花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
527953 23879
RIO 發表於 2012-10-31 20:49:45 |顯示全部樓層

Happy Halloween

土豆貓  就係今朝你話係日本買既?好靓呀!  發表於 12 分鐘前
係啊, 第2幅南瓜火車就係日本買架
Dreamer  第一幅 南瓜少爺造型.........正斗!  發表於 半小時前
南瓜少爺係酒店裝飾, 個朝食早餐無帶相機入去影, 之後返轉頭係門口影咋~
ahhung68  慢姓折塊落~~~  發表於 21 秒前
嚇C, 我以為你話我慢姓折................落
Sergio  靚靚  發表於 2 分鐘前
多謝靚靚賞分

哥,整整一年時間, 佢D頭髮密咗好多呢~

好可愛呀!  發表於 2012-10-31 22:54
你糸 keep 得好好多law  發表於 2012-10-31 22:13
慢姓折塊落~~~  發表於 2012-10-31 21:56
靚靚  發表於 2012-10-31 21:55
就係今朝你話係日本買既?好靓呀!  發表於 2012-10-31 21:37

評分

查看全部評分

回復

tt28 發表於 2012-10-31 21:00:06 |顯示全部樓層

Juna:熊貓曲奇餅咭一張抽獎

明天11月1日下午兩點截止

1. 土豆貓 (我排我排)
2. 小野貓 (我排我排我排)
3. fafa18b (我又黎)
4. anhiwan (唔好漏左我 )
5. siuhamster (THANKS)
6. 肥鴨  ( 我一定支持Juna 姐姐 >.o<)
7. N-Blythe (thanks)
8. Dreamer (我排.....因我至八....^^)
9. Workingbee (唔知係乜餅CARD, 抽左先算)
10. ahhung68 (我排第十, 因我十全十美 )
11 . 適少少 (嘻嘻 ... 等我做明燈) 抽獎運, 實冇我份 ^^
12. saolan  (多謝Juna,我又玩吓先)
13. 劍狼 (thx!)
14.  jose666 (Thanks)
15.  purplestar (THANKS)
16.  Sergio (THANKS)
17.  Louky (thanks)
18.  tt28(我又排可以嗎)

晚上好丫~  發表於 2012-10-31 22:47
當然可以啦!歡迎你呀!人多仲開心啦  發表於 2012-10-31 21:40
越多人抽, 越是興奮 ^^  發表於 2012-10-31 21:01
回復

適少少 發表於 2012-10-31 21:06:27 |顯示全部樓層

8. Dreamer (我排.....因我至八....^^)
9. Workingbee (唔知係乜餅CARD, 抽左先算)
11 . 適少少 (嘻嘻 ... 等我做明燈) 抽獎運, 實冇我份 ^^
19,  黃太  ( 適少少代排 )

多謝你丫~少少~我已經攞左新奶奶自制既臘肉丫~yammy~^^~  發表於 2012-10-31 22:46
唔該晒  發表於 2012-10-31 22:05

評分

查看全部評分

回復

wilson11 發表於 2012-10-31 21:26:11 |顯示全部樓層

20. wilson11 (THX)

土豆貓  锦你好日日入黎啦!收到無?

你講到聲要我日日入黎, 我點敢SAY NO

Sergio  好耐無見la, Sergio, 你好嗎? <---我好呀! 棵玫瑰你幫佢開枝散了葉未呀?  發表於 29 秒前

11伯伯太懶了, 未, HAHA

DORA  11 哥你好!

DORA 常務你好

Sergio  11哥你好

好耐無見la, Sergio, 你好嗎?

適少少  唔制呀, 比 11 伯伯入嚟 , 佢又會瘋魔萬千少女架  發表於 3 分鐘前

比你激暈就真, 心血少a

適少少  11 唔丙唔壯健架 ^^  發表於 6 分鐘前

講得好

土豆貓  11,你黎左呀?好開心啊!歡迎你呀!得閒多d入黎啦!  發表於 6 分鐘前

有土豆貓之處當然有11 la, 哈哈

saolan  少少你唔好咁對11伯伯喇

同意, 阿伯都蝦

適少少  哈哈...原來係前輩, 你真係小丙了 ^^  

吾敢吾敢

saolan  嘩,前輩都参加, 真高興!

襯熱鬧ma, 叫我11得ga la, haha

歡迎你黎玩丫~晚上好丫~  發表於 2012-10-31 22:45
嘩!東北季候風吹左孖一入嚟  發表於 2012-10-31 22:27
係真吴係呀?  發表於 2012-10-31 22:25
锦你好日日入黎啦!收到無?  發表於 2012-10-31 22:07
好耐無見la, Sergio, 你好嗎? <---我好呀! 棵玫瑰你幫佢開枝散了葉未呀?  發表於 2012-10-31 22:02
回復

noel_tt 發表於 2012-10-31 21:41:47 來自手機 |顯示全部樓層

21. Noel_tt (試下運氣)

==================================
回土豆貓: 當然要支持下。

喵~歡迎你黎玩丫~  發表於 2012-10-31 22:44
又 1 達人 ^^  發表於 2012-10-31 21:48
好野,達人都入黎一齊玩·  發表於 2012-10-31 21:47
有排隊好運跟住嚟  發表於 2012-10-31 21:45
回復

tomtomtom 發表於 2012-10-31 21:47:56 |顯示全部樓層

22. tomtomtom (我又搏吓, thanks)

土豆貓  紫椰菜花先生祝你好運啊!  

適少少  好野, 越玩越熱鬧, 3 湯 勝 !!!  

多謝先

喵~晚上好丫~  發表於 2012-10-31 22:44
喵~晚上好丫~  發表於 2012-10-31 22:44
紫椰菜花先生祝你好運啊!  發表於 2012-10-31 21:50
好野, 越玩越熱鬧, 3 湯 勝 !!!  發表於 2012-10-31 21:50
回復

noel_tt 發表於 2012-10-31 21:52:54 |顯示全部樓層

入這裏真係好鬼高興和驚喜

多謝大家

回:各花友,我會多D入來,攪攪振,冇幫親。哈哈

酄迎你黎玩丫~  發表於 2012-10-31 22:43
多啲唻吖~~ 失驚無神有抽獎架 ^^  發表於 2012-10-31 22:05
呢度個個都玩得好開心  發表於 2012-10-31 22:00
開心錦你就多d入黎啦!  發表於 2012-10-31 21:57
係個個都生鬼 !  發表於 2012-10-31 21:55
回復

hugopoodle 發表於 2012-10-31 21:58:11 |顯示全部樓層

23. hugopoodle (等我又來湊熱鬧~)

你吴乖呀,好耐無入黎啦!不過都祝你好運動!113见!  發表於 2012-10-31 22:10
祝你好運~  發表於 2012-10-31 22:04
回復

ahhung68 發表於 2012-10-31 21:59:20 |顯示全部樓層

咦~ 我都唔醒起, 我有牙簽一包, 遲啲都搞抽獎先

Sergio  你留番自插啦!  
你奬品歧視

Workingbee  如果唔自插,留番黎陪你自己支牙簽玩!  
可以彈牙簽, 好好玩架

土豆貓  有佢扲拎出黎抽啦,到時肯抽既咪係幫主既die hard fans囉
我哪有咧~~

Sergio  Workingbee 如果唔自插,留番黎陪你自己支牙簽玩! <--- 笑爆咀! 原來阿bee見過幫主支牙簽. wahahahaha
解釋

Sergio  可以彈牙簽, 好好玩架 <--- 你不如話兩支牙簽用來比試..... 睇下邊支嬴. 笑鬼死~~
PMYS

Workingbee  彈你自己支牙簽仔,唔疼咩?
PMYS

Sergio  PMYS <--- 解釋  
P_ _ _ _ _  M_ _ _ Y_ _ _ S _ _ _ _ _

Sergio  P_ _ _ _ _ M_ _ _ Y_ _ _ S _ _ _ _ _ <--- 唔知你up 嘜!  
估中獎你小小禮品~~

Sergio  估中獎你小小禮品~~ <--- 我唔估! 留比你個die heart fans 豬豬.
咁我直接話俾你知啦~ Please Mind Your Speech. 呢啲玩笑我唔介意講, 我自己同班朋友亦都經常講啲賤嘢唻開玩笑, 賤過呢啲一千倍一萬倍添, 但喺呢個地方似乎唔係咁合適

小野貓  幫主你夠膽就抽牙簽~你一定要親自頒獎比我喎!
你使乜抽吖, 你要的話, 我成打成打車俾你吖

GOODluck20x  牙簽 e 個 Topic 笑爆左 hahaa
係咪掩住半邊咀笑先?

siuhamster  幫主係咪真係玩抽牙籤先..係真要親手頒獎架喎
你想"昆"我113出唻? 我唔會上當既

purplestar  小雄子幫主,我唔會歧視你D寶貝牙簽既,你夠薑拎出黎抽,重要親手頒奬,我實排隊抽啦!:
小雄子? 誰是小雄子?

GOODluck20x  係咪掩住半邊咀笑先? <--- 都糸得啖笑la~ 如冇ching 咁有趣o既 Topic , 又點令 beebee 同 Sg 妹有空間發揮呢 . ^^
呢啲嘢私底下發揮好啲, 怕嚇親啲保守派人士咧

GOODluck20x  for fun 遮 , 吾好太在意
我不在意, 我講嘢再重口味都得吖, 不過唔係喺呢度咋嘛

for fun 遮 , 吾好太在意  發表於 2012-11-1 00:01
係咪掩住半邊咀笑先? <--- 都糸得啖笑la~ 如冇ching 咁有趣o既 Topic , 又點令 beebee 同 Sg 妹有空間發揮呢 . ^^  發表於 2012-10-31 23:36
小雄子幫主,我唔會歧視你D寶貝牙簽既,你夠薑拎出黎抽,重要親手頒奬,我實排隊抽啦!:P  發表於 2012-10-31 23:31
幫主係咪真係玩抽牙籤先..係真要親手頒獎架喎  發表於 2012-10-31 23:15
牙簽 e 個 Topic 笑爆左 hahaa  發表於 2012-10-31 23:05
回復

DORA 發表於 2012-10-31 22:02:35 |顯示全部樓層

我返黎喇!

----------------
Sergio  Welcome!  ------> thanks!
ahhung68  娜姐抽咗未吖? ------> 未呀!聽日先喇!
siuhamster  WELCOME BACK  ------> thanks!
小野貓  歡迎多多你返黎丫~  ------> 多謝喵喵!
Cora  HELLO!  ------> Cora 你好!
土豆貓  抽獎加油努力一定中!  ------> 承你貴言!
適少少  快D排隊啦~  ------> 聽日先啦!
purplestar  歡迎回來,快去抽奬啦  ------->用手機好麻煩,聽曰先啦:)

歡迎回來,快去抽奬啦  發表於 2012-10-31 23:27
WELCOME BACK  發表於 2012-10-31 23:15
歡迎多多你返黎丫~  發表於 2012-10-31 22:43
HELLO!  發表於 2012-10-31 22:26
抽獎加油努力一定中!  發表於 2012-10-31 22:11
回復

waiting 發表於 2012-10-31 22:06:06 |顯示全部樓層
我都返嚟喇~

WELCOME BACK  發表於 2012-10-31 23:15
MISS今晚有無乖乖地少食多餐呀  發表於 2012-10-31 22:58
HELL0!食飯未呀?  發表於 2012-10-31 22:30
Welcome back!  發表於 2012-10-31 22:29
又有勁抽呀!  發表於 2012-10-31 22:11
回復

waiting 發表於 2012-10-31 22:13:06 |顯示全部樓層

23. hugopoodle (等我又來湊熱鬧~)
24. waiting (嘩! 我個囡喜歡食, 我都抽下先~ Thanks~)

老師晚上好丫~  發表於 2012-10-31 22:42
回復

hugopoodle 發表於 2012-10-31 22:16:53 |顯示全部樓層
土豆貓  你吴乖呀,好耐無入黎啦!不過都祝你好運動!113见!

唔係呀, 其實我默默支持大家, 因為近來要帶新同事, 又病咗好耐, 係呀, 其實我隻腳有事, 暫時係唔可以做劇烈運動呀~

多謝大家關心, 都係太忙, 休息唔夠就易病同好唔哂囉~

malike  病咗? 咩事? 好晒末?

老大, 你知我身子弱, 日日靠把聲搵食, 攪到無哂氣, 星期六我應該都係一個殘樣出來, 希望唔會嚇親大家

ahhung68  真係好耐冇見你啦, 你隻腳又有事?

隻腳只係好了3天咁大把, 不過我已經開始習慣與它共處

土豆貓  係噃,你講野錦温柔靠把聲咪揾到好多食·

你仲話我溫柔, 今日我個新同事先話我之前鬧佢, 我莫明奇妙, 不斷反覆思考我幾時鬧過佢呢?
聽完佢講之後我簡直10萬個問號, 而家啲90後, 我真係要好好了解他們

如果好似我兩個仔咁, 成日俾阿媽鬧, 就唔會覺得人地鬧佢  發表於 2012-11-1 09:36
休息多啲啦!  發表於 2012-10-31 23:16
唔好話90後吖, 70後都唔話得吖, 我個"70後新同事"同"舊同事"啲關係都差到爆, 真係煩@@"  發表於 2012-10-31 23:09
依家d90後好難明,大聲少少都話你鬧佢,俾父母縱壞晒!  發表於 2012-10-31 22:45
晚上好丫~  發表於 2012-10-31 22:42
回復

tt28 發表於 2012-10-31 22:53:24 |顯示全部樓層

我會多d走入來玩,歡迎嗎?

土豆貓  歡呀,好歡架,你多d入黎啦!  

多謝你,比多個地方可以識多d朋友

ahhung68  歡迎歡迎~~~~~

多謝

DORA  歡迎歡迎!

多謝

歡迎歡迎!  發表於 2012-10-31 23:13
歡迎歡迎~~~~~  發表於 2012-10-31 23:09
歡呀,好歡架,你多d入黎啦!  發表於 2012-10-31 22:54
回復

小野貓 發表於 2012-10-31 22:57:10 |顯示全部樓層

再黎~

上星期開架

waiting  嘩!
前人種落,後人享福...多謝花花公子之前既分享~

土豆貓  好靓喎!
已經係第三轉花啦,之前係前人分享比我果時轉續出左兩轉花~

ahhung68  喂, 你哋兩個"會長+老師"究竟睇到啲乜吖? 點解我乜都睇唔到既? 唔通我真係盲咗>.<~~~
幫主你講得好................................玄妙播~

ahhung68  我睇到啦~~~靚女野貓, 呢盆乜名堂吖? 會唔會有修葉多吖?
B-man Etna ~~~
葉你都要~你唔係話心灰意冷咩?

土豆貓  幫主,萭聖呀,你睇到d咩呀?吴好嚇我呀!
會長一講...攪到我覺得有D心寒添~

siuhamster  毒毒毒...死左我
聽講話呢個品種好易種~唔怕熱~

DORA  真係好靚呀!幫主你做乜又扮見唔到呀?
其實...我整鬼佢咋...頭先本來一張相..加多張時出左少少意外...停左幾分鐘~
咁啱果時幫主上黎乜都見唔倒...好彩佢無話老師同會長發雞盲咋~

GOODluck20x  貓貓種得好令 ^^
佢易種姐,小的標準形~噴點花色多變~

purplestar  貓貓好靚呀!你仲有好多未放出黎喎
我有好多菜就真~

土豆貓  盆花既形態都好靚呀!
葉炳長左少少~搵緊個位同佢避光

ahhung68  其實...我整鬼佢咋...<<....充公>.<
你真開胃啦~

Juna  好靚靚呀
多謝賞花丫~

saolan  猫猫系咪用新camera影架?
用部新爛鬼DC最細既圖像大小影試影架~
(由自己部電腦)睇下墊住張A4紙,是輕微偏藍綠的,我都懶得調正...直出POST上黎就算

多謝  Ceo   多多   會長   幫主  仲有鴨鴨  賞分丫

猫猫系咪用新camera影架?  發表於 2012-11-1 09:27
好靚靚呀  發表於 2012-11-1 07:46
其實...我整鬼佢咋...<<....充公>.<  發表於 2012-10-31 23:39
DORA 真係好靚呀!幫主你做乜又扮見唔到呀?<...可能真係鬼UM眼吖@@"  發表於 2012-10-31 23:36
土豆貓 幫主,萭聖呀,你睇到d咩呀?吴好嚇我呀!<...頭先真係睇唔到架~~>.<~~  發表於 2012-10-31 23:36

評分

查看全部評分

回復

GOODluck20x 發表於 2012-10-31 23:16:45 |顯示全部樓層

牙簽设有了...狼牙棒有一抽

小野貓  硬唔硬架...硬既借黎插幫主~wahahahahaha~  發表於 19 秒前
貓貓曳曳... 通勝話今日打插不宜..haha

purplestar  小雄子接棒啦!   發表於 23 秒前
星星仲玩...只可以氹..吾可以玩

ahhung68  使唔使咁狼吖~~~  發表於 1 分鐘前
土豆貓  幫主話今日羅蘭節佢都無有怕喎!  發表於 9 分鐘前

哎喲....比你倆個卡住左....走吾甩tim... 放過儍鴨la

鴨ching真係好鍾意狼牙棒喎, 連啲公仔都係既~~~  發表於 2012-10-31 23:58
放過儍鴨la<...唔可以放過, 要自己食一嘢 ^^  發表於 2012-10-31 23:58
使唔使咁狼吖~~~  發表於 2012-10-31 23:39
幫主話今日羅蘭節佢都無有怕喎!  發表於 2012-10-31 23:31
小喵出力D呀!唔洗就住!  發表於 2012-10-31 23:26

評分

查看全部評分

回復

siuhamster 發表於 2012-10-31 23:18:09 |顯示全部樓層
為左星期六可以安心去見大家
我今晚要通宵

加油吖~~  發表於 2012-10-31 23:39
捱通宵好傷咖  發表於 2012-10-31 23:27
努力但吴好做到锦早啦。  發表於 2012-10-31 23:27
你咁乖,星期六一定有驚喜比你啫  發表於 2012-10-31 23:24
咁咪好辛苦囉~  發表於 2012-10-31 23:19
回復

土豆貓 發表於 2012-10-31 23:34:01 |顯示全部樓層
各位早抖啦,明天見!

晚安!  發表於 2012-11-1 00:15
早抖各位!  發表於 2012-10-31 23:42
早抖會長~  發表於 2012-10-31 23:41
早抖, 狹雅麗尖~~~  發表於 2012-10-31 23:40
回復

ahhung68 發表於 2012-11-1 00:06:26 |顯示全部樓層
早抖啦咁多位

晚安!  發表於 2012-11-1 00:15
回復

DORA 發表於 2012-11-1 00:16:07 |顯示全部樓層
各位晚安!
回復