小圈子選舉

作者: 比得大帝 發表于 2012-2-21 16:19:17
8816 95
vivi 發表於 2012-3-6 15:51:53 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-3-6 15:45
佢越講野, 阿爺越心寒, 隨時連國家機密都週圍唱

唔怕嘅, 第時坐正, 照稿讀, 唔接受現場訪問, 全部由特首辦出新聞稿咪茅問題啦
回復

比得大帝 發表於 2012-3-6 16:01:58 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-3-6 15:51
唔怕嘅, 第時坐正, 照稿讀, 唔接受現場訪問, 全部由特首辦出新聞稿咪茅問題啦 ...

最慘佢讀讀吓稿就自信心發作, 爆一兩句出嚟啫

THX首領 加分=^^=  發表於 2012-3-6 16:44
回復

ht333147 發表於 2012-3-6 16:34:02 |顯示全部樓層
唔怕嘅, 第時坐正, 照稿讀, 唔接受現場訪問, 全部由特首辦出新聞稿咪茅問題啦 ...

佢而家比我的感覺是; 己經發晒茅, 正在享受由高處下墜的失重感覺
回復

vivi 發表於 2012-3-6 16:48:47 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-3-6 16:34
佢而家比我的感覺是; 己經發晒茅, 正在享受由高處下墜的失重感覺

查實唐唐係咪唔想做啫
佢見權權攪成咁, 更加唔想做啦

一陣攪壇野話咩 :
突手守則, 咩都唔得  咪lai 晒野

你知唐唐又要飲紅酒, 又要坐豪華遊艇, 又要私人飛雞, 又要豪宅咖嘛
做突手咩都茅, 典算啫

所以咪亂講野, 等佢d人唔鬼投佢一票 XDDDDDDDDDDDD
回復

比得大帝 發表於 2012-3-7 09:33:40 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-3-6 16:48
查實唐唐係咪唔想做啫
佢見權權攪成咁, 更加唔想做啦

佢點會唔想做吖, 佢入政府九年, 就係等今日, 佢而家最怕中央支持梁, 所以情顠放棄君子之戰, 不繼攻擊梁, 望中央改變主意, 大家唔好唔記得, 決定權在誰手.

而且佢後面果班牛鬼蛇緊係叫佢唔好停啦, 出嚟獻世又唔係自己, 俾人鬧又唔係自己, 難道唐還以為人地同佢有親呀?  
回復

vivi 發表於 2012-3-7 09:37:47 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-3-7 09:33
佢點會唔想做吖, 佢入政府九年, 就係等今日, 佢而家最怕中央支持梁, 所以情顠放棄君子之戰, 不繼攻擊梁,  ...

咁又係, 唔係4大地產場 d生意典算好喎

一陣又嚟個10萬5就大檸樂囉
回復

比得大帝 發表於 2012-3-7 09:57:33 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-3-7 09:37
咁又係, 唔係4大地產場 d生意典算好喎

一陣又嚟個10萬5就大檸樂囉

所以話政治係黑暗, 政治係有錢人嘅殺人武器, 政治係小圈子玩戲

一D都冇錯.

在利益面前, 四大地產商都扮白癡, 扮睇唔到誠信嘅問題, 實際只係睇到錢

THX 首領加分 =^^=, 我都最憎us  發表於 2012-3-7 13:50
回復

vivi 發表於 2012-3-7 10:02:13 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-3-7 09:57
所以話政治係黑暗, 政治係有錢人嘅殺人武器, 政治係小圈子玩戲

一D都冇錯.

唉.....

講真吖, 我覺得就算大家都認為民主的美國

佢地的政治...又咪一樣....黑暗

都係"利益輸送"的玩意

霸櫂主意,最憎...  發表於 2012-3-9 23:45

評分

查看全部評分

回復

比得大帝 發表於 2012-3-13 00:13:11 |顯示全部樓層
i4kai 發表於 2012-3-12 12:14
比得大帝: 我會睇人格多過睇政綱, 政綱隨時變, 人格冇得改.

冇錯, 最重要係為市民做到嘢
不過
一個冇誠信嘅人, 佢份政綱寫得幾好都係假
一個貪婪自私嘅人, 佢會為市民, 還是只會為自已?  好明顯會重於後者.
一個高官, 知法犯法, 佢將來會為一已之利, 出賣港人, 機會好大.
一個有婚外情, 有私生子, 自私, 不理他人感受, 對不起妻子, 對不起家人, 對不起第三者, 更對不起一個無辜的小生命.  你望佢將來會對得住市民, 似乎係妄想.

回復

比得大帝 發表於 2012-3-8 11:43:37 |顯示全部樓層
我話唔明點解人哋話梁係狼.

好似至今都冇證明唐生嘅黑材料係梁搬出嚟, 算唔算係戴咗有色眼鏡睇佢呢?
而選舉爆黑材料係正常合理不過, 最重要唔係抺黑, 而係事實, 選委(選民, 將來)係應該知道參選人的背景, 誠信..等, 以作出最佳決定.

佢打電話俾曾鈺成話唔會爆黑材料, 可以好多理解: 正面可以係希望有一場君子之戰; 鼓勵曾鈺成參選; 負面可以係要嚇退曾鈺成.
如果曾鈺成真係有嚴重到令自己唔敢參選的理由, 梁預先警告佢可以話係幫佢, 免得參選後被揚出來, 到時選又選唔到, 名又臭, 連民建聯都同佢劃清界限, 不是人財兩空?

而唐英年大話連編, 僭建, 瞞騙, 卸責, 120%奸添啦, 又冇人話佢奸?  可能因為佢蠢度已達到過1000%, 蠢度大大蓋過奸度.

如果唐英年不存在, 我可能有點信梁係共產黨, 但係有唐出現, 我就完全唔信梁係共產黨.
以唐咁鐘意插梁, 梁係共產黨的話, 佢實大大話講, 重登埋報紙添.

而傳媒公開話豬狼之戰, 係以上事件發生之前.  所以都有係唔明點解人哋話佢係狼.

評分

查看全部評分

回復

Springonions 發表於 2012-3-9 23:42:18 |顯示全部樓層
攪嘜鬼,佢竟然去報警
回復

i4kai 發表於 2012-3-12 12:14:39 |顯示全部樓層

比得大帝: 我會睇人格多過睇政綱, 政綱隨時變, 人格冇得改.

依家係選特首,唔係選"道德會會長".
我認為"人格"冇定義、亦非重點.
最重要係個特首可為市民做出好成績.

當年嘅董特首係"好好先生",出"八萬五"都係想人人有屋住.
只不過係好心做壞事,另到全城市民受害!

當時我已經同啲朋友講;
我情願用個"無能"但"正直愛民"嘅香港特首,
去同美国人交換個"能幹"但"咸濕"嘅總統"克林顿"
回復

比得大帝 發表於 2012-3-13 10:56:31 |顯示全部樓層
如果豬又唔啱, 狼又唔啱, 有冇考慮豬狼合體呢?

DSC_0604 (Small).JPG

我就唔會考慮, 一隻豬或者一隻狼, 殺傷力已經夠了, 仲要豬狼合體, 分分鐘將香港變為福島死城.  發表於 2012-3-13 11:09
回復

比得大帝 發表於 2012-3-13 14:11:03 |顯示全部樓層
豬狼同體, 唔死有鬼!

大帝, 你真係幽默.  發表於 2012-3-13 15:10
回復

ht333147 發表於 2012-3-18 00:38:18 |顯示全部樓層

唉!
好既唔靈, 醜既中左.
而家曾生都驚了.
經昨晚一爆, 佢無得做凸手不特只, 官仔都好難矣
回復

vivi 發表於 2012-3-18 17:17:16 |顯示全部樓層
ht333147 發表於 2012-3-18 00:38
唉!
好既唔靈, 醜既中左.
而家曾生都驚了.

唉.....小學生都唔會好似佢咁...."辯論"
回復

比得大帝 發表於 2012-3-18 22:24:51 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-3-18 17:17
唉.....小學生都唔會好似佢咁...."辯論"

佢唔似辯論, 以潑婦罵街多點

回復

vivi 發表於 2012-3-18 22:27:52 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-3-18 22:24
佢唔似辯論, 以潑婦罵街多點

潑婦罵街都重有建設性D XDDDD
回復

Springonions 發表於 2012-3-18 23:16:25 |顯示全部樓層
我愈嚟愈消極,好無助的感覺

你又唔係姓唐, 龍年生......  發表於 2012-3-18 23:39
回復

Springonions 發表於 2012-3-18 23:45:32 |顯示全部樓層
我係對兩個都好失望,但又無嘢做到,我好嬲,唔想再諗。

無奈  發表於 2012-3-19 08:29
回復