人,
每年明愛賣物会都有不少東西賣,你如果想尋宝,不失為一個好去處.
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-6 19:56:12 |顯示全部樓層

吾好太客氣

原帖由 江江 於 2008-5-6 19:50 發表
你真好人,
每年明愛賣物会都有不少東西賣,你如果想尋宝,不失為一個好去處.

互相幫助而已

明愛在那裡? 我個friend系裡面做護士的, dept of 死屍

但我都吾知佢邊區翻工

有舊野互相報料吧, 我剛剛買了本舊書10蚊, 開心到暈!!!!!

7幾年奧運
回復

江江 發表於 2008-5-6 20:08:53 |顯示全部樓層
每年10月尾都舉行,連續三個星期日
1.維园,屯鬥,離島同日舉行
2.旺角花墟球場,沙田
3.荃灣大球場
由上午10時至下午5時,最好識人可以8時入到,人少可从揀先
回復

cross 發表於 2008-5-6 20:54:54 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-6 14:24 發表

上youtube睇過, 幾正
最愛sazabi造型

有好多舊機, 雖然玩法千篇一律, 但真系開始有SRW的感覺
如果真系出到有31, 真31, V型電磁果D就過癮law.....

um
其實有分別
首先.或者有d槍炮係差唔多.但係我覺得佢每部setting都係有d分別
同埋d招都係有唔同
同埋冇得un
又是另一種玩法
重點係買蚊鋪.她奶奶的貴
我技術差次次都係第四關瓜
回復

gtrnismo 發表於 2008-5-6 22:06:49 |顯示全部樓層

你意思系空中un?

原帖由 cross 於 2008-5-6 20:54 發表

um
其實有分別
首先.或者有d槍炮係差唔多.但係我覺得佢每部setting都係有d分別
同埋d招都係有唔同
同埋冇得un
又是另一種玩法
重點係買蚊鋪.她奶奶的貴
我技術差次次都係第四關瓜 ...

我覺得有好多機簡, 古吾到有turn A
樣怪但其實多D其他野玩下會好D囉

你單打定雙打先, 第4瓜? 我玩都未玩過
街太多人挑喇, 想穩間靜靜地兩個friend玩都難
回復

cross 發表於 2008-5-7 09:06:55 |顯示全部樓層
原帖由 gtrnismo 於 2008-5-6 22:06 發表

我覺得有好多機簡, 古吾到有turn A
樣怪但其實多D其他野玩下會好D囉

你單打定雙打先, 第4瓜? 我玩都未玩過
街太多人挑喇, 想穩間靜靜地兩個friend玩都難 ...

不過好多setting都幾好
飛鳥真果部唔記得叫咩名.真係可以分體變飛機同埋飛盾射
都算似番動畫
回復