想租地方,有咩好介紹?

作者: duckling 發表于 2008-4-8 14:49:35
11875 90
besthaha 發表於 2008-4-17 23:11:58 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-17 22:06 發表

7千係700尺?
我之前係大圍住過, 700尺都係4千幾, 不過係5年前

係呀,700呀,村屋麻!
呢一兩年d租金升覆真係好勁!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-18 01:02:59 |顯示全部樓層
7千700尺唔貴喇!
回復

FD113 發表於 2008-4-18 01:43:27 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-17 10:52 發表

你隻貓個樣好似嬲爆爆咁嘅? 係咪瞓緊覺比你叫醒唔順超呀?

你就好啦, 貓貓咁乖。
我就橙啦! 我兩隻百厭星最鐘意將我d av掟落街, 之前放係廁所, 就每日幫我全部掟落街, 仲要打埋爪印, 佢地好鬼精有人係到唔掟,  ...

係也,佢係比我整醒架,仲有佢個樣係咁架,佢呀媽生成佢咁...口黑面黑勁串 ,但係佢平時好溫柔架,有時又會好man 咁同另外一隻玩。算係咁啦,無咩搞我d 花花,唔係劏鬼左佢呀 ,有一段時間我都係全部野都用白色泥膠黐實,打爛我好多野架啦,不過依家無啦。
我找地方搬,都係為左佢地,下個目標係村屋,三樓連天台,試下過近大自然既生活...希望貓貓佢地過得開開心心。
回復

duckling 發表於 2008-4-18 10:01:48 |顯示全部樓層
不過我又住唔定個0的,所以都成日搬!其實我住村屋都係想多些空間同自然環境,如果好密,樓對樓那款又唔想。
回復

carlo 發表於 2008-4-18 17:04:10 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-17 10:52 發表

你隻貓個樣好似嬲爆爆咁嘅? 係咪瞓緊覺比你叫醒唔順超呀?

你就好啦, 貓貓咁乖。
我就橙啦! 我兩隻百厭星最鐘意將我d av掟落街, 之前放係廁所, 就每日幫我全部掟落街, 仲要打埋爪印, 佢地好鬼精有人係到唔掟,  ...

我無諗過 d 貓會掟花 tim , 我之前果隻養左大幾年都未試過 d 花會失蹤 !   呢排呢 日唔見花 , 係成盤唔見 ........
回復

ethel 發表於 2008-4-18 17:43:51 |顯示全部樓層

回復 15# 的帖子

係屯門有冇全幢有花園,望山或海
附近少屋<家人唔鐘意嘈>
回復

carlo 發表於 2008-4-22 06:36:06 |顯示全部樓層
原帖由 kim 於 2008-4-17 09:35 發表

你好似搬無耐喎~ 又搬?

11 月就 2 年啦 !
回復

carlo 發表於 2008-4-22 06:41:52 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-17 11:48 發表

你想租定買?
你如果住冇大閘嘅村屋第一樣要知嘅係, 會有變態小偷(專偷內衣褲, 校服, 制服...)
又有d無大志嘅小偷, 偷擺係屋外嘅野(如單車, 燒烤爐...)
我住緊o個到好彩只有變態小偷
自從我擺咗個攝錄機係門口 ...

咁危險 ..........我無諗過會咁 tim ...........

我想搵大圍  > 馬安山 , 近 kcr , 車到門口 ,  有官理就更好 ...... 想買 !
回復

p@g 發表於 2008-4-23 11:39:25 |顯示全部樓層
岩岩至發現呢個帖,

原來咁多人住青衣
不過我都係住青衣
得閒要開個茶聚啦
回復

ChrisTsui 發表於 2008-4-23 12:28:03 |顯示全部樓層
我上網見到我隔離再隔離屋放盤,350萬,全幢2層高,共1200呎,另有露台,600呎天台&花園(我估大約800呎)~
屋旁有一條樓梯行落西貢公路,唔使3分鐘,行去滿x食糖水都係5-6分鐘~
不過泊車麻煩d,唔使比錢,但係要同其他鄰居互相遷就,間屋依家租o左比一家外國人,佢地有兩架車,要前後泊~
間屋可以望到遠海,背後係山,假期有好多行山人士出入~
我介紹過一個同事來睇屋,佢地住慣大廈,佢話好似來到鄉下 又多蚊又靜,車路又窄,但係我自己就好鐘意~
其實住村屋好睇個人喜好,我依家呢間,都搵o左好耐
回復

duckling 發表於 2008-4-24 15:55:37 |顯示全部樓層
假日西貢會唔會好塞車呢?
回復

ChrisTsui 發表於 2008-4-24 16:17:22 |顯示全部樓層
假期我唔覺塞車,我放假通常兩三點左右落市中心食晏,交通好順暢(其實行落去都係10分鐘左右,不過我超懶),但好難搵到咪表位泊車~
食完晏多數出城,沿路都唔塞車,夜晚十一二點返屋企,更加冇問題~
我唔知朝早會唔會塞,因為我朝早好少出街
回復

duckling 發表於 2009-1-12 16:47:30 |顯示全部樓層
又係我迷茫的鴨仔‥‥‥提出呢個post的鴨仔呀………搵左大半年,都未搵到合心水的……都係錢問題....樓按問題....不過而家都有眉目。
1)買樓唔租樓
2)銷定林村、汀角(荔枝山真係好喜歡,可惜太貴,我會努力搵錢)
3)天台/花園,這個絕不退讓

大家祝福我搵到好屋!!
回復

BanbieChan 發表於 2009-1-12 16:52:24 |顯示全部樓層
祝福你成功
回復

藍天使 發表於 2009-1-12 17:03:07 |顯示全部樓層

荔枝山呢排有新盤, 當然係貴到飛起, 三樓開價都二百八.  依家d 新既村屋都貼住私人樓價錢, 要平d 就要買二手.
回復

貓后 發表於 2009-1-12 17:13:58 |顯示全部樓層
荔枝山呢排有新盤, 當然係貴到飛起, 三樓開價都二百八.  依家d 新既村屋都貼住私人樓價錢, 要平d 就要買二手.
藍天使 發表於 2009-1-12 17:03

二百八不如買加D錢買錦繡好過
回復

虛宿寶瓶 發表於 2009-1-12 17:30:59 |顯示全部樓層
村屋三樓連天台要二百八?唔係嘛?
回復

maggielawkm 發表於 2009-1-12 17:31:58 |顯示全部樓層
二百八不如買加D錢買錦繡好過
貓后 發表於 12-1-2009 17:13

二百八買到錦繡咩 ?!
回復

oneonewe 發表於 2009-1-13 09:19:05 |顯示全部樓層
尋日經過地產見到有間 315
加少少就買到~
回復

藍天使 發表於 2009-1-13 11:18:04 |顯示全部樓層
村屋做複式, 當正係獨立屋咁賣.
回復