花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
527938 23879
Cora 發表於 2012-11-1 18:18:34 |顯示全部樓層
各位晚上好,今日忙得很,依家才有空報到:-)

晚上好!  發表於 2012-11-1 22:03
晚上好~  發表於 2012-11-1 19:10
冕上好, 辛苦哂啦~~  發表於 2012-11-1 18:21
回復

purplestar 發表於 2012-11-1 18:19:15 |顯示全部樓層
有無花友今天去了花X掃貨丫?好想知買到咩好野

放工急急腳去買咗c59 and 137 幫同事買. 兩棵苗得5片葉仔咋. 仲見到發叔. ^.^  發表於 2012-11-2 00:28
星星妹妹屋企有大把喎!  發表於 2012-11-1 22:05
花X有新貨,十字苗都系買一送一,真系低  發表於 2012-11-1 20:37
O~訓醒唔記得左TIM~  發表於 2012-11-1 19:11
星期六先得閒去吖~~~  發表於 2012-11-1 18:21
回復

ahhung68 發表於 2012-11-1 18:20:47 |顯示全部樓層
酢漿草之花RIO送出園藝館首席俊男頭髮一小撮抽奬

我都攞d野出來抽獎啦
現徵得園藝館首席俊男同意, 送出"頭髮一小撮",
佢好得意架, 溫差大既時候d頭髮會轉色架,
我自己就極鍾意~

截止時間: 十一月二日5pm

1. 園藝館首席俊男Goodluck20x  ( 支持Rio妹 )
2. N-Blythe (Support with Thanks)
3. 土豆貓 (我想幫佢染髮)
4.  Sergio (支持酢醬草之花)
5. Juna (支持)
6. 八王爺 (進藍發,一定要抽)
7. purplestar (本來都無打算抽, 支持一下 >.<)
8. Dreamer (髮......一定要支持!染前染後都咁有型...@@)
9. HLAM (係乜野黎架? 園藝館首席俊男既? 我都要抽下^.^ 呢兩日冇上黎睇, 甘多好野, 走雞添!!)
10. tt28 (俊男好呀,抽下先)
11. tomtomtom (屢敗屢戰)
12. saolan (多謝園藝館酢醬草之花RIO,試吓帮佢剪個新髮型先)

我精神上支持酢醬草之花

RIO
小雄, 你都抽丫, 佢D頭髮好少, 買少見少架, 算稀有品:)  發表於 2012-11-1 21:34
回復

noel_tt 發表於 2012-11-1 18:38:38 |顯示全部樓層
13. Noel_tt (我又來,唔知什麼冬冬,最緊要support)
回復

jose666 發表於 2012-11-1 18:47:09 |顯示全部樓層

我都攞d野出來抽獎啦
我自己就極鍾意~

1. 園藝館首席俊男Goodluck20x  ( 支持Rio妹 )
2. N-Blythe (Support with Thanks)
7. purplestar (本來都無打算抽, 支持一下 >.<)
8. Dreamer (髮......一定要支持!染前染後都咁有型...@@)
9. HLAM (係乜野黎架? 園藝館首席俊男既? 我都要抽下^.^ 呢兩日冇上黎睇, 甘多好野, 走雞添!!)
12. saolan (多謝園藝館酢醬草之花RIO,試吓帮佢剪個新髮型先)
13. Noel_tt (我又來,唔知什麼冬冬,最緊要support)
14.  jose666 (THANKS)

回復

八王爺 發表於 2012-11-1 18:52:10 |顯示全部樓層
GOODluck20x 發表於 2012-11-1 05:52
植髮前...同.後係差一大節..haha

哩個南瓜頭就是進發?
回復

jose666 發表於 2012-11-1 18:52:29 |顯示全部樓層

差D錯失抽獎機會TIM~~ (冇人幫, 唯有靠自己啦~)

土豆貓  詩詩吳好吳開心,抽到我送俾你·  發表於 15 分鐘前
講下笑啫~

詩詩吳好吳開心,抽到我送俾你·  發表於 2012-11-1 22:27
回復

tomtomtom 發表於 2012-11-1 18:59:28 |顯示全部樓層
purplestar  Tomtom,你唔駛抽便可以得到首席俊男親手將宝贵髮絲送上!真係羡慕死人啦!  發表於 半小時前

GOODluck20x  屢敗屢戰 <--- 就憑e句 , 抽吾到我寄比你 ^^  發表於 1 小時前

我唔客氣喇,多謝哂

咁我萬一抽到就攞出來再抽過啦
回復

小野貓 發表於 2012-11-1 19:40:17 |顯示全部樓層

我返黎啦~
菜都照放~

Juna  棵菜生得好靚喎
多謝你欣賞佢D葉丫~不過唔可以比葉你啦~

saolan  好靓好壮,加光加肥就好快又花花睇
多謝丫~剛剛花謝左~不過唔使加肥啦~佢~又出花苞啦~攪到我無得換盆~

saolan  剛剛出完花花又再有花苞? 你一定锡嗮佢喇!
我只想同佢換盆~

ahhung68  好過我啲捲心菜啦~~~
捲心菜我都有~

Dreamer  喵喵,點解你d 相總係迷迷矇矇既?
較極都係咁~

Juna  多謝你欣賞佢D葉丫~不過唔可以比葉你啦<---係戈棵?唔緊要,我無所謂架。
十字花黎架~等佢有芽先啦~

Juna  較極都係咁<---試下用ps調下。相機就調對比(光度)
我中左招丫~激c我啦~

Juna  原來係十字,以為係想要戈棵 :)  
十字都比你啦...不過唔係比葉你囉~

土豆貓  菜都锦靓,你俾咩佢食·
我只係比花寶2號同HI-FRESH~仲唔係成日都有架~

Workingbee  棵菜綠得好靚, 葉序又靚
現場睇仲靚~原來平葉容易過種縐葉...d縐葉開完花好鬼亂~又容易打理~

你中左咩招?  發表於 2012-11-1 23:59
哇哇哇! 多謝小喵。好開心呀!  發表於 2012-11-1 23:58
啲菜好齊整正喎!  發表於 2012-11-1 23:47
棵菜綠得好靚, 葉序又靚  發表於 2012-11-1 22:28
菜都锦靓,你俾咩佢食·  發表於 2012-11-1 22:09
回復

jose666 發表於 2012-11-1 19:43:58 |顯示全部樓層

鍾意食既人注意:

維景酒店三文魚含沙門氏菌
停一停諗一諗 隨時食魚變食菌
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20121101/18054370

食安中心公佈9月份食物安全報告,有12個樣本不合格,包括旺角維景酒店雅敍閣一個三文魚刺身樣本,含有可致腸胃不適的沙門氏菌;粉嶺花都廣場豆漿大王的豆漿,每毫升含5.2萬個大腸桿菌,超標510倍。食安中心已向店舖發出警告信。

食安中心要求停售及銷毀

食安中心的9月份食物安全報告顯示,旺角維景酒店雅敍閣一個三文魚樣本,驗出25克三文魚中含有可引致腸胃不適的沙門氏菌,超出可接受水平。
其他不合格樣本,包括五個Kimji草莓味冰棒,驗出每克含有1,700至2,300個大腸菌群,超標最多22倍。粉嶺豆漿大王的豆漿,每毫升含有5.2萬個大腸桿菌,超標510倍。
上水名都中心惠康超市出售的一個急凍青衣魚柳,含有0.82ppm的重金屬雜質汞,超標約五成。九龍南山邨商場平記一款草菇,驗出含有除害劑樂果及氧樂果,含量分別約15ppm及1.4ppm,經風險評估後屬不適宜食用。上述兩個有問題的樣本,若長期食用不排除會影響神經系統。泛后甜品的白果腐竹糖水每毫升含有10萬個蠟樣芽胞桿菌,剛超出標準。
食安中心表示,已要求有關店舖停售及銷毀有問題食品,若有足夠證據會提出檢控。維景酒店餐飲部經理岑先生表示,有問題的三文魚樣本於8月抽查,食安中心於9月再抽查樣本,證實合格;酒店有定期檢查雪櫃等設施,並沒接獲客人投訴。

超標510倍大腸桿菌好得人驚喎~  發表於 2012-11-1 23:23
腐竹糖水都有事  發表於 2012-11-1 22:11
好彩我唔食魚生~~  發表於 2012-11-1 21:08
回復

jose666 發表於 2012-11-1 19:49:41 |顯示全部樓層
回復

ahhung68 發表於 2012-11-1 21:32:11 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-11-1 18:52
哩個南瓜頭就是進發?

多謝王爺 鞠躬.gif 多謝帶金媽 鞠躬2.gif

RIO  嘩, 你好有抽獎運哩^^
Juna  恭喜
土豆貓  幫主行完個大運番黎就真係好掂喎

王爺份禮物唔係我抽中, 而係帶金媽抽到而轉贈俾我架 ^^  

幫主行完個大運番黎就真係好掂喎  發表於 2012-11-1 22:14
恭喜  發表於 2012-11-1 22:09
RIO
嘩, 你好有抽獎運哩^^  發表於 2012-11-1 21:35
回復

RIO 發表於 2012-11-1 21:39:23 |顯示全部樓層
ahhung68 發表於 2012-11-1 18:20

我都攞d野出來抽獎啦

幫主,
你可能唔like俊男頭髮, 抽中的話,
我送雅樂之舞枝條比你丫, 特別為你打做架

Dreamer  jose666 我見有D叫金枝玉葉既, 係咪一樣架~?? <--- 我以前都有棵金枝玉葉....好似樣呀?!  發表於 8 小時前
jose666  我見有D叫金枝玉葉既, 係咪一樣架~??  發表於 昨天 22:00

一樣架, 有D人叫佢金枝玉葉, 但學名係雅樂之舞.

小野貓  隻喵喵好似我丫~~~我依家嬲爆丫~~~~~~~  發表於 昨天 23:01
貓貓, 做咩嬲爆呀? 唔好嬲, 姐姐錫返

土豆貓  好靓呀!  發表於 昨天 22:15
當然啦, 精心為幫主挑選的

ahhung68  多謝酢漿草之花, 即刻報名 ^^  發表於 昨天 21:45
多謝捧場啊

jose666 我見有D叫金枝玉葉既, 係咪一樣架~?? <--- 我以前都有棵金枝玉葉....好似樣呀?!  發表於 2012-11-2 00:48
隻喵喵好似我丫~~~我依家嬲爆丫~~~~~~~  發表於 2012-11-1 23:01
好靓呀!  發表於 2012-11-1 22:15
我見有D叫金枝玉葉既, 係咪一樣架~??  發表於 2012-11-1 22:00
多謝酢漿草之花, 即刻報名 ^^  發表於 2012-11-1 21:45
回復

ahhung68 發表於 2012-11-1 21:46:49 |顯示全部樓層

我都攞d野出來抽獎啦
我自己就極鍾意~

14.  jose666 (THANKS)
15. ahhung68 (謝謝C9 )

評分

查看全部評分

回復

waiting 發表於 2012-11-1 22:09:50 |顯示全部樓層

我返嚟喇~

土豆貓  你地行錦耐做咩呀?
處理亞囡報名D野, 同埋去銀行, 郵局, 換貨...

ahhung68  快啲食飯喔 ^^
未食飯... I'm waiting...

土豆貓  我見我同事幫個女報幼稚圆都要攪好多野,又烦又辛苦·
in左一間(次級選擇), 已經收到取錄通知, 所以個心都定D. 明天同後天才是戲玉...

RIO
in K1呀? 我細仔in緊N1, e+競爭真係大~"~  發表於 2012-11-2 09:15
幼稚園係首步曲!加油!  發表於 2012-11-2 00:51
WELCOME  發表於 2012-11-1 22:45
我見我同事幫個女報幼稚圆都要攪好多野,又烦又辛苦·  發表於 2012-11-1 22:32
快啲食飯喔 ^^  發表於 2012-11-1 22:16
回復

Workingbee 發表於 2012-11-1 22:15:39 |顯示全部樓層

冇花放, 放下樹先.....惠康牌自家留籽無花果....唔知幾時先有果食呢??

purplestar  由種子種起,種左幾耐有咁大棵呀!好叻喎!  發表於 42 秒前

種左差不多成年啦...呢半年先開始發育

tt28  用種子種好叻,通常都系插枝.  發表於 半小時前

插枝會快D, 我貪得意玩下之麻,都唔知生定死架

ahhung68  我喺西藏食咗一個金蘋果好好味, 留咗三粒核擺咗喺枱面, 今晚返唻發現被人扔咗吖 >.<~~~~~~~  發表於 7 分鐘前

更係阿媽以為係垃圾掉左....:-(

hugopoodle  workingbee大大真是種植高手~  發表於 1 分鐘前

大大?? 講笑咩....高手冇我份,殺手就真

my figs.jpg

更係阿媽以為係垃圾掉左....<..係我老豆吖 >.<~~  發表於 2012-11-1 23:55
workingbee大大真是種植高手~  發表於 2012-11-1 23:26
我喺西藏食咗一個金蘋果好好味, 留咗三粒核擺咗喺枱面, 今晚返唻發現被人扔咗吖 >.<~~~~~~~  發表於 2012-11-1 23:19
用種子種好叻,通常都系插枝.  發表於 2012-11-1 22:46
係喎,種得好靚噃·  發表於 2012-11-1 22:30
回復

小野貓 發表於 2012-11-1 22:40:24 |顯示全部樓層

嬲爆丫~我發現個相機鏡頭裡面有個哄~

土豆貓  抹吴到?
抹唔倒~

Workingbee  影唔影響D相???
應該影嚮倒....多得DREAMER...d相好似係唔係都用左SOFT鏡咁~

malike  發霉定係手指模? 研究清楚先!
唔係指模...個哄係裡面架~

jose666  去換啦~
下午先打去門市同維修部....聽日收工去攪...團購返黎架...真麻煩

Workingbee  傻瓜DC機都有SOFT 鏡FUNCTION?
梗係無啦~激c人~ :@ :@

Workingbee  有冇得換?
5 G

ahhung68  實有保養既, 唔好嬲啦~~
Dreamer  可能鏡頭發霉,有保養嗎?

DC 仔鏡頭裡面有污即..伋霉都好麻煩麻,成組折~

JUna  我老公話你可能俾人搵笨。你睇下點啦。佢話唔得可以去廣州專業維修清潔鏡頭100人仔。即時修
我唔去得咁遠...部機都係買900蚊
無得換或保養唯有自己掏腰包係香港維修~

RIO
嘩, 咁快d攞去換啦, 我老公買相機同鏡一定會call埋fd一齊睇, 驗c咁驗架~  發表於 2012-11-2 09:17
可能鏡頭發霉,有保養嗎?  發表於 2012-11-2 01:20
我老公話你可能俾人搵笨。你睇下點啦。佢話唔得可以去廣州專業維修清潔鏡頭100人仔。即時修。  發表於 2012-11-2 00:06
實有保養既, 唔好嬲啦~~~  發表於 2012-11-1 23:20
有冇得換?  發表於 2012-11-1 23:09
回復

jose666 發表於 2012-11-1 22:48:31 |顯示全部樓層

多謝幫主, 依家公諸同好~~~~~

下低果行, 第三幅係咩嚟?  發表於 2012-11-1 22:57
waiting...  發表於 2012-11-1 22:50
回復

purplestar 發表於 2012-11-1 23:00:16 |顯示全部樓層

各位晚上好!正回家途中,返到去你地又瞓晒Lu!講定晚安先! good night!   

Malike, 土豆貓,—個鈡左右啦!

晚上好吖, 星星姐~  發表於 2012-11-1 23:25
嘩,錦同你講定早抖先啦!  發表於 2012-11-1 23:20
welcome, 星星~  發表於 2012-11-1 23:06
經常夜歸喎!  發表於 2012-11-1 23:02
仲要幾耐先番到呀  發表於 2012-11-1 23:01
回復

jose666 發表於 2012-11-1 23:03:15 |顯示全部樓層
jose666 發表於 2012-11-1 22:48
多謝幫主, 依家公諸同好~~~~~

清楚d~

土豆貓  好靓喎边個影架·  發表於 3 分鐘前
係幫主攞出嚟抽獎既postcard~今日收到~

RIO
真係好靚wor.  發表於 2012-11-2 09:19
風光真係如畫  發表於 2012-11-2 00:09
土豆貓 抽到係咪有帮主親筆签名架?<...有唇印添吖 ^^  發表於 2012-11-1 23:24
你影出唻好似仲靚過啲postcard咁既~@@"  發表於 2012-11-1 23:22
抽到係咪有帮主親筆签名架?  發表於 2012-11-1 23:19
回復