小圈子選舉

作者: 比得大帝 發表于 2012-2-21 16:19:17
8781 95
睇嚟哩五個人入到閘機會好大

我地又嚟個小圈子選舉, 一人一票選特首
單選投票, 共有 26 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
031504 發表於 2012-2-21 22:18:07 |顯示全部樓層
5隻都係怪物,,,,
3號同4號完全係小醜,,出黎做大戲,,,

5號醜態百出,恨做官恨到出面  發表於 2012-3-19 22:32
回復

Karine 發表於 2012-2-21 22:23:37 |顯示全部樓層
其實我如果有得真選,我會選2,但因為玩下,所以我選左另外一個。
回復

doko 發表於 2012-2-21 22:59:06 |顯示全部樓層
真係選唔落, 睇定d先玩
回復

jeffreyngcm 發表於 2012-2-21 23:15:17 |顯示全部樓層
梗係投唐狗啦!我真係好想睇下七百萬人上街遊行係點架!
回復

比得大帝 發表於 2012-2-22 09:19:25 |顯示全部樓層
如果唐狗當選, 香港一定會有第三條飛機跑道
唔係佢挖咁多泥掉去邊?
回復

jellyfishy 發表於 2012-2-22 10:03:22 |顯示全部樓層

if "突搜"是 ...

唐, 哭著笑...  (香港慘喇, 但佢又太多笑料~)

梁, 窮到笑...  (睇過佢d 响我地工會d 談話, 空洞到 0 point, 佢d 語氣, 直頭係當年中共在鄉間打游擊時, tum 村民既說話~ 最後, 窮人更窮, 富商又唔幫拖, 即係全民皆窮, 成個社會平等晒~ yeah~)

何, 笑著各有各放鴿 ... (佢有牙力但唔夠食力, 樓上個d 又唔幫佢, 樓下個d 又嫌佢唔夠料, 官員當佢唱歌, 即係各自為政, 夠晒自由~)

曾, 天真的笑... (呢條友做咁耐政客, 當正自己係校長, 香港市民係佢d 學生, 講意見好似學生週會咁,  左起個嘴講完就算, 唔知自己講過d 乜, 連帶自己係咪共黨黨員, 佢都唔夠gust 澄清. 當正全港市民係佢d 天真小學生?! Oh ~ come on!!!!)

葉劉, xyz的笑... (佢叻左好勤力咁sell 自己囉,佢唔應該做政客,應該開公關公司!和樓上個位一樣,成日講完就算,突然親民,突然好人~ 佢上年响報章講左d錯野,影響左我地專業形象,公會要佢道歉,一年了,佢條友連回覆都無,反而報館有回覆~ 佢有無誠信?和樓上個件有乜分別??)  

即係五個人邊個做, 都係得啖笑  發表於 2012-2-22 10:57
回復

cklife 發表於 2012-2-22 10:21:06 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2012-2-22 10:03
if "突搜"是 ...

唐, 哭著笑...  (香港慘喇, 但佢又太多笑料~)

我對佢地全部都唔認識,所以無選...

但睇完你講...哈...聯想番起,好耐之前台灣選舉,D台灣網友話....好無奈..

佢地只可以係依堆差既人裡面,選個稍稍無咁差既囉...

即係你想俾隻豬head住,還是俾班狼食左?  發表於 2012-2-22 10:25
回復

vivi 發表於 2012-2-22 11:25:37 |顯示全部樓層

XDDD我揀唐唐, 我覺得佢一定跑得出喎

4大地產商力撐...撐...撐...撐...撐...撐...撐... XDDD

應該都係豬跑出~ 哈哈哈~~~  發表於 2012-2-22 12:04
回復

cklife 發表於 2012-2-22 12:03:35 |顯示全部樓層
回覆︰[jellyfishy  即係你想俾隻豬head住,還是俾班狼食左? ]

係囉...就係咁意思囉....唉....又勾起我恐懼既回憶....

(又想起董事長)

豬... 啦, 至少佢好多笑料~ 我最鬼驚個d 狼, 一唔聽佢支笛, 佢就發火~  發表於 2012-2-22 12:05
回復

vivi 發表於 2012-2-22 17:17:17 |顯示全部樓層
acmc 發表於 2012-2-22 12:35
其實選唐, 又有咩大不了, 反正都係做佈景板唧,
不過, 我覺得既然係攞嚟做佈景板, 不如選Andy Lau, 正氣啲兼 ...

但係如果華仔做, 會唔會變成"憎"佢咖, 唔好啦, 華仔貢靚仔

正是佢夠靚仔, 你才會對佢包容, 又點會憎佢呢  發表於 2012-2-22 18:33
回復

八王爺 發表於 2012-2-22 17:23:26 |顯示全部樓層
香港可以改名做「香咗」。
回復

比得大帝 發表於 2012-2-22 19:28:50 |顯示全部樓層
第二個第突手會點就唔知, 唐狗做香港人就一定會有幾個月舒服, 佢一定會大派福利以爭取民望, 不過過完哩幾個月, 佢就會服待有錢人.

佢當日做財爺就馬上免紅酒稅, 免遺產稅,

益自己.  佢咁貪心, 俾佢上到位, 一定會變本加厲.
回復

kamen18a 發表於 2012-2-23 12:12:36 |顯示全部樓層
棄權......香港已經無前途.....一堆出賣港人既政客......窮人繼續窮......土生土長香港人咁辛苦做做做....到頭黎搞到生仔無床位,讀書無學位,結婚無單位.....唉....咩世界....好嬲呀!!!!
回復

比得大帝 發表於 2012-2-23 15:55:22 |顯示全部樓層
kamen18a 發表於 2012-2-23 12:12
棄權......香港已經無前途.....一堆出賣港人既政客......窮人繼續窮......土生土長香港人咁辛苦做做做.... ...

如果真正選舉

人選就係咁多, 响一堆垃圾裏面搵一件冇咁垃圾嘅出嚟, 都好過俾件垃圾中的渣滓做突手吖.

如果有真正選舉,點可能祇有這些垃圾ah.........Andy,星爺,哨牙沖,中環紅金寶,法律超人,白淨趨皮白蔗姐, 小明E生..........大把人選啦  發表於 2012-3-19 22:39
回復

kamen18a 發表於 2012-2-24 06:10:56 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-2-23 15:55
如果真正選舉

人選就係咁多, 响一堆垃圾裏面搵一件冇咁垃圾嘅出嚟, 都好過俾件垃圾中的渣滓做突手吖. ...

又好似有D道理喎......我時時都懷疑呢班人有收大陸人黑錢
回復

八王爺 發表於 2012-2-24 14:11:30 |顯示全部樓層
唔使收黑錢,單喺官商勾結都賺唔少!

冧下強積金益咗邊啲人?
賣地發展又益邊個?
派錢又喺邊度派?
回復

vivi 發表於 2012-2-24 14:23:18 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-2-24 14:11
唔使收黑錢,單喺官商勾結都賺唔少!

冧下強積金益咗邊啲人?

1000000000000000%同意
回復

比得大帝 發表於 2012-2-24 14:27:15 |顯示全部樓層
唔覺以前港英政府高官有咁多貪污
可能民望高,冇人想搞事, 搞事都冇人啋
依家高官民望低,  市民想睇到佢地卦街
回復

比得大帝 發表於 2012-2-27 11:58:18 |顯示全部樓層
曾鈺成今日下午開記招

圈內人仕指極可能宣佈不參選,

因而劉的入圍的機會很大

又有圈入人仕指負責香港事務的副總理習近平力撑梁振英為下屆突手, 會於日內向和選委們發出指引
回復

12345下一頁