花園建圍牆 - 求意見!! (決定用花架)

關閉 [複製鏈接]
作者: maymay靚 發表于 2008-4-18 12:00:46
18709 200
jacky 發表於 2008-4-22 18:28:19 |顯示全部樓層
ARP可以做part time裝修師傅
回復

maymay靚 發表於 2008-4-22 18:31:38 |顯示全部樓層
係喎...  不如幫我起牆..  不過要平平平 喎
回復

jacky 發表於 2008-4-22 19:00:15 |顯示全部樓層
maymay靚係度壓價
回復

maymay靚 發表於 2008-4-22 23:07:49 |顯示全部樓層
唔好咁講....   慳檢係美德呀
回復

maywong918 發表於 2008-4-23 02:16:15 |顯示全部樓層
另一 option, 去BD查圖側,如果圖上無此牆,可以玩大D,告發佢:潛建! 拆左佢幅牆!
回復

maymay靚 發表於 2008-4-23 09:35:44 |顯示全部樓層
玩到咁大....  我要返工無時間喎, E+ 思想鬥爭緊---整唔整 lo....
回復

arp 發表於 2008-4-23 11:06:18 |顯示全部樓層
我唔識架, 我呢d網上談兵炸.......
發保膠就最簡單啦......不過冇甘靚羅
我見個有人用廢棄大木箱種花, 都幾靚架
回復

maymay靚 發表於 2008-4-23 13:13:22 |顯示全部樓層
哦!!  但生高左又 (點) 到佢塊牆..   起左就 一勞永逸, 其實我就想既, 但老公意見就...... ,所以好為難!!!!
回復

famoon 發表於 2008-4-23 14:03:31 |顯示全部樓層
我覺得妳都係硬淨d好, 佢哋而家跟本就係恰妳唔會反抗, 佢啤妳, 妳咪問佢「咩事呀?!」, 倒水落妳度咪出聲鬧過去囉, 果度又唔係高樓大廈, 一佰幾十戶就話無得查係邊個做啫...

妳仲有咁多好鄰居, you're not alone, 唔怕企硬少少喎.
回復

arp 發表於 2008-4-23 14:12:42 |顯示全部樓層
http://forums.plant-seeds.idv.tw/showthread.php?t=78867
http://forums.plant-seeds.idv.tw/showthread.php?t=49605
http://forums.plant-seeds.idv.tw/showthread.php?t=81867

參考下台灣果邊......要log on 先見到圖架,
人地都係用木箱, 加d心思可以set得好靚
回復

maymay靚 發表於 2008-4-23 14:24:34 |顯示全部樓層
回復

maymay靚 發表於 2008-4-23 23:54:14 |顯示全部樓層
我 已(註冊) , 看到了..... 嘩真是大開眼界
回復

maymay靚 發表於 2008-5-8 17:42:56 |顯示全部樓層
參巧各方意見及價錢後, 決定訂造 花架 (鉛水鐵),  以花架隔離與惡人之牆壁......

回復

ChrisTsui 發表於 2008-5-8 17:47:05 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-5-8 17:42 發表
參巧各方意見及價錢後, 決定訂造 花架 (鉛水鐵),  以花架隔離與惡人之牆壁......1

好似好靚喎
我好鐘意鐵花~
分開一層層,可以擺多d盆裁~
回復

maymay靚 發表於 2008-5-8 17:54:55 |顯示全部樓層
造兩層咋, 因有 5呎長, 太多層放左花會好重... 我家好大風ga...
回復

ChrisTsui 發表於 2008-5-8 17:58:43 |顯示全部樓層
做完後,記得post張相比大家睇o下喎~
回復

maymay靚 發表於 2008-5-8 18:03:05 |顯示全部樓層
都要 10日先起貨,  勿你睇得明我張圖咩?? 個鐵器老闆話我劃得(肉酸) 激死我!!!   其實仲有無地方須要修正呀?
回復

ChrisTsui 發表於 2008-5-8 18:24:46 |顯示全部樓層
原帖由 maymay靚 於 2008-5-8 18:03 發表
都要 10日先起貨,  勿你睇得明我張圖咩?? 個鐵器老闆話我劃得(肉酸) 激死我!!!   其實仲有無地方須要修正呀?

睇得明呀~
你畫o架?仲以為係師傅畫o既tim~
我唔識呢d涉及裝修/工程(?)o既o野,比唔到意見呀~唔好意思
屋企大大小小工程都唔係我理o既
回復

maymay靚 發表於 2008-5-8 18:41:13 |顯示全部樓層
你真係比面, 咁讚我!! 張圖 諗左好耐先拍板.
我拎張圖去鐵器舖好多次請教個老闆, 好在佢唔厭我煩姐
回復

yuwaiman 發表於 2008-5-8 18:46:34 |顯示全部樓層
睇得明, 但咁訂做咪會好貴囉
回復