想租地方,有咩好介紹?

作者: duckling 發表于 2008-4-8 14:49:35
11874 90
ハマナス 發表於 2008-4-16 18:19:10 |顯示全部樓層
原帖由 FD113 於 2008-4-16 15:58 發表

真係幾好喎,前門有無大花園架? 係咪細過後花園? 有無車位提供架? 我都係青衣居民呀!

我住後座, 你見到o個個係我大門(得一個門口), 前座花園細d。車位租咪有囉!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-16 18:25:05 |顯示全部樓層
原帖由 FD113 於 2008-4-16 16:00 發表
ハマナス
圍欄太低,你d 貓 貓 有無跳出去玩呀?

太低咩? 我覺得好好喎(我老公整架)! 我唔比兩隻百厭星出街玩架!
你住邊樹?
回復

FD113 發表於 2008-4-16 18:58:21 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-16 18:25 發表

太低咩? 我覺得好好喎(我老公整架)! 我唔比兩隻百厭星出街玩架!
你住邊樹?

我住係南橋那邊的屋苑,我也有兩隻百厭星,如果有多些大自然空間比佢地走下,應該佢地會開心d,自己又可以種多d花花草草,所以很想找個好地方搬。
回復

ハマナス 發表於 2008-4-16 19:04:45 |顯示全部樓層
我搬咗入來三年多都仲未攪清楚邊條係南橋, 邊條係北橋
貼下你兩隻百厭星d相來睇睇
回復

FD113 發表於 2008-4-16 23:33:33 |顯示全部樓層
這是我其中一隻百壓星,佢最鍾意賞花,佢只係單睇,聞下,有時會對著花花睡覺
另外一隻就唔係啦~,有香味就用花擦身,成盆花比埋佢囉,不過近期無同佢影相喇。

回復

besthaha 發表於 2008-4-16 23:50:23 |顯示全部樓層
請問如果租的話,價錢會幾多?
近排租價升得好緊要!
有冇免佣放租?
回復

襲人 發表於 2008-4-16 23:51:48 |顯示全部樓層
@0@....有養貓貓真好
有花園仲好
ハマナス 你花園咁靚好丫.....有機會搞個茶聚丫~
回復

carlo 發表於 2008-4-17 01:51:32 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-16 12:13 發表

好近喎, 係正對面, 得閒黎坐坐, 講下花經, 貓經
二樓百六萬唔抵, 年頭有個銀主都係百四咋, 仲要係地下, 可惜我知道時已經太遲
係呀! 一年到晚都有人搬出搬入 ...

我都搵緊村屋 , 可唔可以介紹下 ?
回復

duckling 發表於 2008-4-17 09:21:47 |顯示全部樓層
話!原來有咁多花友都搵屋!我地加埋已經有成條村囉!
回復

jellyfishy 發表於 2008-4-17 09:35:55 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-4-17 01:51 發表

你好似搬無耐喎~ 又搬?
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 10:52:50 |顯示全部樓層
原帖由 FD113 於 2008-4-16 23:33 發表
這是我其中一隻百壓星,佢最鍾意賞花,佢只係單睇,聞下,有時會對著花花睡覺
另外一隻就唔係啦~,有香味就用花擦身,成盆花比埋佢囉,不過近期無同佢影相喇。

32123 ...

你隻貓個樣好似嬲爆爆咁嘅? 係咪瞓緊覺比你叫醒唔順超呀?

你就好啦, 貓貓咁乖。
我就橙啦! 我兩隻百厭星最鐘意將我d av掟落街, 之前放係廁所, 就每日幫我全部掟落街, 仲要打埋爪印, 佢地好鬼精有人係到唔掟, 兩日掟咗三次(花友分享比我d葉全軍覆沒, 攪到我勁唔好意思)後來我買咗個箱擺花, 事情先告一段落。
前晚我又新整咗個架擺av, 佢掟唔到落街, 但就將棵花全棵拔出黎, 仲要一日兩餐, 第一次係瞓緊覺; 第二次係我出花園淋花(前後唔夠10分鐘), 好彩嘅係佢淨係攪到最底層o個三盆, 唉...煩死
打又打過, 鬧又鬧過, 都冇用, 而家瞓覺同冇人係屋企時只好鎖佢地係房先, 直至我諗到解決辦法為止...
回復

蛀米虫 發表於 2008-4-17 11:04:45 |顯示全部樓層
唔通貓貓會呷花醋
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 11:26:54 |顯示全部樓層
原帖由 besthaha 於 2008-4-16 23:50 發表
請問如果租的話,價錢會幾多?
近排租價升得好緊要!
有冇免佣放租?

係咪問我?
半間$4000-$5000
前兩個月有間租$5000(好貴, 雖然冇豪裝, 但全屋,廚廁都新整), 今個月有間$4000(佢話識人先咁平, 但以我所知係搭上搭, 唔算識), 有間入d$4200(執得幾靚, 但對正祠堂, 雖然我唔迷信, 我諗夜晚都好似好恐怖), 我以上講的已全部租出。我li頭有幾條村, 我都可以幫你八吓, 但我通常都係八到我住緊o個條村d野, 有興趣咪過來睇睇
我li頭d村屋九成九都係免佣, 貼紙招租, 不經地產。
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 11:34:40 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-4-16 23:51 發表
@0@....有養貓貓真好
有花園仲好
ハマナス 你花園咁靚好丫.....有機會搞個茶聚丫~

我間屋好細, 攪唔到, 不如等希媽得閒叫佢攪啦!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 11:48:29 |顯示全部樓層
原帖由 carlo 於 2008-4-17 01:51 發表

你想租定買?
你如果住冇大閘嘅村屋第一樣要知嘅係, 會有變態小偷(專偷內衣褲, 校服, 制服...)
又有d無大志嘅小偷, 偷擺係屋外嘅野(如單車, 燒烤爐...)
我住緊o個到好彩只有變態小偷
自從我擺咗個攝錄機係門口, 變態小偷就無來過(唔知有冇關係?)
回復

吉祥 發表於 2008-4-17 14:54:30 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-17 11:26 發表

係咪問我?
前兩個月有間租$5000(好貴, 雖然冇豪裝, 但全屋,廚廁都新整), 今個月有間$4000(佢話識人先咁平, 但以我所知係搭上搭, 唔算識), 有間入d$4200(執得幾靚, 但對正祠堂, 雖然我唔迷信, 我 ...

我朋友都搵緊村屋呀...可唔可以介紹下呀..
佢有養貓同狗架
回復

besthaha 發表於 2008-4-17 18:17:14 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-17 11:26 發表

係咪問我?
前兩個月有間租$5000(好貴, 雖然冇豪裝, 但全屋,廚廁都新整), 今個月有間$4000(佢話識人先咁平, 但以我所知係搭上搭, 唔算識), 有間入d$4200(執得幾靚, 但對正祠堂, 雖然我唔迷信, 我 ...

太好了,我而家住果度我估加左租要成五千,但只得一個花糟,
搵過沙田d村屋,要成七千,不過都冇咩盤,
謝謝你!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 22:03:41 |顯示全部樓層
原帖由 吉祥 於 2008-4-17 14:54 發表

我朋友都搵緊村屋呀...可唔可以介紹下呀..
佢有養貓同狗架

你想知d咩? 我必定竭盡所能, 知無不言, 言無不答
我唔係做地產架, 唔知係邊到聽過d咁上下嘅說話, 借來一用咋
回復

ハマナス 發表於 2008-4-17 22:06:27 |顯示全部樓層
原帖由 besthaha 於 2008-4-17 18:17 發表

太好了,我而家住果度我估加左租要成五千,但只得一個花糟,
搵過沙田d村屋,要成七千,不過都冇咩盤,
謝謝你!

7千係700尺?
我之前係大圍住過, 700尺都係4千幾, 不過係5年前
回復

羊咩咩 發表於 2008-4-17 22:40:42 |顯示全部樓層
呢一兩年都會供平過租....
回復