小圈子選舉

作者: 比得大帝 發表于 2012-2-21 16:19:17
8815 95
wendy_choy_hk 發表於 2012-3-19 22:16:18 |顯示全部樓層
點解甘似d小朋友玩唔贏,出陰招
回復

faylo 發表於 2012-3-19 22:51:35 |顯示全部樓層
唐話高層會議糸行會,E+個波去左便宜曾處,睇佢點執行家法,補物原汁..........kaka
回復

比得大帝 發表於 2012-3-20 10:32:22 |顯示全部樓層
faylo 發表於 2012-3-19 22:51
唐話高層會議糸行會,E+個波去左便宜曾處,睇佢點執行家法,補物原汁..........kaka ...

曾生來個選擇性失聰, 聽唔到, 我聽唔到.

政府又冇檔案法,再者,便宜曾也四次去信叫狠英吾好再在外面講行會內容,咁即糸話,政府要告人,咁狼英笫一個奶野  發表於 2012-3-20 13:58
其實香港冇補物法,而那個行會會議是2003年,跟本政府吹唐9吾漲  發表於 2012-3-20 13:50
回復

jellyfishy 發表於 2012-3-20 14:16:50 |顯示全部樓層
最後呢幾日,會進入大直路,還是??

http://hk.apple.nextmedia.com/re ... amp;art_id=50074951
2012年03月20日 (09:39 am) /
田:梁振英時代來臨
市民要準備

自由黨榮譽主席田北俊今早接受電台訪問時表示,中央已開始向選委游說支持梁振英,他相信梁振英會做特首,被問到是否同意「梁振英時代即將來臨」?他說:「係呀,市民要準備啦。」但他自言沒有恐懼,因香港講求法治,他會依法辦事。

另一方面,他又說假如投白票,會引致流選,但他認為流選可能是一件好事,讓更多人可以參選,如立法會主席曾鈺成及人大常委范徐麗泰,他認為市民對他們的參選態度,可能是「我唔支持你,但我唔反對你」。田補充說,「但而家唐梁陣營,係對方邊個做咗特首,都唔會幫對方。」
回復

八王爺 發表於 2012-3-20 15:02:42 |顯示全部樓層
現時情況讓巿民可以見到,完全清楚,本來就是一個官商勾結的體制。
卻出現了失衡,而官商決裂!
回復

vivi 發表於 2012-3-20 15:05:59 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-3-20 15:02
現時情況讓巿民可以見到,完全清楚,本來就是一個官商勾結的體制。
卻出現了失衡,而官商決裂! ...

um 我諗官商唔會決裂喎, 豬or狼做, 都係官商勾結咖啦

明顯支持豬的,不要支持狼。不存在勾結。狼上咗場,佢地都唔BUY佢!  發表於 2012-3-20 15:12
回復

比得大帝 發表於 2012-3-20 15:46:21 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-3-20 15:05
um 我諗官商唔會決裂喎, 豬or狼做, 都係官商勾結咖啦

同意, 政治哩家嘢, 邊會有仇人嫁, 政治只會利益當頭

假若梁當選, 自然有人出來做紅娘拉線, 財團睇錢啫, 梁開咗咁多支票, 都要高地價支持, 又點會同佢哋對立.
回復

擔泥 發表於 2012-3-22 09:35:59 |顯示全部樓層
由此可略知為何梁在政圈打滾多年,卻沒有幾個跟他共事過的支持他。

兩個都唔要得!

支持流選,哈哈哈~~~  發表於 2012-3-22 09:44
回復

比得大帝 發表於 2012-3-22 09:54:26 |顯示全部樓層
睇睇吓, 原來哩隻嘢係唐英年, 以前以為佢係豬, 睇埋哩幾日, 原來佢亦是狼.

這隻既豬而狼的異獸, 原來係佢

DSC_0604 (Small).JPG

可能也是豬狗,狗和狼是同屬,已經自傷殘殺~  發表於 2012-3-22 10:00
回復

jellyfishy 發表於 2012-3-22 09:59:55 |顯示全部樓層
擔泥 發表於 2012-3-22 09:35
由此可略知為何梁在政圈打滾多年,卻沒有幾個跟他共事過的支持他。

我之前都講左好多次,董時代政苦帶頭減薪,倡新入職專業人員人工減薪,扣ot 錢,各式其式的打壓,和呢個狼在城大的建業作風,真係十分相似,難道是巧合嗎? 

奇就奇在有一位人兄,寫了一本環保的書<剩食>,裏面讚狼生做校董期間減飯菜,明顯是有心人。實際有多少人LIKE佢嘅作風?  發表於 2012-3-22 17:38
回復

ht333147 發表於 2012-3-22 13:07:54 |顯示全部樓層

如不同意, 作為戲言好了;
1. 首先來個默哀吧, 城大教職員受一位評分近0 的校蕫會主席蹂躪了三年, 都不能哼一聲!!
所謂教職員調查, 個人覺得情況與前些時的學生聲明近似, 調查了三數個有怨氣的就可以代表大部份? 需知醫護, 警察, 消防等等有不滿都可以公開表達, 甚至工業行動, 而城大人不出聲, 除了自身利益受損, 最終受害的是學生甚至是香港整體!
2. 要問問公開話要投白票的四大名人, 是不滿梁的奸(個人不否認他是奸的), 善變, 這樣都算理由的話, 那就投給何生好了, 是無缺點, 無把柄.
說明了, 就是輸打贏要, 對人不對事, 這樣公開的把持, 扭曲, 點解無人發聲明指責?
3. 打個不太適合的比喻, 若必須揀一個國家, 大家會揀星加坡的獨裁, 希臘的自由, 菲律賓的黑暗?

希臘  發表於 2012-3-22 13:13
回復

比得大帝 發表於 2012-3-22 14:27:36 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-3-22 13:07
如不同意, 作為戲言好了;
1. 首先來個默哀吧, 城大教職員受一位評分近0 的校蕫會主席蹂躪了三年, 都不能哼 ...

小圈子選舉骨子裏就是對人不事的選舉.  不是嗎?  唐狗支持者在唐誠信破產後, 極力在找還可支持唐的藉口, 甚麼: 個人誠信和公眾誠信是分開的, 所犯的都是以前的事, 我們不是要選聖人....., 都是白痴的歪理.

到明白到歪理也說不過來, 就來同歸於盡, 都是人渣.
回復

ht333147 發表於 2012-3-22 14:31:07 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-3-22 14:27
小圈子選舉骨子裏就是對人不事的選舉.  不是嗎?  唐狗支持者在唐誠信破產後, 極力在找還可支持唐的藉口,  ...

個人有點懷疑, 是甚麼將他們綑縛在一起?
他們這樣明目張膽, 不怕9月的選舉一無所有?
回復

比得大帝 發表於 2012-3-22 15:41:17 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-3-22 14:31
個人有點懷疑, 是甚麼將他們綑縛在一起?
他們這樣明目張膽, 不怕9月的選舉一無所有? ...

可以將他們綑縛一起的, 當然是利益.  或者是如果其他人當選, 會影響既得利益.

他們當當怕九月時一無所有, 所以一直在找可以繼續投票給唐的藉口.
回復

ht333147 發表於 2012-3-22 17:15:06 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-3-22 15:41
可以將他們綑縛一起的, 當然是利益.  或者是如果其他人當選, 會影響既得利益.

他們當當怕九月時一無所有 ...

看來不只利益問題,
到這一刻, 都可以肯主子不可做到特手, 有必要這樣公開堅持支持嗎?
就是流選再來, 豬豬都無機會.
況且現在正是交換條件的時候, 為何要自斷後路?
回復

vivi 發表於 2012-3-22 17:23:40 |顯示全部樓層
https://popvote.hk/

23-March 2012   開始有得玩呀
回復