想租地方,有咩好介紹?

作者: duckling 發表于 2008-4-8 14:49:35
11826 90
大家有無咩好提議?我想搬屋!
本來住開粉嶺,環境(我指空氣及自然環境 )轉差,所以想搵屋搬!
1. 又想有個地方種下花 ,即係有空地或天台啦!
2. 下車後十分鐘腳程為合
3. 唔想住返粉嶺啦!有d遠!
everydayfan 發表於 2008-4-8 15:44:41 |顯示全部樓層
元朗有好多村屋~ 我住近西鐵站20分鍾腳程, 租金超平!
回復

heiheimama 發表於 2008-4-8 16:01:17 |顯示全部樓層
住我隔離屋啦,大埔荔枝山,開揚山境,步行落大埔墟火車站15分鐘,或一程2分鐘小巴.地下連花園,4年樓,700呎三房,花園約300呎,已經有草皮地及幾棵果樹.最緊要係,同我做鄰居,如果去旅行會有人幫你淋花!~
回復

藍天使 發表於 2008-4-9 15:06:09 |顯示全部樓層
我以前都係住粉嶺, 空氣真係唔多好, 成日都有一連煙包圍住咁.  依家搬左去大埔, 希媽果頭, 四維多樹木, 空氣好左好多, 屋企人既鼻敏感明顯好左, 15分鐘行出火車站, 希媽果邊好正, 不防去睇下.
回復

heiheimama 發表於 2008-4-9 15:08:33 |顯示全部樓層
原帖由 藍天使 於 2008-4-9 15:06 發表
我以前都係住粉嶺, 空氣真係唔多好, 成日都有一連煙包圍住咁.  依家搬左去大埔, 希媽果頭, 四維多樹木, 空氣好左好多, 屋企人既鼻敏感明顯好左, 15分鐘行出火車站, 希媽果邊好正, 不防去睇下. ...

哈哈哈,你睇我同天使就知道大埔人傑地靈啦!~
回復

loklok 發表於 2008-4-9 15:20:47 |顯示全部樓層
住我度啦,上水坑頭村,地下連萬呎花園
回復

charlie 發表於 2008-4-9 16:08:38 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-8 16:01 發表
住我隔離屋啦,大埔荔枝山,開揚山境,步行落大埔墟火車站15分鐘,或一程2分鐘小巴.地下連花園,4年樓,700呎三房,花園約300呎,已經有草皮地及幾棵果樹.最緊要係,同我做鄰居,如果去旅行會有人幫你淋花!~ ...

希媽, 你果哩到幾錢呀?? (租/賣)
如果搭紅van係街市落好定廣福落好呀??
其實你果到係咪近山頂花園的? thanks
回復

noel 發表於 2008-4-10 10:23:10 |顯示全部樓層
我都想知租幾多...
回復

heiheimama 發表於 2008-4-10 12:45:26 |顯示全部樓層
原帖由 charlie 於 2008-4-9 16:08 發表

希媽, 你果哩到幾錢呀?? (租/賣)
如果搭紅van係街市落好定廣福落好呀??
其實你果到係咪近山頂花園的? thanks

我...如果詳細講,咪全世界都知我住邊?

總之在荔枝山是比較近火車站那邊,行得到.

得綠van搭,停火車站及大埔墟.

業主係想賣,開$248萬.不過呢排樓市不穩,唔知佢會唔會考慮租.~

如果真的要詳細資料,請pm我.不便在這公開講.~
回復

tata 發表於 2008-4-10 12:59:46 |顯示全部樓層
$248萬???係地下連花園呀???都幾貴喎....錦田啲平啲
回復

藍天使 發表於 2008-4-10 14:51:37 |顯示全部樓層
依家有d 新盤好貴, 我最近睇過大埔工業村對面一個村屋盤, 有管理, 3樓連天台開成300萬, 仲有$1.2/1.3管理費, 車位一千
回復

Fonica 發表於 2008-4-10 14:58:05 |顯示全部樓層
係呀,最近我住嗰條村係咁起,係咁起,一幢三層全新賣1,200萬...竟然都有人買
回復

藍天使 發表於 2008-4-10 15:12:28 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-4-10 14:58 發表
係呀,最近我住嗰條村係咁起,係咁起,一幢三層全新賣1,200萬...竟然都有人買

村屋當豪宅賣
回復

mandy 發表於 2008-4-11 04:15:22 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-10 12:45 PM 發表

我...如果詳細講,咪全世界都知我住邊?

總之在荔枝山是比較近火車站那邊,行得到.

得綠van搭,停火車站及大埔墟.

業主係想賣,開$248萬.不過呢排樓市不穩,唔知佢會唔會考慮租.~

如果真的要詳細資料,請pm我.不便在這公開講.~ ...

原來我同你係鄰居黎嫁  
回復

向日葵2 發表於 2008-4-11 22:15:25 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2008-4-8 03:44 PM 發表
元朗有好多村屋~ 我住近西鐵站20分鍾腳程, 租金超平!

係呀,,,我住屯門,,,,剛續約,,,,要成五千呀,,,,
我都想住村屋可種花

元朗有乜好介紹,,,,同埋係幾大幾錢呀,,,,等我年轉租村屋
回復

duckling 發表於 2008-4-12 13:25:04 |顯示全部樓層
如果可以住係希希媽媽0個到,都唔錯,有個愛花的鄰居,實在正

不過我估大家都估到希媽0個到係邊啦!我估租都要起碼7000大元,我們這些貧賤夫妻 ,無咩錢……
回復

蛀米虫 發表於 2008-4-13 11:03:04 |顯示全部樓層
原帖由 向日葵2 於 2008-4-11 22:15 發表

係呀,,,我住屯門,,,,剛續約,,,,要成五千呀,,,,
我都想住村屋可種花

元朗有乜好介紹,,,,同埋係幾大幾錢呀,,,,等我年轉租村屋

如果近西鐵近元朗市, 可以搵下西鐵站附近的村, 好多選擇.
回復

variable 發表於 2008-4-13 12:59:15 |顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

其實想問下元朗果一帶係唔係比較雜?
都係聽返黎
回復

duckling 發表於 2008-4-13 21:05:47 |顯示全部樓層
我都有聽過有關元朗村屋d恐怖的故事(不是鬼故),而是恐嚇之類!
回復

蛀米虫 發表於 2008-4-14 16:15:05 |顯示全部樓層
我又未聽過por~ 睇你住邊la~
回復

12345下一頁