想租地方,有咩好介紹?

作者: duckling 發表于 2008-4-8 14:49:35
11873 90
heiheimama 發表於 2008-4-14 16:33:22 |顯示全部樓層
鴨仔對不起,我隔壁已經出租了,$9000都幾貴...

不過想起自己2004年百幾萬買回來就覺得好抵.而家供樓每個月都係6千幾蚊,平過租.

我都唔知點解大埔呢排d樓貴左咁多,以前好cheap.~
回復

tata 發表於 2008-4-14 16:33:46 |顯示全部樓層
無嘢喎, 我之前住錦上路治安都ok呀, 交通都方便, 搭小巴上大檻5分鐘, 再轉過海巴士過上環都係35分鐘~元朗都無嘜嘢呀, 依家啲人唔會點攪事架喇, 係都搵食先啦
回復

heiheimama 發表於 2008-4-14 16:34:45 |顯示全部樓層
原帖由 mandy 於 2008-4-11 04:15 發表

原來我同你係鄰居黎嫁  

你邊處呀,pm我呀?~我同藍天使都住得好近呀,佢重成日有好野益我tim!~
回復

藍天使 發表於 2008-4-15 13:22:28 |顯示全部樓層

回復 23# 的帖子

係你益我多d bor
回復

duckling 發表於 2008-4-15 21:58:33 |顯示全部樓層
住大埔真係唔錯,我都有住係汀角路一帶幾年,風水好,環境好,又近海……
之後又住過離島五年,又係風景好,租金仲好,不過交通就唔好……
再住粉嶺,環境唔好、交通唔好、風水就……

我不求豪宅,只求毫宅!有個小小地的花園我就心足喇!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-15 22:11:23 |顯示全部樓層
原帖由 duckling 於 2008-4-15 21:58 發表
住大埔真係唔錯,我都有住係汀角路一帶幾年,風水好,環境好,又近海……
之後又住過離島五年,又係風景好,租金仲好,不過交通就唔好……
再住粉嶺,環境唔好、交通唔好、風水就……

我不求豪宅,只求毫宅!有個小小地的花園我就心足喇 ...

咁不如搬黎青衣; 交通方便; 如果得兩個人住, 租半間都夠用, 又唔貴租; 鄰居都好好; 又有個小花園; 環境都幾靜; 不過樓就舊d, 但通常業主租比人前都重新執過。
回復

besthaha 發表於 2008-4-15 23:21:50 |顯示全部樓層
點樣租半間?
又有小花園?
回復

ハマナス 發表於 2008-4-15 23:49:55 |顯示全部樓層
原帖由 besthaha 於 2008-4-15 23:21 發表
點樣租半間?
又有小花園?

一間700尺村屋切開一半分租出去, 分咗前座同後座, 我住緊le條村好興
前座花園較細, 室內面積較大; 後座花園較大, 室內面積較細, 我住緊後座
回復

mandy 發表於 2008-4-16 01:03:26 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-4-14 04:34 PM 發表

你邊處呀,pm我呀?~我同藍天使都住得好近呀,佢重成日有好野益我tim!~

^^ PM左你喇
回復

襲人 發表於 2008-4-16 01:12:23 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-15 23:49 發表

一間700尺村屋切開一半分租出去, 分咗前座同後座, 我住緊le條村好興
前座花園較細, 室內面積較大; 後座花園較大, 室內面積較細, 我住緊後座

莫非你住我屋企對面d村屋??
不過青衣住真係好住架~空氣好環境好
交通尚算方便,以我所知租村屋都唔算好貴,除左近半年新入伙個d
最近仲好似有間銀主盤賣緊....
回復

besthaha 發表於 2008-4-16 10:57:15 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-15 23:49 發表

你住青衣邊度?我而家都煩惱緊搬去邊....
pm我ok嗎?
回復

duckling 發表於 2008-4-16 11:02:14 |顯示全部樓層
我又唔知青衣有d咁嘅好地方
間屋細d唔緊要,花園先係我的屋企,她是我的生命、全部同財產。唔可以無花園架!
回復

ハマナス 發表於 2008-4-16 11:47:39 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-4-16 01:12 發表

莫非你住我屋企對面d村屋??
不過青衣住真係好住架~空氣好環境好
交通尚算方便,以我所知租村屋都唔算好貴,除左近半年新入伙個d
最近仲好似有間銀主盤賣緊.... ...

莫非你住係x衣邨
你係咪講二樓賣一百六十幾o個間? 好似賣咗喇!
回復

襲人 發表於 2008-4-16 11:52:44 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-16 11:47 發表

莫非你住係x衣邨
你係咪講二樓賣一百六十幾o個間? 好似賣咗喇!

我住X業樓架~
咁快賣左...0 0
不過你個邊都好似有人招租喎...
回復

ハマナス 發表於 2008-4-16 12:06:26 |顯示全部樓層
原帖由 duckling 於 2008-4-16 11:02 發表
我又唔知青衣有d咁嘅好地方
間屋細d唔緊要,花園先係我的屋企,她是我的生命、全部同財產。唔可以無花園架!

首先講清楚, 係我覺得好住, 唔代表人人都覺得好。如果到時你睇過之後, 同幻想中嘅有出入, 走黎話我就唔好, 傷感情嘛

比個花園相你睇睇, 引下你先。
回復

ハマナス 發表於 2008-4-16 12:13:14 |顯示全部樓層
原帖由 襲人 於 2008-4-16 11:52 發表

我住X業樓架~
咁快賣左...0 0
不過你個邊都好似有人招租喎...

好近喎, 係正對面, 得閒黎坐坐, 講下花經, 貓經
二樓百六萬唔抵, 年頭有個銀主都係百四咋, 仲要係地下, 可惜我知道時已經太遲
係呀! 一年到晚都有人搬出搬入
回復

everydayfan 發表於 2008-4-16 12:34:17 |顯示全部樓層
錦田我覺得唔近錦田市中心就唔太雜,
我有朋友係錦上路租左間都好似5000蚊度, 行去西鐵站都只係5分鍾,
元朗站附近就雜D喇~
回復

heiheimama 發表於 2008-4-16 14:43:47 |顯示全部樓層
元朗,我知南邊x同英龍x一頭最雜,黃賭毒都齊.~
回復

FD113 發表於 2008-4-16 15:58:13 |顯示全部樓層
原帖由 ハマナス 於 2008-4-16 12:06 發表

首先講清楚, 係我覺得好住, 唔代表人人都覺得好。如果到時你睇過之後, 同幻想中嘅有出入, 走黎話我就唔好, 傷感情嘛

比個花園相你睇睇, 引下你先。
32035 ...

真係幾好喎,前門有無大花園架? 係咪細過後花園? 有無車位提供架? 我都係青衣居民呀!
回復

FD113 發表於 2008-4-16 16:00:59 |顯示全部樓層
ハマナス
圍欄太低,你d 貓 貓 有無跳出去玩呀?
回復