花朋貓友吹水幫 (係吳係貓友都歡迎架)

關閉 [複製鏈接]
作者: 土豆貓 發表于 2012-7-13 11:47:08
527957 23879
Workingbee 發表於 2012-10-31 16:28:28 |顯示全部樓層
una:唔記得左玩抽獎添

熊貓曲奇餅咭一張

明天11月1日下午兩點截止

1. 土豆貓 (我排..因為我最靚女)
2. 小野貓 (我排我排我排)
3. fafa18b (我又黎)
4. anhiwan (唔好漏左我 )
5. siuhamster (THANKS)
6. 肥鴨  ( 我一定支持Juna 姐姐 >.o<)
7. N-Blythe (thanks)
8. Dreamer (我排.....因我至八....^^)
9. Workingbee (唔知係乜餅CARD, 抽左先算)

土豆貓 beebee 麻煩你改一改丫, 我俾奸人所害....幫我delete左"因為我最靚女"..... 會長你又真系好靓女吖嘛,佢又改得好啱啵  發表於 2012-10-31 18:04
土豆貓 beebee 麻煩你改一改丫, 我俾奸人所害....幫我delete左"因為我最靚女"..... 發表於 21 分鐘前 <---------- wbee ching 眼睛係雪亮 , 吾會幫你o架 :D   發表於 2012-10-31 17:02
連我個名都改埋  發表於 2012-10-31 16:42
beebee 麻煩你改一改丫, 我俾奸人所害....幫我delete左"因為我最靚女".....  發表於 2012-10-31 16:37
我都唔知喎?!不過有靚女帶頭沾靚氣....^^  發表於 2012-10-31 16:32
回復

Juna 發表於 2012-10-31 16:42:35 |顯示全部樓層

Juna:熊貓曲奇餅咭一張抽獎

1. 土豆貓 (我排我排)
8. Dreamer (我排.....因我至八....^^)
9. Workingbee (唔知係乜餅CARD, 抽左先算)

8888888888888888  發表於 2012-10-31 17:11
eeeeeeeeeeeeeee  發表於 2012-10-31 17:01
吳該晒 JUNA.....  發表於 2012-10-31 16:46
回復

ahhung68 發表於 2012-10-31 17:28:48 |顯示全部樓層

我又抽

10. ahhung68 (我排第十, 因我十全十美 )

Dreamer  無錯!幫主係+全十美的宅男...^^  
D姐, 宅佬就有我份

適少少  十吓~ 十吓~ ^^  
應該係"被十面埋伏"至啱

也正是.....十全十美的鄰家大男孩!  發表於 2012-10-31 17:56
十吓~ 十吓~ ^^  發表於 2012-10-31 17:40
無錯!幫主係+全十美的宅男...^^  發表於 2012-10-31 17:34
回復

RIO 發表於 2012-10-31 17:29:38 |顯示全部樓層

Juna 其實我好好奇熊貓曲奇餅係點樣架?
可以影張相睇下嗎?
土豆貓  話時話, 禾都吳知係咩樣喎!  發表於 5 分鐘前
但個名就好吸引
ahhung68  你快啲報名啦^^
如果係小熊曲奇餅我就即刻報啦
Dreamer  我都完全冇idea 係咩?!只見撞哂車後.....突然肥鴨的"哈囉喂" idea....衝左出黎...^^  發表於 2 小時前
saolan  個名已经够吸引  發表於 3 小時前

所以好想知佢係咩樣

我都唔知。得張咭。明天傳相你睇下  發表於 2012-10-31 22:36
我都完全冇idea 係咩?!只見撞哂車後.....突然肥鴨的"哈囉喂" idea....衝左出黎...^^  發表於 2012-10-31 17:50
個名已经够吸引  發表於 2012-10-31 17:49
你快啲報名啦^^  發表於 2012-10-31 17:45
話時話, 禾都吳知係咩樣喎!  發表於 2012-10-31 17:39
回復

適少少 發表於 2012-10-31 17:34:37 |顯示全部樓層

11 . 適少少 (嘻嘻 ... 等我做明燈) 抽獎運, 實冇我份 ^^

=====================================================

肥鴨... 婆婆手腳慢, 邊夠後生仔手快腳快吖 ><lll

哈哈...更正了~

婆婆手腳慢唔緊要, 最緊要有機會抽獎 ^^  發表於 2012-10-31 17:48
少少,少左一個十全十美的宅男啊!  發表於 2012-10-31 17:37
你做乜迫左雄ching 出黎..@@''  發表於 2012-10-31 17:35
回復

saolan 發表於 2012-10-31 17:48:49 |顯示全部樓層

11 . 適少少 (嘻嘻 ... 等我做明燈) 抽獎運, 實冇我份 ^^
12. saolan  (多謝Juna,我又玩吓先)

回復

劍狼 發表於 2012-10-31 17:58:11 |顯示全部樓層

13. 劍狼 (thx!)
回復

purplestar 發表於 2012-10-31 18:21:07 |顯示全部樓層

根據可靠線報花X今晩有大量新貨新鲜到!十字苗都係買一送—!有買趁手!

Sergio  我明天去睇下先!  發表於 4 小時前
劍狼  好吸引呀  發表於 3 小時前
jose666  幫我買兩盤呀~  發表於 3 小時前
waiting  好想去...  發表於 23 分鐘前
saolan  真架,想入貨就要快D喇  發表於 1 小時前
<<<<唔好想啦!坐言起行啦!

小野貓  我想買一棵喎~=="  發表於 2 小時前
<<<<買一棵無問題喎,送個棵拎出黎抽囉

Workingbee  幫g我掃拾盤。  發表於 2 小時前
Workingbee  咁堅.....  發表於 4 小時前
<<<< 你成日去魚街睇金魚,自己順便去掃埋都得啦!或者帶多個人一齊起啦!可以掃多D

siuhamster  咩話,十字都買一送一@@  發表於 3 小時前
土豆貓  十字買一送一.....吳係卦.....  發表於 4 小時前
<<<<係真架!可靠線人再三強調!

好想去, 不過今晚約咗人...  發表於 2012-11-1 13:49
好想去...  發表於 2012-10-31 22:16
真架,想入貨就要快D喇  發表於 2012-10-31 21:36
我想買一棵喎~=="  發表於 2012-10-31 20:35
幫g我掃拾盤。  發表於 2012-10-31 20:12
回復

purplestar 發表於 2012-10-31 18:34:24 |顯示全部樓層

我用电話好Q惡攪架,高B

Sergio:  妳親自煮你老味比我食,我實食架!幾時有得食姐,田姐

Sergio: 妳親自煮你老味比我食,我實食架!幾時有得食姐,田姐 <--- 有得食緊預埋你田妹. 不過我唔識煮老味. 你自己煮你老味比你自己食啦.  發表於 2012-10-31 18:58
係喎, 用手機整好麻煩架  發表於 2012-10-31 18:43
阿田妹我越來越鍾意你. KISS KISS  發表於 2012-10-31 18:37
你今天有無食老味呀?  發表於 2012-10-31 18:35
回復

jose666 發表於 2012-10-31 18:45:15 |顯示全部樓層

14.  jose666 (Thanks)
回復

jose666 發表於 2012-10-31 18:47:38 |顯示全部樓層
purplestar 發表於 2012-10-31 18:34
我用电話好Q惡攪架,高B

Sergio:  妳親自煮你老味比我食,我實食架!幾時有得食姐,田姐 ...

你做咩唔排呀~?

我幫你~~

15.  purplestar (THANKS)
回復

jose666 發表於 2012-10-31 18:48:43 |顯示全部樓層
Sergio, 你又做咩唔排呀~?

我幫你~~

16.  Sergio (THANKS)

哗!有無咁啱丫!講埋我想講的 o(^^o)  發表於 2012-10-31 18:59
我想等個LUCKY NO. 18 先排. 不過16都好呀! 謝謝你CC!  發表於 2012-10-31 18:56
回復

jose666 發表於 2012-10-31 18:50:07 |顯示全部樓層
GG, 我幫埋你排~~

16.  Sergio (THANKS)
17.  Louky (thanks)

回復

purplestar 發表於 2012-10-31 18:52:55 |顯示全部樓層
jose666 發表於 2012-10-31 18:47
你做咩唔排呀~?

我幫你~~

Thx 瘠田明天約肥田一号—起去入貨咪得囉!

rgio  你15一定實5得啦......  發表於 3 小時前
<<<<< 15五得咪吳得囉!你16實攞咪得囉!

Sergio 無想點.. 好想CC你抽中. 發表於 23 分鐘前..............同15有咩關係?????  發表於 2012-10-31 20:08
jose666 Sergio 點樣得先? 發表於 3 分鐘前.........咁你想點呀~? <--- 無想點.. 好想CC你抽中.  發表於 2012-10-31 19:43
jose666 Sergio 點樣得先? 發表於 3 分鐘前.........咁你想點呀~? <--- 無想點.. 好想CC你抽中.  發表於 2012-10-31 19:43
Sergio 點樣得先? 發表於 3 分鐘前.........咁你想點呀~?  發表於 2012-10-31 19:27
Sergio -煮番兩味都識掛???? wahahahaha 發表於 1 分鐘前.......冇錯喇, 就係得兩味..........好寡架~  發表於 2012-10-31 19:26
回復

jose666 發表於 2012-10-31 18:57:59 |顯示全部樓層

在萬聖節有雕刻南瓜燈的習俗,這是一則趣味的愛爾蘭的民間傳說。據說有一個名叫傑克的酒鬼,他有一天邀請惡靈來一起喝酒,但喝完後卻沒錢付帳,他就設計要惡靈變成六便士 ( six pennies ) 來付酒錢,可是傑克又沒拿它來付錢,反而用一條銀紙鎮住惡靈讓它出不來。

惡靈苦苦哀求傑克放他出來並答應不來嚇他、騷擾他,於是傑克就它出來,到了第二年萬聖節,惡靈又與傑克達成協議,答應這一年不會來騷擾傑克,但沒過多久傑克就過世了,這時天堂拒絕收容他,傑克只好到地獄報到,可是因為惡靈已經答應他這一年不騷擾他,所以也無法收容傑克

天堂地獄都去不得,傑克怎麼辦呢?而且路實在是太黑了,傑克也找不出路離開,這時惡靈就丟給他一塊已經燒得通紅的煤炭讓他在黑暗的地獄中比較能看清楚路,傑克將這小塊媒炭灰燼放在一個打了許多洞的菜頭當中,好讓它燒久一點。

根據這個傳說,後來愛爾蘭人就用菜頭來製作他們所謂的"傑克燈籠"。但是當移民們到了美國之後,發現新大陸的南瓜比菜頭普遍,於是改為用南瓜雕刻成各種鬼臉,然後在裡面擺蠟燭了,這就是“南瓜燈”的由來。

Sergio  CC 你今天去O黎呀?  發表於 3 分鐘前
有諗過, 冇膽實行~

其實我去過一次都驚呀!請我都未必再去!排隊排到驚!  發表於 2012-10-31 22:53
有諗過, 冇膽實行~ <--- 請我去, 唔洗驚包係我身上. 不過我會企你後面~~~~ XDDDDDD  發表於 2012-10-31 19:16
係喎,呀jack見左好多個halloween  發表於 2012-10-31 19:07
CC 你今天去O黎呀?  發表於 2012-10-31 19:07
迪迪尼好环保,道具用左咁多年  發表於 2012-10-31 19:03

評分

查看全部評分

回復

jose666 發表於 2012-10-31 19:04:37 |顯示全部樓層

田姐田妹梗心靈相通啦~

Sergio  田姐田妹跟瘠田一樣都係心靈相通. 田氏一族  發表於 11 秒前
因瘠田唔夠份量關係, 所以都係爭少少, 未諗到"18"呢個幸運號碼~

purplestar 我好似個傻婆咁喺架巴士度噤住個咀傻笑,想笑又唔可以笑出声真係好辛苦架! <--- 田妹開心就好了. 田姐瘠田也歡喜.  發表於 2012-10-31 19:13
我好似個傻婆咁喺架巴士度噤住個咀傻笑,想笑又唔可以笑出声真係好辛苦架!  發表於 2012-10-31 19:09
田姐田妹跟瘠田一樣都係心靈相通. 田氏一族  發表於 2012-10-31 19:06
回復

jose666 發表於 2012-10-31 19:29:36 |顯示全部樓層

來來去去得我地三兩丁講野, 其他人呢???
...........隨口問下~

早晨詩姐~~~  發表於 2012-11-1 09:39
出哂去嚇人!  發表於 2012-10-31 20:10
用电話回覆好Q煩!  發表於 2012-10-31 20:05
田姐,真係好有pOint丫!  發表於 2012-10-31 20:04
食飯工作撘車睇電視做家務!  發表於 2012-10-31 19:42
回復

Cora 發表於 2012-10-31 20:15:40 |顯示全部樓層
我在呀!大家晚上好呀:-)

晚上好丫~Cora~  發表於 2012-10-31 22:50
晚上好  發表於 2012-10-31 21:54
晚上好  發表於 2012-10-31 21:34
晚上好  發表於 2012-10-31 20:32
晚上好~  發表於 2012-10-31 20:18
回復

jose666 發表於 2012-10-31 20:23:08 |顯示全部樓層
purplestar 發表於 2012-10-31 18:52
Thx 瘠田明天約肥田一号—起去入貨咪得囉!

purplestar  田姐,真係好有pOint丫!  發表於 16 分鐘前
.............星星, 你咁係咩意思呀?? 即係話我冇point啦~

点會呢!你都有你道理,真係得田氏在up!一地花生殻o(^^o)  發表於 2012-10-31 20:33
回復

小野貓 發表於 2012-10-31 20:30:42 |顯示全部樓層

我已經返左黎啦~
我臨走時忍唔住試影左張相
用最細既size影一朵花
阿B好黎睇下勒~
五朵花榭左四朵...呢個係今次最後一朵lu~

下次試下用再大一個size試下!

Cora  貓咪好呀!花花好令喎:-)
RIO  好靚啊, good pick^^
Dreamer  白裏透粉, 含羞答答....
Sergio  靚靚~

多謝你地欣賞丫~
希望佢下次開靚D啦,今次係佢第一次開花丫~

purplestar  好靚呀!放多D!放多D!
剛剛放左啦~上星期剛開架~

多謝 Ceo 幫主 鴨鴨 賞分~

好靚呀~~^^  發表於 2012-11-1 10:56
好靚呀!放多D!放多D!  發表於 2012-10-31 22:54
靚靚~  發表於 2012-10-31 21:54
白裏透粉, 含羞答答....  發表於 2012-10-31 21:09
RIO
好靚啊, good pick^^  發表於 2012-10-31 20:45

評分

查看全部評分

回復